“Ο Καφές και η Δημοκρατία” – Εκδήλωση με ομιλητή τον Γιάννη Μαντζουράνη

"Ο Καφές και η Δημοκρατία" – Εκδήλωση με ομιλητή τον Γιάννη Μαντζουράνη

Την Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 19:00, στο Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης”, Πειραιώς 206, στο ύψος της Χαμοστέρνας, στον Ταύρο, πραγματοποιείται η ανοιχτή εκδήλωση “Ο Καφές και η Δημοκρατία” με ομιλητή τον δικηγόρο και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μαντζουράνη. Την εκδήλωση προλογίζουν η Λούκα Κατσέλη και ο Κώστας Βαξεβάνης.

«Τι σχέση μπορεί να έχει ο Καφές με τη Δημοκρατία; Το ερώτημα δεν είναι παράδοξο, αν σκεφτούμε ότι στην Ελλάδα η δημοκρατία, η ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων, συχνά λαμβάνει χώρα μαζί με την απόλαυση του καφέ. Έτσι μπορούμε να μιλήσουμε και για δημοκρατία του καφέ. Ακόμα και τα κόμματα έχουν τον άτυπο θεσμό του πρωινού καφέ.

Η δημοκρατία του καφέ όμως είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη δημοκρατίας.
Η ελευθερία στη διακίνηση των απόψεων δεν αρκεί. Πώς διαμορφώνονται αυτές οι απόψεις σήμερα; Ποιος ο ρόλος της ενημέρωσης του πολίτη; Πόση αλήθεια κρύβει η επικοινωνία της κυβέρνησης; Πώς, μέσα από ποιους διαύλους και ποιες διαδικασίες, οι απόψεις της κοινωνίας φτάνουν στα ρετιρέ της εξουσίας;

Τα ερωτήματα είναι καίρια στην εποχή που ζούμε. Και η προσπάθεια να απαντηθούν αποτελεί το θέμα της ανοιχτής εκδήλωσης με τίτλο «Ο καφές και η Δημοκρατία» και ομιλητή τον Γιάννη Μαντζουράνη.

Με το κράτος δικαίου σε κατάσταση πολιορκίας, τα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα υπό διωγμό, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης βαρύτατα τραυματισμένη, ο δικηγόρος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο Τομέα Αθηνών, καταθέτει την άποψη και την εμπειρία του για τα γιατί και τα διότι. Και το “διά ταύτα” για τον κάθε πολίτη:
Μετά τον καφέ, τι;

Στο πάνελ της ανοιχτής εκδήλωσης η Λούκα Κατσέλη, ομότιμη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, πρώην υπουργός, καθώς και ο Κώστας Βαξεβάνης, δημοσιογράφος, εκδότης της εφημερίδας Documento», αναφέρει το Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι