Αναφορά για τον γηρασμένο στόλο δίνουν σήμερα οι ναύαρχοι στον υπουργό

Αναφορά για τον γηρασμένο στόλο δίνουν σήμερα οι ναύαρχοι στον υπουργό, Χρήστος Καπούτσης
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Το Αρχηγείο του Στόλου στον Ναύσταθμο στη Σαλαμίνα επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Οι Ναύαρχοι θα ενημερώσουν τον πολιτικό τους προϊστάμενο για την κατάσταση που επικρατεί στον μάλλον “γηρασμένο” στόλο μας, που όμως, παρά τα προβλήματα, αποτελεί ακόμη ισχυρή ναυτική δύναμη αποτροπής.

Η επέκταση της τουρκικής αεροναυτικής δραστηριότητας, εκτός από το Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ΑΟΖ της Κύπρου, καθιστά επιτακτική την ανάγκη ο ελληνικός Στόλος να αποκτήσει νέες και σύγχρονες μονάδες, μεγάλα και αξιόπλοα πλοία με ανθυποβρυχιακές, αντιαεροπορικές και άλλες αναβαθμισμένες επιχειρησιακές δυνατότητες. Το βασικό θέμα του Πολεμικού Ναυτικού, για το οποίο έχει ενημερωθεί εκτενώς και ο πρωθυπουργός, είναι οι φρεγάτες.

Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών ΜΕΚΟ 200ΗΝ έχει καθυστερήσει υπερβολικά και πλέον τα πλοία είναι σε οριακή κατάσταση. Ερωτηματικά υπάρχουν και για τις φρεγάτες «S». Οι συζητήσεις με τους Γάλλους, ώστε το Πολεμικό Ναυτικό, να ενισχυθεί με δύο υπερσύγχρονες φρεγάτες γαλλικής κατασκευής τύπου FREMM, δεν έχουν καρποφορήσει, λόγω περιορισμού του προϋπολογισμού για το Πολεμικό Ναυτικό.

Σε πολύ οριακή κατάσταση και οι πυραυλάκατοι του Πολεμικού Ναυτικού με εξαίρεση τις Super Vita. Ακόμη και τα σύγχρονα υποβρύχια 214 δεν έχουν ακόμη αποκτήσει σύγχρονο οπλισμό, όπως τορπίλες. Ικανοποιητική κρίνεται η διαθεσιμότητα μόνο από τη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι