Τράπεζα Πειραιώς: Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων-Ιανουάριος 2024

Δελτίο Τύπου Τράπεζας Πειραιώς: Αποτελέσματα έτους 2023

Το τμήμα Οικονομικής Ανάλυσης και Επενδυτικής Στρατηγικής της Τράπεζας Πειραιώς σε ανάλυσή του, εστιάζει στη συνεχή βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και τη σταθερή υπεραπόδοσή της σε σύγκριση με αυτή της ευρωζώνης.

Η Τράπεζα Πειραιώς σημειώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην τελευταία αξιολόγηση της χώρας στο πλαίσιο του άρθρου IV, αναφέρει ότι οι οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας έχουν βελτιωθεί σημαντικά ενώ χαρακτηρίζει ανθεκτικό το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Η οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,3% το 2023 και 2,1% το 2024.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, την ιδιωτική κατανάλωση θα στηρίξει η αύξηση των πραγματικών μισθών, ενώ οι επενδύσεις θα συνεχίσουν να επεκτείνονται με την εφαρμογή του Εθνικού Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που υποστηρίζεται από κονδύλια της Ε.Ε. Ο πληθωρισμός προβλέπεται να φτάσει το 2% έως το τέλος του 2025. Οι κίνδυνοι είναι πιο ισορροπημένοι για την ανάπτυξη αλλά με ανοδική τάση για τον πληθωρισμό, επισημαίνει στην έκθεσή του το ΔΝΤ. Η επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, σε συνδυασμό με τις ισχυρότερες από τις αναμενόμενες αντιδράσεις της αγοράς στην πρόσφατη αναβάθμιση της επενδυτικής βαθμίδας, θα μπορούσε να βελτιώσει περαιτέρω τις προοπτικές ανάπτυξης.

Επισυνάπτεται αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Deltio _Jan 2024[9218]

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι