Λάφυρο για τον άρπαγα Ερντογάν το Βαρώσι

Λάφυρο για τον άρπαγα Ερντογάν το Βαρώσι, Κώστας Βενιζέλος

Ο ηγέτης της κατοχικής Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν πήγε στα Κατεχόμενα για νέα λάφυρα. Αυτή τη φορά η Αμμόχωστος, το Βαρώσι, ο εποικισμός του οποίου τερματίζει κάθε προοπτική για την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό. Ο νεοσουλτάνος πήγε στα Κατεχόμενα, κλέφτης της γης μας, για να προβεί σε ανακοινώσεις και να εκτελέσουν οι υποτακτικοί και εγκάθετοι του.

Πρώτο, στην πανηγυρική παρέλαση, που έγινε στην κατεχόμενη Λευκωσία, με αφορμή την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους (15 Νοεμβρίου 1983), έθεσε το πλαίσιο στο πολιτικό επίπεδο και ξεκαθάρισε πως η τουρκική πλευρά συζητά μόνο λύση δυο κρατών. Είναι δε σαφές από τα όσα ανέφερε πως η πρόθεση του δεν είναι να λύσει το Κυπριακό, αλλά να ελέγξει ολόκληρη την Κύπρο.

Δεύτερο, όπως είχε ανακοινωθεί, στο πρόγραμμα ήταν και επίσκεψη στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, για το γνωστό πικνίκ, το οποίο πολυδιαφημίσθηκε. Ο Ερντογάν από την κατεχόμενη πόλη, έστειλε το μήνυμα πως θα προχωρήσει στον εποικισμό της περιοχής, εμπλέκοντας, για να αποφύγει τις διεθνείς αντιδράσεις και τους νόμιμους ιδιοκτήτες, τους Ελληνοκύπριους:

«Αφότου είδα την κλειστή περιοχή του Βαρωσιού προκαλεί προβληματισμό το γιατί τα μέρη τούτα, με όλη αυτή την ομορφιά, κρατήθηκαν μακριά από τον λαό. Με την ενεργοποίηση και της Επιτροπής Ακίνητων Περιουσιών θα βρουν τους ιδιοκτήτες τους οι εδώ περιουσίες, με αιτήσεις προς την Επιτροπή από τον νότο και αυτή η υπόθεση θα λυθεί».

Το Βαρώσι και οι ελληνικές περιουσίες

Το γεγονός είναι ότι τόσο ο Ερντογάν όσο και ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, παραπέμπουν τους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες στην λεγόμενη Επιτροπή Ακινήτων Περιουσιών για να διεκδικήσουν τις ιδιοκτησίες τους, ό,τι κι εάν αυτό σημαίνει. Μια χρονοβόρα διαδικασία, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν αποκλείεται να αμφισβητεί η ιδιοκτησία των Ελληνοκυπρίων.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως την ανοικοδόμηση της περιοχής θα αναλάβει τουρκικός οργανισμός, που παρίστατο στη φιέστα. Και από αυτή τη διαδικασία ο Ερντογάν θα έχει να λαμβάνει! Ο νεοσουλτάνος της Άγκυρας προελαύνει. Καθιστά όλο και περισσότερο την κατεχόμενη περιοχή τουρκική επαρχία. Από τη μια αναδεικνύει το ψευδοκράτος ως χωριστή οντότητα και από την άλλη παρουσιάζεται προστάτης των Τουρκοκυπρίων. Την ίδια ώρα, όλα τα βήματα που κάνει αφορούν την βαθμηδόν ενσωμάτωση των Κατεχομένων.

Ποια η δική μας αντίδραση; Μια ακόμη χαμένη μάχη; Η πιο εύκολη οδός είναι να χάνεις μάχες που δεν δίνεις ποτέ! Να σημειώσουμε πως στον ουρανό της Λευκωσίας οι κατακτητές “ζωγράφιζαν” με πολεμικά αεροσκάφη τη σημαία της κατοχικής Τουρκίας. Στον Πενταδάκτυλο παραμένει η σημαία του ψευδοκράτους, τεράστια για να φαίνεται από τις ελεύθερες περιοχές, προκειμένου να υπενθυμίζει την συνεχιζόμενη κατοχή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι