ΕΘΝΙΚΑ

Κλιμάκωση από Άγκυρα με απειλές και φωτογραφίες drones στο Anadolu

Κλιμάκωση της Άγκυρας με απειλές και φωτογραφίες drones στο Anadolu,
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Συνεχίζει να πυροδοτεί το κλίμα έντασης που καλλιεργεί η Άγκυρα στα ελληνοτουρκικά, με τρόπο ιδιαίτερα προκλητικό, δημοσιεύοντας σήμερα μέσω του πρακτορείου Anadolu πληροφορίες περί μεταφοράς όπλων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με πολεμικά σκάφη συνοδεύοντας το σχετικό δημοσίευμα με φωτογραφίες από drones. Παράλληλα, επαναλαμβάνονται οι απειλές περί «δικαιώματος αυτοάμυνας της Τουρκίας».

Oι φωτογραφίες αναδημοσιεύονται από το σύνολο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης και δείχνουν σύμφωνα με την Άγκυρα ελληνικά αρματαγωγά να αποβιβάζουν σε Λέσβο και Σάμο τεθωρακισμένα οχήματα που παραχώρησαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας 23 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφέρθηκαν από τις ελληνικές δυνάμεις στη Λέσβο και 18 στη Σάμο. Τον περασμένο Ιούνιο το Anadolu έκανε κάτι αντίστοιχο στην Ψέριμο, δημοσιεύοντας μάλιστα ισχυρισμούς ότι το νησί είναι τουρκικό.

Η εφημερίδα Hurriyet κάνει λόγο για μεγάλη πρόκληση από την πλευρά της Ελλάδας και αναφέρει τα εξής: «Αποκαλύφθηκε πως η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και έστειλε τεθωρακισμένα οχήματα στα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων διαπίστωσαν πως η Αθήνα έστειλε στη Λέσβο 23 και στη Σάμο 18 τεθωρακισμένα οχήματα».

«Πηγές του υπουργείου. Άμυνας αναφέρουν πως μεταξύ 18 και 21 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν αυτές οι εικόνες και δείχνουν πως η Ελλάδα συνεχίζει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία και να παραβιάζει το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς των νησιών. Τονίζουν πως η Ελλάδα εξακολουθεί να παραβιάζει το καθεστώς αυτό, εδώ και πολλά χρόνια, εγκαθιστά οπλικά συστήματα και στις τελευταίες ενέργειες μεταφέρθηκαν τα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα που παραχώρησαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα για να αντικαταστήσουν κάποια άλλα. Η Ελλάδα παρά τις προσκλήσεις δεν συμμετέχει σε καμία από τις συναντήσεις και τέτοιες προβοκάτσιες δείχνουν ποιος αυξάνει την ένταση, ποιος είναι ο επιθετικός και ποιος κάνει παράνομες ενέργειες. Όλα αυτά αποδεικνύουν αυτό».

Χθες, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε στην Hurriyet ότι «η στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών καθιστά αμφισβητούμενη την κυριαρχία τους και δίνει στην Τουρκία το δικαίωμα αυτοάμυνας».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι