Διπλά ασύμφορη η αποστολή των Patriot στη Σαουδική Αραβία

Διπλά ασύμφορη η αποστολή των Patriot στη Σαουδική Αραβία, Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος

Η πανδημία του κορονοϊού είναι μια ευκαιρία για την ελληνική κυβέρνηση να αναστείλει την εξαιρετικά επικίνδυνη, εγκληματική θα λέγαμε, απόφασή της να στείλει πυραύλους Patriot στη Σαουδική Αραβία επειδή της το ζήτησαν οι Αμερικανοί. Και τη λέμε εγκληματική μετά λόγου γνώσεως. Δεν είναι δυνατόν να κινδυνεύει η χώρα με σύρραξη με την Τουρκία και να της αφαιρεί η κυβέρνηση ένα από τα κύρια και πιο σημαντικά και ζωτικά στοιχεία της άμυνάς της, εξαιρετικά κρίσιμο για την υποστήριξη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας!

Οι Αμερικανοί απευθύνθηκαν σε όλα τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ για να βρούνε χώρα πρόθυμη να στείλει Patriot στη Σαουδική Αραβία. Σκοπός δεν ήταν μόνο να προστατεύσουν τη χώρα αυτή, όσο να εμπλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα κράτη στα τυχοδιωκτικά σχέδια νεοσυντηρητικών και Νετανιάχου να χτυπήσουν το Ιράν, προκαλώντας ένα μίνι “παγκόσμιο πόλεμο” σε όλη τη Μέση Ανατολή, αν όχι και εκτός αυτής (Αιγαίο και ινδική υποήπειρος).

Καμία χώρα δεν δέχτηκε να το κάνει, εκτός από την Ελλάδα, παραδομένη εδώ και μία δεκαετία σε ένα κρεσέντο –άνευ προηγουμένου– υποτέλειας απέναντι στους Αμερικανούς. Μιας υποτέλειας εντελώς εξευτελιστικής αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνης, ακόμα και για την εθνική της ασφάλεια. Πρόκειται βέβαια για πολιτική την οποία, δυστυχώς, ενθέρμως συνέχισε, αυτοκτονούσα πολιτικά χωρίς να το αντιλαμβάνεται, και η υποτιθέμενη “Αριστερά” του κ. Τσίπρα, όσο διάστημα κυβέρνησε. Ήλπιζε, όπως και ο Γιώργος Παπανδρέου, πριν από αυτή, να εξασφαλίσει δια της εύνοιας των ΗΠΑ την παραμονή της στην εξουσία. Τόσο τους έκοβε!

Εκτός του ότι η απόφαση αποστολής Patriot αφήνει τεράστιο κενό στο κέντρο κυριολεκτικά της ελληνικής άμυνας, εμπλέκει τη χώρα περαιτέρω σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη και απρόβλεπτη διεθνή κατάσταση. Λες και της λείπουν τα υπόλοιπα προβλήματα. Μάλιστα, κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στις σχέσεις μας με μια διαχρονικά φιλική προς τους Έλληνες δύναμη, όπως το Ιράν.

Να δούμε πού θα οδηγήσει στο τέλος αυτή η κατάσταση. Στο παρελθόν πάντως οι ΗΠΑ μας αντάμειψαν για τον φιλοαμερικανισμό μας, οργανώνοντας τη δικτατορία της 21ης Απριλίου και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι