ΑΠΟΨΗ

Με 90% κούρεμα σε τουρκικά χέρια η “Καλλιμάνης”!

Με 90% κούρεμα σε τουρκικά χέρια η "Καλλιμάνης"!, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Η τουρκική εταιρεία “Νταρντανέλ” αγόρασε την ελληνική εταιρεία “Καλλιμάνης” για 6,2 εκατομμύρια ευρώ. Επακριβέστερον, αγόρασε τα δάνεια της “Καλλιμάνης” στις ελληνικές τράπεζες που ανήρχοντο σε 62,2 εκατομμύρια, έναντι 6,2 εκατομμύρια ευρώ, ήτοι με περικοπή 90%.

Ο έξυπνος Τούρκος επιχειρηματίας παζάρευε τις τράπεζες επί δύο χρόνια και κατάφερε να πετύχει περικοπή, κοινώς “κούρεμα” 90%! Ίδρυσε βέβαια και θυγατρική εταιρεία, που άλλου;, στην Κομοτηνή και σε λίγο θα μεταφέρει και τα αλιευτικά του στο Αιγαίο, ώστε να ψαρεύει και τα υπόλοιπα ψάρια μέχρι και …τον Σαρωνικό!

Και ερωτώ τους προέδρους των Τραπεζών και τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος: Υπήρχε τόσο μεγάλη ανάγκη για 6,2 εκατομμύρια ευρώ; Και δεν υπήρξε καμία εθνική ευαισθησία για την τεράστια ζημιά που θα γίνει στα εθνικά μας συμφέροντα; Oυσιαστικά θα έχουν οι Τούρκοι το ελεύθερο και το νόμιμο να ψαρεύουν απανταχού στα ελληνικά νερά, σε όλη την ελληνική ΑΟΖ.

Δεν θα μπορούσαν να ζητήσουν 6,2 εκατομμύρια από τους Έλληνες εφοπλιστές αν είχαν τόσο μεγάλη ανάγκη; Έτσι κι αλλιώς οι ναύλοι βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο και τα κέρδη είναι πάρα πολύ μεγάλα γι’ αυτούς. Για 6,2 εκατομμύρια ευρώ; Λίγα περισσότερα από τα τριάκοντα αργύρια.

Επικαλούμαι την εθνική ευαισθησία των ελληνικών τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδος και τους καλώ να ανακαλέσουν αυτή την επαίσχυντη συμφωνία. Καλή η ελεύθερη αγορά, αλλά πάνω απ’ όλα προέχει η ελεύθερη Ελλάδα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι