ΕΘΝΙΚΑ

Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει το SLpress για την ελληνογαλλική συμμαχία

Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει το SLpress για την ελληνογαλλική συμμαχία
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του SLpress για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας που δημοσιεύθηκαν τα μεσάνυκτα της Κυριακής προς Δευτέρα. «Κατευθυνόμαστε προς μία ουσιαστική εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας Γαλλίας. Τα υπόλοιπα θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε αύριο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ από το Μουσείο του Λούβρου, όπου εγκαινίασε, από κοινού με τον Μακρόν, έκθεση για την Ελληνική Επανάσταση.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις εννέα το πρωί (ώρα Γαλλίας). Το μεσημέρι, σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει συμφωνία για αγορά τριών φρεγατών Belharra και τριών κορβετών, πέρα από τα επιπλέον έξι Rafale, καθώς και για το αν θα συνδυαστεί με συμφωνία αμυντικής συνδρομής Ελλάδας-Γαλλίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε «ας κάνουμε λίγο υπομονή».

Είναι προφανές πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν μπορούσε να ανακοινώσει αυτός τη συμφωνία, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί από τους δύο ηγέτες. Σημειώνεται ότι το γεύμα εργασίας Μητσοτάκη-Μακρόν είναι για σήμερα το βράδυ και οι σχετικές ανακοινώσεις για την αμυντική συνεργασία θα γίνουν μάλλον αύριο. Ας σημειωθεί ότι τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος.

O πρωθυπουργός επισκέπτεται το Παρίσι επιστρέφοντας από τη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο  των εγκαινίων της έκθεσης “Παρίσι-Αθήνα: Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας” στο Μουσείο του Λούβρου.  Η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και στοχεύει στην ανάδειξη των δεσμών που ενώνουν την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Οι δυο ηγέτες θα εγκαινιάσουν από κοινού την έκθεση, ενώ στη συνέχεια θα έχουν δείπνο εργασίας στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Το πολιτιστικό στοιχείο, αναγκαστικά περνάει σε δεύτερο ρόλο, από τη στιγμή που τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν πάνω στην ανακοίνωση για την αγορά των φρεγατών και κορβετών, καθώς και στην σύναψη της αμυντικής συμφωνίας. Στο Παρίσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί επίσης με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO Audrey Azoulay.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού σήμερα έχει ως εξής: Στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Audrey Azoulay, στην έδρα του οργανισμού. Στις 20:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμμανουέλ Μακρόν θα εγκαινιάσουν την έκθεση στο Λούβρο και στη συνέχεια θα έχουν δείπνο εργασίας στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι