Quantcast
H απεσταλμένη του ΟΗΕ στις υπηρεσίες του Ερντογάν - Οι Ελληνοκύπριοι τρώγονται - slpress.gr
H απεσταλμένη του ΟΗΕ στις υπηρεσίες του Ερντογάν και οι Ελληνοκύπριοι τρώγονται, Μιχάλης Ιγνατίου

Το είδος της αποστολής της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, κ. Τζέιν Χολ Λουτ στη Λευκωσία, ήταν περίεργο από την αρχή. Ίσως ένα σοβαρό πρόβλημα να είναι και ο χαρακτήρας της. Βεβαίως, και αυτή καθ’ αυτή η αποστολή της είναι προβληματική, διότι η εν λόγω καθωσπρέπει κυρία λειτουργεί με ένα ολίγο αυταρχικό τρόπο: Λίγο-πολύ λέει στους ηγέτες «αν θέλετε». Και «αν δεν θέλετε, δικό σας το πρόβλημα». Όμως, με τον τρόπο αυτό δεν γίνεται διαπραγμάτευση και βεβαίως εξυπηρετείται η κατοχική δύναμη.

Είναι ένας τρόπος διαπραγμάτευσης που εξυπηρετεί μόνο τον ισχυρό, που στην περίπτωση της Κύπρου, είναι ο τουρκικός Αττίλας. Αλλά αυτή η πραγματικότητα είναι λεπτομέρεια για την Αμερικανίδα απεσταλμένη και το αφεντικό της, τον Αντόνιο Γκουτέρες. Γι’ αυτό σοβαροί διπλωμάτες βλέπουν να καλύπτουν τα νησί μαύρα σύννεφα… Όπως όλοι οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ, έτσι και η κ. Λουτ, δικαιολογούν μονίμως την Τουρκία και στρέφονται πάντα προς την αδύνατη πλευρά, που είναι η ελληνοκυπριακή.

Παραμένουν και σήμερα στο νησί αρκετές χιλιάδες κατοχικά στρατεύματα, αλλά η απεσταλμένη του κ. Γκουτέρες, όπως και οι προηγούμενοι συνάδελφοί της, έχουν πάθει αμνησία. Μονίμως ο εκβιασμός και οι απειλές στρέφονται στους Ελληνοκύπριους. Πολλοί, εντός και εκτός Κύπρου, διακινούν το γνωστό παραμύθι των Βρετανών, ότι η άρνηση των Ελληνοκυπρίων να δεχθούν τη φιλοτουρκική λύση της διζωνικής, οδηγεί το νησί σε δύσκολα μονοπάτια -σάμπως και μετά την εισβολή τα μονοπάτια είναι εύκολα.

Και ακόμα ισχυρίζονται ότι με τη στάση της η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι ως να επιδιώκει τη διχοτόμηση, που ήταν και ο στόχος του διπλού εγκλήματος της ελληνικής χούντας, της Τουρκίας και των Αμερικανών του Κίσσινγκερ. Στην Κύπρο τσακώνονται σαν κοκόρια για λύσεις και διευθετήσεις, που εξυπηρετούν μόνο την Τουρκία. Και η διζωνική, και η διχοτόμηση και τα δύο κράτη είναι λύσεις φιλοτουρκικές, που θα οδηγήσουν με την πάροδο των ετών στην τουρκοποίηση του νησιού.

Απουσιάζει το Ισραήλ

Ότι συνέβη στον Λίβανο, το ίδιο ακριβώς θα γίνει και στην Κύπρο. Και εδώ θα δω και τους φίλους μας τους Ισραηλινούς, οι οποίοι απουσιάζουν από το «πεδίο» της Μεσογείου, ως και η τουρκική επιθετικότητα δεν τους αφορά. Ομιλώντας με στρατιωτικούς όρους, η απώλεια της Κύπρου στην Τουρκία, θα κόψει τον αριστερό βραχίονα του Εβραϊκού Κράτους. Το μόνο άνοιγμα του Ισραήλ προς τα έξω -πάντα ομιλώντας με στρατιωτικούς όρους- είναι ο εναέριος χώρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, που χρησιμοποιεί μονίμως για τα γυμνάσια των πιλότων της.

Νετανιάχου: Αντισημιτική η απόφαση για εγκλήματα πολέμου

Εάν η Τουρκία επιβληθεί στην Κύπρο τα πληρώματα των ισραηλινών πολεμικών αεροπλάνων που και πως θα εκπαιδεύονται; Η περικύκλωση θα είναι απόλυτη. Αλλά στη διεθνή σκηνή, οι διπλωμάτες και οι πολιτικοί, αντιδρούν όταν γίνει το κακό, αντί να δράσουν για να το αποτρέψουν. Ας ελπίσουμε ότι μία επικράτηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στις εκλογές θα επαναφέρει το Ισραήλ στο προσκήνιο… Όλες μα όλες οι συζητήσεις για τη λύση του Κυπριακού, έχουν μία εξαιρετικά αρνητική έναρξη. Απαιτείται η με άνευ όρων παράδοση της Κύπρου. Και ο κάθε καλόπιστος άνθρωπος αναρωτιέται:

Γιατί δεν δέχθηκαν αυτούς τους όρους δύο πρώην Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας, που υποτίθεται εκλέχθηκαν ως «οι ηγέτες της λύσης». Γιατί απέτυχαν ο Δημήτρης Χριστόφιας και ο Γιώργος Βασιλείου; Γιατί δεν τόλμησαν να βάλουν την υπογραφή τους σε ένα κείμενο, που θα έλυνε το Κυπριακό, όπως αυτό που βάζουν ενώπιον του Αναστασιάδη και απαιτούν να βάλει την υπογραφή του; Προφανώς δεν μπορούσαν…

Διαβάστε τη συνέχεια στο hellasjournal.com

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.