ΕΘΝΙΚΑ

Η τριμερής του Μπάιντεν, η ανύπαρκτη Ευρώπη και ο κίνδυνος για την Ελλάδα

Η τριμερής του Μπάιντεν, η ανύπαρκτη Ευρώπη και ο κίνδυνος για την Ελλάδα, Θεόδωρος Στάθης
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ο νέος οργανισμός ασφάλειας, που μεθόδευσε ο πρόεδρος Μπάιντεν, ο επονομαζόμενος AUKUS (Αυστραλία-Βρετανία-ΗΠΑ) συμφωνήθηκε, χωρίς να χρειαστεί οι τρεις αυτές χώρες να ζητήσουν την άδεια της ΕΕ! Σιγά να μη ζητούσαν την άδεια, πόσο μάλλον να της ζητήσουν τη γνώμη από μια ένωση σκορποχώρι που ασχολείται κυρίως πως θα προωθήσει το ελεύθερο εμπόριο στη βάση: η κάθε χώρα για πάρτη της!

Αυτή η συμφωνία αναδεικνύει μια πραγματικότητα, ότι η ΕΕ πάσχει από υπόληψη, γι’ αυτό και ο Ερντογάν, που τους έχει πάρει χαμπάρι, την γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Για κάποιο καιρό τα είχε βρει με τον Τραμπ τον μπίζνεσμαν και σήκωσε τα πανιά του νεοοθωμανισμού. Στη νέα εποχή είναι το πιθανότερο να τα βρει και με τον Μπάϊντεν. Με τους Βρετανούς έτσι και αλλιώς τα έχει, από πολλά χρόνια πριν, βρει μια χαρά. Και τρομάζω με τη σκέψη να έρθει εκείνη η ώρα που οι ΗΠΑ θα μας εγκαταλείψουν, όπως εγκατέλειψαν και τους Κούρδους της Συρίας στα χέρια των Τούρκων.

Στην κρίσιμη αυτή περίοδο η χώρα μας πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον της, την ασφάλειά της. Όπως έχουν τα πράγματα αυτή την ώρα, τίποτα δεν μπορούμε να περιμένουμε από την ΕΕ που διαβιεί το διαχρονικό καπέλωμα της Γερμανίας, παρά μόνο λόγια του αέρα. Οι διαχρονικές σχέσεις της Γερμανίας με τον υπ’ αριθμόν ένα και μοναδικό εχθρό μας θα αποτελούν εσαεί εμπόδιο σε όποια αλλαγή αυτής της απαράδεκτης κολεγιάς.

Η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της Γερμανίας για δήθεν επίλυση του προβλήματος στη Λιβύη ανέδειξε τις πάγιες προτιμήσεις της: Αγκάλιασε τον Ερντογάν και κράτησε την Ελλάδα έξω από όλες της διαδικασίες για να μην ενοχλήσει την Τουρκία! Οι αποφάσεις μας πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τις παρενέργειες που θα προκληθούν για την Ελλάδα τόσο ως αποτέλεσμα των εξελίξεων στη Νοτιοανατολική Ασία, όσο και από το λιμνάζον καθεστώς της ΕΕ. Ο λύκος διατηρεί δυνατό το σβέρκο του για να κάνει μόνος του τις δουλειές του!

Ο Μπάιντεν και η Ευρώπη

Από την ώρα που έχουμε ξυπνήσει και προχωράμε με γρήγορα βήματα στην ανανέωση των εξοπλισμών μας, πρέπει επίσης με κάθε θυσία να αποφύγουμε επιλογές που περιορίζουν την δυνατότητα να μπορούμε από μόνοι μας να αποτρέψουμε και εν ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τις απειλές. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να βασιστούμε σε υποσχέσεις που βλέπουμε πως αυτές είναι πολύ πιθανόν να μην τηρηθούν. Γνωρίζω πως αυτό απαιτεί θυσίες του λαού μας αλλά, όπως λέει και η λαϊκή μας παροιμία: “φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά”!

  Η γνωστή εγχώρια χορωδία: Για όλα φταίει η ελληνική πλευρά ποτέ η τουρκική!

Η Αυστραλία και η Ελλάδα έχουν παράλληλους βίους. Αυτή αντιμετωπίζει την αυξανόμενη επιθετικότητα της Κίνας και εμείς την εδώ και τώρα απειλή της ασφάλειάς μας και της Κύπρου από τον ναζιστικό Mein Kampf της Τουρκίας. Οι γκριζολυκότουρκοι είναι η “Ντόλυ” των ναζί του Χίτλερ, με τους οποίους πάει αγκαλιά ο Ερντογάν. Θυμηθείτε τις συμφωνίες του Στάλιν με τον Χίτλερ. Αυτές επαναλαμβάνονται συνεχώς στον πλανήτη μας. Τόσο η Αυστραλία, όσο και η Ελλάδα, ας πάρουν μικρό καλάθι για να μην εκπλαγούν δυσάρεστα στο τέλος.

Θα πρέπει, βέβαια, να μην αποκλείσουμε και καλές για τη χώρα μας εξελίξεις σε ό,τι αφορά το αύριο της ΕΕ, ύστερα από τον κάζο που βίωσε με την AUKUS. Europe ακούς; Ήρθε η ώρα να ξυπνήσεις από το βαθύ λήθαργο! Κανείς δεν σε υπολογίζει και ότι αν κτίζεις με τα εμπόριά σου στην Νοτιοανατολική Ασία και αλλού θα τα σαρώσει ο νέος τυφώνας. Ήρθε η ώρα πλέον να αποκτήσεις τη δική σου φωνή για να υπάρξεις. Άρχισαν ήδη να ακούγονται λόγια που έλειπαν στο παρελθόν. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά η Ευρώπη δεν θα μείνει στα λόγια, ότι θα προχωρήσει στις αναγκαίες πράξεις. Η πολιτική “ο καθένας για πάρτη του” θα οδηγήσει εκεί όπου τίποτα δεν θα περισσέψει για την πάρτη του καθενός.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι