THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS: Οι 32 νικητές που έλαμψαν το 2024 – Ποιοι είναι οι «πρωταθλητές» του κλάδου 

THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS: Οι 32 νικητές που έλαμψαν το 2024 – Ποιοι είναι οι «πρωταθλητές» του κλάδου 

Το FRANCHISE SUCCESS MEDIA GROUP, για τέταρτη συνεχή χρονιά, διοργανώνει τα «THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS 2024», αναδεικνύοντας τις αλυσίδες καθώς και τις προσωπικότητες που πρωταγωνίστησαν στον χώρο, με σκοπό να επιβραβευθούν και να αναπαραχθούν οι καλές πρακτικές που ενισχύουν τον θεσμό του franchising. Τα «THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS» δεν απευθύνονται μόνο εσωτερικά στον χώρο του franchising, αλλά πλέον αφορούν την ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα, καθώς το franchising έχει εγκαθιδρυθεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των ελληνικών επιχειρήσεων. 

Η επιτροπή ανάδειξης και αξιολόγησης υποψηφιοτήτων για το 2024 των «THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS» επικεντρώθηκε στην επιλογή δικτύων που επέδειξαν ευελιξία, ταχύτητα προσαρμογής στις νέες συνθήκες της εποχής –που χαρακτηρίζεται από πολλαπλές και αλλεπάλληλες προκλήσεις–, επένδυσαν σε υποδομές, ενίσχυσαν τα στοιχεία διαφοροποίησης και μοναδικότητάς τους, θέτοντας νέα δεδομένα στην κατηγορία τους. Παράλληλα, αναδεικνύονται και προσωπικότητες για την πολύτιμη συμβολή τους στον χώρο του Franchising με τρία βραβεία που δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά το 2021, ενώ φέτος θεσμοθετήθηκε και το βραβείο Excellence in Franchise Marketing, το οποίο επιβραβεύει την αλυσίδα που εφαρμόζει μία εξειδικευμένη μορφή marketing, επικεντρωμένη στην προώθηση και πώληση σημείων franchise. 

Ακολουθούν οι βραβευθείσες αλυσίδες Franchise, καθώς και οι προσωπικότητες που υλοποίησαν νέες στρατηγικές, επαναπροσδιορίζοντας τα δεδομένα της αγοράς και χαράζοντας νέα μονοπάτια στον θεσμό του franchising. 

Franchise Success Award for Excellence in Franchising: GOODY’S BURGER HOUSE 

Franchisor of the Year: ΓΡΗΓΟΡΗΣ 

Woman Franchisor of the Year: ΛΙΛΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ – MAISON CONCEPT & OBJET 

Foreign Franchisor of the Year: KUMON 

Franchise Business Model Innovation: ALTERLIFE 

Driving Growth and Innovation: ΔΕΗ 

Franchisor Social Responsibility: OK! ANYTIME MARKETS  

Excellence in Marketing: ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ 

Emerging Franchisor of the Year: EFOOD LOCAL 

Franchise Responsibility: PIZZA FAN 

Franchise Network Growth: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ 

Family Friendly Franchise: FYLLIANA 

Comprehensive Foreign Market Strategy: MIKEL COFFEE COMPANY 

International Adaptive Strategy: SURPRICE CAR RENTALS 

Multichannel Development Strategy: PROTERGIA 

Excellence in Franchise Marketing: COFFEE BERRY 

Education and Training Franchise: EMPLOY EDU ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ 

Service Retail Stores Franchise: CORAL Α.Ε. / SHELL 

Supermarket and Convenience Stores Franchise: ΚΡΗΤΙΚΟΣ 

Specialized Retail Stores Franchise: VODAFONE 

Apparel Retail Stores Franchise: ORCHESTRA 

Food and Beverage Services Franchise: MAILO’S THE PASTA PROJECT 

Coffee and Snack Franchise: CULTIVOS COFFEE 

Food and Beverage Retail Stores Franchise: OVEROLL CROISSANTERIE 

Personal Care Franchise: BEAUTY FREE SPOT 

Services Franchise: NRG 

Home Improvement Franchise: KOMFY BY SOFA COMPANY 

Beauty and Wellness Franchise: FAIRYNAILS 

Fitness Franchise: CURVES 

Excellence in Franchise Leadership: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ  

Best Franchisee of the Year: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΦΑΤΑΚΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ (MAILO’S THE PASTA PROJECT) 

Outstanding Contribution to Franchising: ΙΩΣΗΦΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ, MARCO CARLOTTI 

 Για 4η χρονιά τα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS 2024, με τις επιλογές τους, στοχεύουν να αναδείξουν τη σημαντική και διαρκώς αυξανόμενη συμβολή του Franchising ως εργαλείο επιχειρηματικής ανέλιξης και ενδυνάμωσης της ελληνικής οικονομίας.  

Το Franchising συνεχίζει να αποτελεί έναν πυλώνα κομβικής σημασίας για την ελληνική οικονομία, μιας και έχοντας διανύσει μια πορεία δεκαετιών, έχει αποδειχθεί μια εξαιρετικά αποδοτική μέθοδος συγκροτημένης ανάπτυξης για επιχειρήσεις από όλους σχεδόν τους κλάδους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δείγματος της ετήσιας έρευνας του FRANCHISE SUCCESS MEDIA GROUP για το 2024, στην ελληνική αγορά αναπτύσσονται 494 αλυσίδες franchise και ο αριθμός των καταστημάτων franchise ανέρχεται στα 13.906. Αναφορικά με τον συνολικό αριθμό των καταστημάτων Franchise, σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 3,9%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που βιώσαμε λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων και του πληθωρισμού. Επιπλέον, ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων που εντάσσονται σε δίκτυα franchise (εταιρικά, franchise, shop in shop, corners) υπολογίζεται σε 22.689 σημεία πώλησης. 

Όσον αφορά την κατανομή των συστημάτων franchise ανά κατηγορία, τη σκυτάλη κρατά η Εστίαση με 28%. Ακολουθεί η κατηγορία Υπηρεσίες με 14%, η Ένδυση με 12%, η Προσωπική Φροντίδα με 11% και η Εκπαίδευση, τα Τρόφιμα-Ποτά και η Λιανική με 10%. 

 Λίγα λόγια για το Franchise Success Media Group 

Το Franchise Success Μedia Group, αποτελεί εδώ και πάνω από 25 χρόνια το εγκυρότερο μέσο στον χώρο του franchising στην Ελλάδα, με στόχο να αναδείξει τις βέλτιστες πρακτικές καθώς και τη συνεισφορά του franchising σε εθνικό επίπεδο ως εργαλείο επιχειρηματικής ανάπτυξης καθώς και προσωπικής ανέλιξης και ευημερίας. Εκδόσεις έντυπες πανελλαδικής κυκλοφορίας, free press και ψηφιακές (FRANCHISE SUCCESS εκδόσεις, FRANCHISE ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΤΗΣΙΟΣ ΟΔΗΓΟΣ), ενημερωτικά portal (franchise-success.gr / franchiseportal.gr, franchiseawards.gr), e-mail marketing (αποστολή newsletters σε δυναμική βάση 17.000+ συνδρομητών), εταιρικά mini sites, προσαρμοσμένες καμπάνιες κ.ά. είναι στην υπηρεσία της υπεύθυνης ενημέρωσης και αξιολόγησης τόσο για τους υποψήφιους επενδυτές/franchisees όσο και για τους franchisors. 

 Λίγα λόγια για τη The Franchise Co. 

Η THE FRANCHISE CO. είναι η μεγαλύτερη και πλέον εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων σε θέματα δημιουργίας και ανάπτυξης δικτύων άμεσης διανομής & franchising με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την ηγετική θέση που κατέχει εδώ και 28 χρόνια στον χώρο καθώς και την άνω των 39 ετών εμπειρία των ιδρυτών της. Απόδειξη, η ουσιαστική συμβολή της στην ανάπτυξη 435 και πλέον δικτύων και 5.600 σημείων πώλησης στην ελληνική και διεθνή αγορά. 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι