ΕΘΝΙΚΑ

Νέα τορπίλη Ερντογάν ανήμερα της επίσκεψης Τσαβούσογλου

Νέα τορπίλη Ερντογάν ανήμερα της επίσκεψης Τσαβούσογλου, slpress
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σε μια νέα πρόκληση προχωρά ο Ερντογάν, βάζοντας ουσιαστικά τορπίλη στις συζητήσεις με την Αθήνα, καθώς την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδέχεται τον Τσαβούσογλου, στέλνει στο Αιγαίο τουρκικό ερευνητικό σκάφος. Η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί στα τουρκικά δημοσιεύματα που δυναμιτίζουν το κλίμα αναφερόμενα στα θέματα που θέσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA η Τουρκία επέλεξε να δεσμεύσει την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου, Σάμου και Ικαρίας, μια περιοχή, τα δύο τρίτα της οποίας ανήκουν σε χώρο ελληνικής δικαιοδοσίας, για μα διεξάγει έρευνες το τουρκικό σκάφος «Tubitak Marmara». Μάλιστα αυτές θα ξεκινήσουν, την Δευτέρα 31 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία ο Τσαβούσογλου θα βρίσκεται στην Αθήνα, και είναι προγραμματισμένο να διαρκέσουν έως και τις 10 Ιουνίου.

Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη. Προστίθενται επίσης στα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, τα οποία αναφέρουν ότι ο Τσαβούσογλου έχει καταρτίσει ήδη έναν κατάλογο με τις ανυπόστατες αιτιάσεις της Άγκυρας, τις οποίες θα θέσει κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Ο Τούρκος υπουργός αναζητά άλλωστε τρόπους να πάρει τη ρεβάνς από τον Νίκο Δένδια για την δυναμική εμφάνιση που έκανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στην Άγκυρα, τον περασμένο μήνα.

Οι “εφτά πληγές” του Τσαβούσογλου 

Συνδυάζοντας και το γεγονός ότι ο Τσαβούσογλου πριν την Αθήνα θα επισκεφτεί την Θράκη, τα τουρκικά Μέσα θωρούν δεδομένο ότι θα θέσει θέμα «τουρκικής» μειονότητας, όπως ο ίδιος και η τουρκική ηγεσία συνολικά αποκαλούν τους μουσουλμάνους της περιοχής. Στον κατάλογο, τα τουρκικά Μέσα προσθέτουν και το επίσης ανυπόστατο θέμα των διαφιλονικούμενων περιοχών στο Αιγαίο, το οποίο η Τουρκία επιχειρεί να …στηρίξει και με την απόφασή της να στείλει νέο ερευνητικό σκάφος.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας “Σαμπάχ”, ο Τσαβούσογλου, μαζί με το αίτημα για συνάντηση του  Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, στις 14 Ιουνίου στο περιθώριο του ΝΑΤΟ, φέρνει και άλλα επτά ζητήματα, που θα θέσει  στο τραπέζι των συζητήσεων με τον Έλληνα ομόλογό του.

Αναφέρει δε ότι αυτά είναι κατά σειρά

  • Το θέμα της ΑΟΖ σε διαφιλονικούμενες περιοχές στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο
  • Το θέμα της υφαλοκρηπίδας
  • Τα αποτελέσματα της Πενταμερούς για το Κυπριακό
  • Η υποστήριξη της Ελλάδας σε τρομοκρατικές οργανώσεις
  • Οι άσχημες πρακτικές της Ελλάδας στην επαναπροώθηση μεταναστών
  • Τα θέματα της «τουρκικής», κατά τον ίδιο, μειονότητας στη Θράκη και
  • Η πρόταση της Τουρκίας για διεθνή διάσκεψη για την Ανατολική  Μεσόγειο
  Μεταφορά ηλεκτρισμού με καλώδιο από την Τουρκία στα Κατεχόμενα

 

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι