ΑΠΟΨΗ

Για τα μάτια της Δύσης πουλάμε την Κύπρο!

Για τα μάτια της Δύσης πουλάμε την Κύπρο! Χρήστος Ηλιάδης

Και ξεπίτηδες να το έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη υιού δεν θα τα κατάφερνε τόσο καλά! Επιμένει να πείσει τους Κύπριους ότι παρά τις μεγαλοστομίες, η Κύπρος όχι μόνο «κείται μακράν» (πικρή υπενθύμιση της στάσης του Κωνσταντίνου Καραμανλή το καλοκαίρι του 1974) αλλά είναι και ανύπαρκτη (αποδέχτηκε κατ’ απαίτηση της Τουρκίας τον καθορισμό της Κύπρου με συντεταγμένες, αντί με το όνομά της στα πλαίσια του ΝΑΤΟ), και διαρκώς μας υπενθυμίζει για την “αγάπη” που τρέφει για την Κύπρο!

Μετά την υπερψήφιση χτες 16/04/2024 από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της εισήγησης της Ντόρας Μπακογιάννη(sic), να γίνει το Κόσσοβο μέλος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, το θέμα θα τεθεί πλέον ενώπιον των υπουργών Εξωτερικών, όπου όμως είναι σχεδόν αδύνατο να ανατραπεί.

Οι δύο Κύπριοι βουλευτές εκπρόσωποι της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση (ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ) καταψήφισαν την πρόταση, όπως και μια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (Νίνα Κασιμάτη), ενώ οι βουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν την πρόταση Μπακογιάννη. Οι ροζέ κοσμοπολίτες Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Παπανδρέου, ψήφισαν αποχή! Το κάκιστο αυτό προηγούμενο αποτελεί αρνητικότατο προηγούμενο για την μελλοντική αναβάθμιση της κατοχικής οντότητας στην Κύπρο, εν μέσω μάλιστα εντατικοποίησης της προσπάθειας της Τουρκίας, για αναβάθμιση και αναγνώριση της λεγόμενης “ΤΔΒΚ” από τρίτες χώρες!

Τόσο οι Κοσσοβάροι όσο και οι Τουρκοκύπριοι έχουν καθεστώς παρατηρητή στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι Κοσσοβάροι θα είναι μέλη μετά που θα εγκριθεί και από τους υπουργούς. Είναι κανείς που αμφιβάλλει ότι η κατοχική Τουρκία θα πράξει εν καιρώ το ίδιο και για την κατεχόμενη Κύπρο; Ή ότι αυτό δεν θα υποβοηθήσει να πείσει κάποιους “πρόθυμους” (π.χ. Αζερμπαϊτζάν) να προχωρήσουν σε αναγνώριση της κατεχόμενης Κύπρου; “Ε, και;” μας λέει η Αθήνα!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη (η οποία έστειλε την Ντόρα Μπακογιάννη να “εξηγήσει” την θέση της στην κυβέρνηση και στην Βουλή της Κυπριακής Δημοκρατίας – καταγράφοντας την διάσταση απόψεων) μας λέει περίπου στα “παλιά μας τα παπούτσια η Κύπρος”… εκείνο που προέχει είναι η υπακοή στις εντολές του υπερατλαντικού αφεντικού για την διατήρηση και ενδυνάμωση της συμμαχικής συνοχής στα Βαλκάνια! Μήπως τις ίδιες εντολές δεν ακολούθησαν και οι Καραμανλής-Αβέρωφ το καλοκαίρι του 1974 για “μη πόλεμο” Ελλάδας-Τουρκίας (τότε βέβαια η ανάγκη για “συμμαχική συνοχή” εστιαζόταν πέραν των Βαλκανίων – στην Νοτιοανατολική Ευρώπη)!

Μετά την Κύπρο, τί θα ακολουθήσει;

Η ετεροπροσδιορισμένη, παρασιτική κοινωνική-πολιτική ελίτ που κυβερνά την Ελλάδα, ενδιαφέρεται πρώτιστα για την δική της επιβίωση σαν κοινωνική τάξη, έστω και εις βάρος των εθνικών συμφερόντων του συνολικού Ελληνισμού έστω και με λίγα νησάκια και βραχονησίδες, με κάποια ΑΟΖ λιγότερη και μισή (αν είμαστε τυχεροί) Κύπρο! Δεν σφάξανε!

Τα “ήρεμα νερά” στο Αιγαίο χωρίς παραίτηση των τουρκικών αξιώσεων (“Γαλάζια Πατρίδα”, τουρκολιβυκό μνημόνιο, Casus Belli) προετοιμάζουν την ελληνική κοινή γνώμη για εθνική υποχώρηση στο Αιγαίο, κατ’ εικόνα και ομοίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όσο για την Κύπρο, επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά ότι η Ελλάδα δεν θα σκάσει περιμένοντας τους “μαξιμαλιστές” Κύπριους να “τα βρουν” με την Τουρκία (στην ουσία να νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα της κατοχής).

Δυστυχώς η κυπριακή κυβέρνηση λόγω θέσεως δεν μπορεί να επικρίνει ανοικτά την πισώπλατη μαχαιριά Μητσοτάκη… Όπως δεν μπορεί να καταγγείλει το γεγονός ότι παρόλο που η αναβίωση του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου (ΔΕΑΧ) που αποτελούσε βασική προεκλογική δέσμευση του Νίκου Χριστοδουλίδη δεν τέθηκε στην Αθήνα, λόγω της αλλεργίας που μια τέτοια προοπτική γεννά στο καθεστώς του Κολωνακίου.

Σε μια συγκυρία που οι γεωπολιτικές τεκτονικές πολιτικές πλάκες βρίσκονται σε κίνηση, προκαλώντας σεισμικές αναταράξεις που αναβαθμίζουν καίρια το τουρκικό ιμπεριαλιστικό κράτος και τον επεκτατισμό του, η επίσημη Ελλάδα παίζει το ρόλο της “υπάκουης” συμμάχου που χρησιμοποιεί πρόθυμα την Κύπρο σαν Ιφιγένεια…. Μέχρι να έρθει η δική της σειρά!

Επίκαιροι όσο ποτέ οι στίχοι του ποιητή….

«Δεν ειν’ η πρώτη σας φορά,
δεν ειν’ η πρώτη σας φορά,
Που μας πουλήσατε!
Τόχετε κάνει ξανά χρόνια πριν
Σ΄ άλλους καιρούς, σ’ άλλους αιώνες
Όταν μας ξεπουλούσατε στους Πέρσες….
……………………
Είμαστε Έλληνες!
Δεν καρτερούμε τίποτα!
Απ’ την Αθήνα τίποτα!»

Ο Ελληνισμός βρίσκεται πια στην κόψη του ξυραφιού: Ελληνοτουρκικά, δημογραφικό, οικονομία, μεταναστευτικό, ενάσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων (12 ναυτικά μίλια, ΑΟΖ)… το νέο ξεπούλημα της Κύπρου είναι απλά μια χάντρα στο κομπολόγι της εθελοδουλίας!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι