ΕΘΝΙΚΑ

Μία διαφορετική δήλωση για την Κύπρο από τον Αλέκο Παπαδόπουλο

Μία διαφορετική δήλωση για την Κύπρο από τον Αλέκο Παπαδόπουλο
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Να λοιπόν και μία διαφορετική δήλωση από τις τόσες και τόσες που έγιναν με την ευκαιρία της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο, τόσο από Ελληνοκύπριους, όσο και από Ελλαδίτες πολιτικούς. Για την ακρίβεια, δεν πρόκειται για δήλωση, αλλά για παρατήρηση που έκανε στο πλαίσιο συζήτησης με δημοσιογράφο του SLpress.gr ο πρώην υπουργός στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος.

Εγώ την άρπαξα και σας την παραθέτω, αναγορεύοντάς την σε αποκλειστική δήλωση: «Δεν είναι παράδοξη η διαπίστωση ότι οι μόνοι που αυτές τις ημέρες περιφρόνησαν και αντιστάθηκαν στην Τουρκία με θάρρος και αξιοπρέπεια είναι ισχυρά κόμματα της αντιπολίτευσης, που εκπροσωπούν τους αυθεντικούς Τουρκοκύπριους. Θεωρούν προφανώς ότι αποτελεί ζωτικής σημαίας θέμα γι’ αυτούς να ζήσουν εντός μιας ενιαίας ευρωπαϊκής Κύπρου και όχι ως κάτοικοι τουρκικής επαρχίας. Σήμερα, αντιστάθηκαν με προσωπικούς κινδύνους στην πράξη κι όχι με αμήχανες και “εκ καθήκοντος” δηλώσεις».

Τα σχόλια από πλευράς μου περιττεύουν. Τουρκοκυπριακά κόμματα επέλεξαν να μποϋκοτάρουν την φιέστα Ερντογάν, γεγονός που όντως εμπεριέχει κινδύνους, με δεδομένο τον αυταρχισμό του καθεστώτος που έχει κλείσει στις φυλακές χιλιάδες πολίτες του ως «εχθρούς της Τουρκίας».

Και όντως δεν περιορίστηκαν σε ορισμένες “εκ καθήκοντος” δηλώσεις, σε αντίθεση με το εσωτερικό της χώρας μας. Η Αθήνα επαναπαύτηκε στις διαβεβαιώσεις του σουλτάνου για “ήρεμο καλοκαίρι” στα ελληνοτουρκικά, “αμελώντας” όμως την Κύπρο, με την ελληνική κυβέρνηση να σπεύδει (τελευταία στιγμή) να απαντήσει στην μονομερή πρόκληση του Ερντογάν στην Αμμόχωστο, για την οποία ο σουλτάνος μας είχε προετοιμάσει εδώ και καιρό.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι