Δυτικό σιωπητήριο για την εισβολή της Τουρκίας στο Ιράκ…
21/04/2022Η κατοχική Τουρκία προβάλλει πάντα μια δικαιολογία για να εισβάλει σε άλλη χώρα. Δεν είναι αφορμή που αναζητεί, αλλά “επιχείρημα” για να το… χάψουν όσοι τις κάνουν πλάτες. Όπως είναι γνωστό, μέσα σε αυτή την μεγάλη κρίση, που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, η Τουρκία βρήκε την ευκαιρία να εισβάλει στο ιρακινό Κουρδιστάν. Βρήκε την ευκαιρία, τώρα που παρουσιάζεται αναβαθμισμένη, να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της.
Ανακάλυψε, λοιπόν, «τρομοκράτες» και σπεύδει να τους… εξουδετερώσει. Παραβιάζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Ιράκ. Το καθεστώς της Άγκυρας ισχυρίζεται ότι «τρομοκρατικές ομάδες στο Βόρειο Ιράκ προγραμμάτιζαν να πραγματοποιήσουν ευρείας κλίμακας επίθεση» και υποστηρίζεται ότι η επιχείρηση αυτή (σ.σ. η εισβολή) πραγματοποιείται «στα πλαίσια των αρχών των Ηνωμένων Εθνών για αυτοάμυνα»! Τα λένε αυτά και δεν κανείς δεν τους απαντούν…
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, στα πλαίσια της «επιχείρησης Δαγκάνα», που πραγματοποιούν στο Βόρειο Ιράκ, εξουδετέρωσαν μέχρι σήμερα συνολικά 26 «τρομοκράτες» του PKK, όπως τους χαρακτηρίζει. Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σε δηλώσεις του στα πλαίσια διάλεξης που έδωσε στο Πανεπιστήμιο Uludağ με θέμα «Άμυνα και Ασφάλεια σε περιόδους κρίσης», αναφέρθηκε στην νέα εισβολή στο Βόρειο Ιράκ, υπογραμμίζοντας ότι πραγματοποιούν την επιχείρηση με στρατηγική και αποφασιστικότητα, έχοντας ως στόχο να εξολοθρεύσουν «κάθε πηγή τρομοκρατίας», κατά την έκφρασή του( μετάφραση ΓΤΠ).
Οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται, αλλά δεν έχει καταγραφεί καμία αντίδραση από την λεγόμενη διεθνή κοινότητα. Ούτε μια ανακοίνωση δεν εκδόθηκε από Διεθνείς Οργανισμούς, όπως τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ούτε βέβαια καμία από τις “ευαίσθητες” κυβερνήσεις της Δύσης έχει αντιδράσει.
Εισβολή της Τουρκίας στο Ιράκ
Στο ιρακινό Κουρδιστάν, οι άνθρωποι που σκοτώνονται, οι περιουσίες που ισοπεδώνονται δεν έχουν καμία σημασία για τη διεθνή κοινότητα. Η εισβολή που έγινε και συνεχίζει στο Ιράκ, δεν έχει καμία σημασία. Δεν ενεργοποιεί κανένα αντανακλαστικό, όπως έγινε για την Ουκρανία. Άλλωστε, θα πουν, η Βαγδάτη δεν διαμαρτύρεται όσο το Κίεβο. Μπορεί, όμως, να αντιδράσει το καθεστώς του Ιράκ; Μάλλον όχι. Κι αυτό βολεύει όλους. Και την κατοχική Τουρκία και όσους μονίμως την καλύπτουν.
Η Άγκυρα στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη, στη Συρία, έχει από το 1974 και εντεύθεν στην Κύπρο. Χωρίς κόστος και ανενόχλητη προχωρά με την εφαρμογή της ηγεμονικής, επεκτατικής πολιτικής της. Τι λένε και τι κάνουν οι κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου; Βρίσκονται στη γενική λογική της σιωπηρής συγκάλυψης των τουρκικών ενεργειών.
ΣΗΜ: Άρχισαν οι επαφές με το Κογκρέσο. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού (μετάφραση ΓΤΠ), o Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον Γερουσιαστή του Αμερικανικού Κογκρέσου Richard Shelby, ο οποίος ηγείται αντιπροσωπείας που πραγματοποιεί επαφές στην Τουρκία. Σε ανάρτηση του στο Twitter, το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι στη συνάντηση, συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ και έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις. Η αντιπροσωπεία από τις ΗΠΑ συναντήθηκε την Κυριακή και με τον εκπρόσωπο της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.