ΕΘΝΙΚΑ

Η περιοδεία του Τσαβούσογλου στη Θράκη και οι αγκαλιές με τον Δένδια

Η περιοδεία του Τσαβούσογλου στη Θράκη και οι αγκαλιές με τον Δένδια, Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Με τι λόγια, να αποδώσει κανείς τα όσα απίστευτα έλαβαν χώρα, κατά την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην εθνικά πιο ευαίσθητη περιοχή της χώρας μας, τη Θράκη; Ως αδιανόητα; Ως τραγελαφικά; Ως προσβλητικά; Ως προϊόν ανευθυνότητας των δικών μας αρμοδίων; Ή, μήπως, ακόμη χειρότερα, ως παράθυρο προς ό,τι πιθανότατα αποτελεί ήδη τμήμα μυστικών συμφωνιών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία;

Ο Τούρκος υπουργός ήρθε στη χώρα μας από κοινού με συνεχιζόμενες τις μακροχρόνιες και κλιμακούμενες παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας Ελλάδας και Κύπρου. Εναντίον αυτών των παραβιάσεων ουδέποτε υπήρξε ουσιαστική αντίδραση εκ μέρους μας, αν εξαιρέσει βέβαια κανείς το ξέσπασμα του κ. Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, πριν από μερικές εβδομάδες, που όμως δυστυχώς εξαερώθηκε με τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν κατά την άφιξη του Τούρκου υπουργού στη Θράκη όσο και στην Αθήνα.

Οι Έλληνες αρμόδιοι αρκούνται απλώς να γνωστοποιούν αυτές τις παραβιάσεις, μέσω των κατευθυνόμενων ΜΜΕ και συχνά με κάποια προσπάθεια ελάφρυνσης της σοβαρότητάς τους. Όπως λ.χ. η επεξήγηση ότι δήθεν εξαιτίας κακοκαιρίας τα τουρκικά πλοία χάνουν τον αποπροσανατολισμό τους. Και όταν η ατμόσφαιρα ορισμένων ευρωπαϊκών συναντήσεων το επιτρέπει, οι παρευρισκόμενοι Έλληνες αρμόδιοι σε αυτές αναθαρρούν και τολμούν να ψελλίσουν παράπονα, σχετικά με τις τουρκικές επιθέσεις εναντίον μας. Έτσι, κατά καιρούς, απολαμβάνουμε στιγμές εθνικού θριάμβου, ακούγοντας τα ΜΜΕ να αναγγέλλουν γενικόλογες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, που προσποιούνται ότι μαλώνουν την Τουρκία, για τις αταξίες της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Την επίσκεψη αυτήν οι Τούρκοι μάς την εμφάνισαν περιπαιχτικά ως ιδιωτική, προβλέποντας δυστυχώς ορθά ότι οι δικοί μας αρμόδιοι ουδόλως θα αντιδράσουν. Εξυπακούεται, ότι αν η επίσκεψη είχε δηλωθεί ως επίσημη, όπως άλλωστε και ήταν, θα έπρεπε ο Τούρκος υπουργός να συνοδεύεται σε αυτήν από Έλληνα αξιωματούχο. Αλλά, αφέθηκε να περιοδεύσει στη Θράκη, ανενόχλητος, όπως ακριβώς ανενόχλητα αλωνίζουν τα τουρκικά πλοία στα ελληνικά και κυπριακά ύδατα, και όπως ακριβώς τα τουρκικά αεροπλάνα αμαυρώνουν τους ελληνικούς αιθέρες.

Εφησυχασμός στην Αθήνα

Τον αφήσαμε να επισκεφθεί τους φίλους του Τούρκους, όπως επίμονα αποκαλεί τις εκεί μουσουλμανικές μειονότητες ο κ. Τσαβούσογλου, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του το διεθνές δίκαιο, από το περιεχόμενο του οποίου, ωστόσο, οι δικοί μας αρμόδιοι αναμένουν τη σωτηρία μας. Ένα απέραντο ξέφραγο αμπέλι ολόκληρος ο ελληνικός χώρος.

  Η γνωστή εγχώρια χορωδία: Για όλα φταίει η ελληνική πλευρά ποτέ η τουρκική!

Αδιανόητο, αλλά είναι γεγονός ότι από κυβερνητικής πλευράς ουδεμία ανησυχία εκδηλώθηκε για τον θρακικό περίπατο του κ. Τσαβούσογλου, παρότι ο ίδιος υπήρξε εξαρχής σαφής και ειλικρινής. Τους τουρκόφρονες της μειονότητας ήθελε να δει ο κ. Τσαβούσογλου και να συνομιλήσει μαζί τους, χωρίς μάρτυρες. Γι’ αυτό, άλλωστε, αποκλείστηκαν και οι δικοί μας δημοσιογράφοι. Και αφού συνέβησαν όλα αυτά τα εθνικώς απαράδεκτα, από οποιαδήποτε οπτική γωνία και αν τα δει κανείς, ήρθε η ώρα της ενθουσιώδους υποδοχής του Τούρκου υπουργού από τον κ. Νίκο Δένδια στην Αθήνα.

Υπήρξε τέτοια συγκίνηση για τη συνεύρεσή τους, ώστε χρειάστηκε να πέσουν ακόμη και οι μάσκες εκατέρωθεν, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο της πανδημίας, ώστε ο εναγκαλισμός των δύο υπουργών να είναι όσο γίνεται θερμότερος. Τον απαιτούσε, άραγε, τον εναγκαλισμό, ακριβώς έτσι η εθιμοτυπία του υπουργείου Εξωτερικών; Αλλά και να μην παραλείψω να υπογραμμίσω ότι η κατακραυγή για τη συμπεριφορά του κ. Τσαβούσογλου δεν προήλθε από την κυβέρνηση, αλλά από τους αδελφούς Πομάκους που του έκαναν ξεκάθαρο ότι δεν θέλουν να τον ξέρουν, αναγκάζοντάς τον να ματαιώσει την προγραμματισμένη του επίσκεψη στα Πομακοχώρια. Άραγε, θα γίνει επιτέλους κατανοητό ότι οι Πομάκοι είναι Έλληνες;

Οι αγκαλιές Δένδια-Τσαβούσογλου

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου, αμέσως μετά τον εναγκαλισμό, τα θέματα που θα συζητηθούν στο άμεσο μέλλον μεταξύ των κ. Μητσοτάκη και . Ερντογάν θα είναι «πάρα πολλά» και όχι απλώς η υφαλοκρηπίδα (όπως επίμονα δήλωνε μέχρι τώρα ο πρωθυπουργός), και θα «γίνουν χωρίς «προϋποθέσεις και χωρίς όρους». Οπωσδήποτε, ο εναγκαλισμός αυτός θα απαλλάξει και τους εταίρους μας, από την ενοχλητική, όπως όλα δείχνουν, υποχρέωσή τους να κακοκαρδίζουν τους Τούρκους για να μας ικανοποιούν.

Καμία πατρίδα δεν επιβιώνει με τόσο θανάσιμη ποσότητα υποτέλειας στις αποφάσεις και ενέργειές της. Διότι, δυστυχώς αυτή η υποτέλεια δεν περιορίζεται στη Θράκη, αλλά αντιθέτως καλύπτει ολόκληρο το φάσμα της εξωτερικής μας πολιτικής. Ήδη, τώρα, οι Έλληνες βουλευτές καλούνται-υποχρεούνται να επικυρώσουν διατάξεις της εθνικά επιβλαβούς συμφωνίας των Πρεσπών.

Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει κλείσει ερμητικά τα αυτιά της, έτσι που να μη φθάνει ως αυτήν ο απόηχος από το ευνοϊκό παγκόσμιο κλίμα, που δημιούργησε η πανδημία, αλλά και τα αποσπάσματα των απομνημονευμάτων του Ομπάμα, σχετικά με την παραγραφή του χρέους μας. Ακριβώς, όπως, άλλωστε έπραξαν επί 80 χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις μας, μη απαιτώντας τα τεραστίων διαστάσεων γερμανικά χρέη προς την Ελλάδα, προκειμένου να μη δυσαρεστηθεί η Γερμανία.

  Όπλο επιβίωσης η Κυπριακή Δημοκρατία 63 χρόνια μετά

Η Ελλάδα θα σωθεί μόνον αν αποφασίσει να αποβάλλει τη συμπεριφορά μίας “αποικίας χρέους”, που της επιβάλουν έξωθεν. Θα σωθεί μόνο αν αγωνιστεί για την κατάκτηση της εθνικής κυριαρχίας. Να αποκτήσει, έτσι, κυβερνήσεις, που τα μέλη τους να εκλέγονται από τον ελληνικό λαό και να λογοδοτούν σε αυτόν, και όχι από και σε κέντρα εκτός Ελλάδας. Υπάρχει, βέβαια, πλήθος επιχειρημάτων περί του ανέφικτου ανεξαρτησίας για μικρές χώρες, όπως η Ελλάδα.

Αυτός ο ισχυρισμός, ωστόσο, διαψεύδεται από αρκετές μικρές οικονομίες, οι οποίες κατορθώνουν να στηρίζονται στα δικά τους πόδια και να πράττουν αυτά που συμφέρουν στους λαούς τους. Η “ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΄21”, με τις μικρές της δυνάμεις, αγωνίζεται για την ενίσχυση της εθνικής συνείδησης, με την πεποίθηση ότι είναι θέμα ζωής και θανάτου για την επιβίωσή της πατρίδας μας.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι