ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Καλή η υψηλή διπλωματία, αλλά με τις κατεδαφίσεις στη Χειμάρρα τί γίνεται;

Καλή η υψηλή διπλωματία, αλλά με τις κατεδαφίσεις στη Χειμάρρα τί γίνεται;

Καλή και αγαστή η υψηλή διπλωματία, αλλά με τις επιλεκτικές κατεδαφίσεις επιχειρήσεων Ελλήνων στη Χειμάρρα τί γίνεται; Διπλωματία είναι η υπεράσπιση των θέσεων και των συμφερόντων της Ελλάδας, αλλά και η υποχρέωση προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων σε κάθε επικράτεια. Πόσω μάλλον στην Βόρειο Ήπειρο.

Με ανακοίνωσή της το Παράρτημα της “Ομόνοιας” στη Χειμάρρα καταγγέλλει ότι συνεργεία της Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων Αλβανίας, εντελώς απροειδοποίητα και με πρωτοφανή αγριότητα, κατέβηκαν στην παραλία της Χειμάρρας, στο Λιβάδι, στις 18 Μαΐου, προκειμένου να κατεδαφίσουν επιχειρήσεις ντόπιων Ελλήνων που λειτουργούν τις δυο τελευταίες δεκαετίες.

Δεν είχε προηγηθεί η απαραίτητη κοινοποίηση κατεδάφισης στους ιδιοκτήτες, ώστε να μην προλάβουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Μόνο μετά από τις αντιδράσεις των κατοίκων, εμφανίστηκαν το πρωί της 19ης Μαΐου με αποφάσεις που στερούνται νομιμότητας. Οι Χειμαρραίοι ευλόγως αναρωτιούνται, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

  • «Πρώτον: Γιατί επέλεξαν την συγκεκριμένη εποχή να προβούν σε μια τέτοια πράξη, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε προετοιμασία της τουριστικής σεζόν;
  • Δεύτερον: Γιατί το Υπουργείο Τουρισμού τον Μάρτιο, δηλαδή μόλις πριν δυο μήνες, υπέδειξε στους ιδιοκτήτες να ενοικιάσουν την παραλία για την τουριστική σεζόν; (Σημείωση: Στα νομιμοποιητικά δικαιολογητικά για ενοικίαση της παραλίας χρησιμοποίησαν τις εγκαταστάσεις που σήμερα κατεδαφίζονται!».

Χειμάρρα: Τί καταγγέλλει η μειονότητα

Τα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας καταγγέλλουν για απουσία και απραγία τον Δήμο μπροστά σε αυτήν την κατάφωρη αδικία, ενώ είναι σίγουρα ότι πρόκειται για ξεκάθαρη «μεθόδευση εναντίον του ντόπιου ελληνικού πληθυσμούΣε όλη την αλβανική επικράτεια η αυθαίρετη δόμηση οργιάζει», ενώ «η πολυδιαφημισμένη από πλευρά κυβέρνησης πρώτη εγγραφή και απόδοση τίτλων ιδιοκτησίας στους κατοίκους αργεί επιδεικτικά».

Όπως φαίνεται στα δύο έγγραφα, η κοινοποίηση έγινε στις 19 Μαΐου 2022 για απόφαση από τις 23 Φεβρουαρίου 2022 κατά αγνώστου ιδιοκτήτη και με τοποθεσία τη παραλία του Λιβαδιού αόριστα, η οποία έχει έκταση δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι δύο αυτές περιπτώσεις στη Χειμάρρα δεν είναι ούτε οι πρώτες, ούτε φευ-οι τελευταίες. Αλλά καμιά φορά το κύρος μίας ολόκληρης Ελλάδας μπορεί να κρίνεται ή να διακυβεύεται στα μετρημένα τετραγωνικά ενός σπιτιού ή μίας επιχείρησης μελών της επίσημα αναγνωρισμένης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στη γείτονα. Απλά μαθήματα εφαρμοσμένης διπλωματίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι