ΣΧΟΛΙΟ

Ο δήμαρχος Ιάσμου παρανομεί για να παίξει το παιχνίδι του Ερντογάν

Ο δήμαρχος Ιάσμου παρανομεί για να παίξει το παιχνίδι του Ερντογάν, Θεόδωρος Θεοδώρου

Στη Θράκη εκλέγονται δήμαρχοι με την ψήφο Ελλήνων πολιτών χωρίς διακρίσεις. Η λειτουργία της δημοκρατίας δεν αμφισβητείται και το θεσμικό πλαίσιο της χώρας εξασφαλίζει την ισοτιμία και ισοπολιτεία των Ελλήνων πολιτών. Ο δήμαρχος Ιάσμου, ο οποίος έχει το δικαίωμα να επιλέγει ή να αποδεσμεύει τους συμβασιούχους συνεργάτες του, αποφάσισε τη διακοπή συνεργασίας με δημότες που απασχολούσε στις υπηρεσίες του.

Ατυχώς ο πρώτος πολίτης του Ιάσμου θεώρησε ότι οι δημότες του συμμετέχουν σε ανύπαρκτη για την εσωτερική, αλλά και διεθνή έννομη τάξη οργάνωση, την οποία αυθαιρέτως ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο χαρακτηρίζουν τρομοκρατική. Η υφαρπαγή εξουσιών από τη δημοτική αρχή αποτελεί σοβαρό αδίκημα σε δημοκρατικά πολιτεύματα. Πέραν τούτων όμως ο αυθαίρετος χαρακτηρισμός Ελλήνων πολιτών ως μέλη τρομοκρατικών σχηματισμών αποτελεί σοβαρό αδίκημα παραβίασης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συκοφαντικής δυσφήμισης, κοινωνικής απαξίωσης και απόρριψης όσων καταγγέλλονται από τον δήμαρχο. Η παρέμβαση της εισαγγελικές αρχής για τις παραβιάσεις του ποινικού κώδικα πρέπει να είναι άμεση και ανεξάρτητη από την έρευνα του εισαγγελέα  κ. Ντογιάκου.

Η προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας του Ιάσμου αποτελεί μέγιστο πρόβλημα για τη συνοχή του κοινωνικού ιστού της Θράκης, αλλά και ευρύτερα της χώρας. Η παραχώρηση δημοσίου βήματος σε άτομα που παραβιάζουν την ελληνική νομοθεσία αποτελεί ατυχέστατη επιλογή, κυρίως τη στιγμή που αρμόδιες δικαστικές αρχές διερευνούν το εύρος της παρανομίας. Η δημοκρατία επιτρέπει τον ελεύθερο διάλογο, αλλά απαιτεί και σεβασμό των νόμων. Οι παραβάτες δεν μπορεί να διαθέτουν βήμα προώθησης των παράνομων αποφάσεων τους. Θα εκθέσουν τις απόψεις τους στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και θα υπακούσουν στις αποφάσεις που βασίζονται στην εφαρμογή του νόμου.

Πολιτικές φιλοδοξίες που προωθούνται με παράνομες διαδικασίες, στοχοποιώντας Έλληνες πολίτες δεν επιτρέπεται να υποβοηθούνται από δημόσιο βήμα που η δημοκρατία και η ελευθερία της ενημέρωσης εξασφαλίζει σε κάθε συνταγματικά αποδεκτή έκφραση του κοινοβουλευτισμού, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών. Κάθε ψύχραιμος αναλυτής αξιολογεί αυτούσιο το νομικό ολίσθημα του δημάρχου, χωρίς να αποδίδει σε αυτό οποιαδήποτε διάσταση εξωτερικής πολιτικής, ή παίγνιο πολιτικής αντιπαράθεσης ξένων δυνάμεων, ή του βαθέως κράτους της Τουρκίας στη Θράκη.

Ο δήμαρχος Ιάσμου, Έλληνας πολίτης, εκλεγμένος στο υπέρτατο δημοτικό αξίωμα είναι υπόλογος έναντι της ελληνικής νομοθεσίας. Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο. Όμως, με την παρανομία του δημάρχου Ιάσμου δίδεται η ευκαιρία να ελεγχθούν συνολικές δράσεις, για τις οποίες ο Δήμος έλαβε χρηματοδοτήσεις, καθώς επίσης και να υπάρξει έλεγχος ορκωτών λογιστών για τα έσοδα/δαπάνες του Δήμου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Η εφαρμογή των νόμων αποτελεί το θεμέλιο ανάπτυξης της Θράκης με την διακηρυγμένη πολιτική ισοτιμίας και ισοπολιτείας για όλους τους Έλληνες πολίτες, χωρίς διακρίσεις φυλής, θρησκείας και κοινωνικής προέλευσης.

Ουδείς υπεράνω του νόμου

Η Ελληνική Δημοκρατία ωρίμασε για να μην αποδέχεται συμπεριφορές που επιλέγει ο δήμαρχος Ιάσμου και που απορρίπτουν οι συμπολίτες του. Με τη μακρά εμπειρία από την υπηρεσία μου στη Θράκη αντιλαμβάνομαι την δυσαρέσκεια που δημιουργεί η συμπεριφορά του δημάρχου. Κυρίως επειδή στη Θράκη δεν υπάρχει πόλωση, επειδή η συμβίωση των σύνοικων στοιχείων είναι αρμονική και παραδειγματική, πάρα τις προσπάθειες μειοψηφίας να διχάσουν τους Έλληνες, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τις διεθνείς εξελίξεις. Το σύνολο των μουσουλμάνων συμπολιτών μας στην ελληνική επικράτεια και, κυρίως, οι συμπολίτες μας στη Θράκη δεν ακολούθησαν διχαστικές προτροπές και δεν στρολογήθηκαν από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους.

Σε χώρες της ΕΕ, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μας, τουλάχιστον 10.000 μουσουλμάνοι γοητεύτηκαν από την τρομοκρατία. Η Ελλάδα αποτελεί μοναδικό παράδειγμα συμβίωσης των θρησκειών και αυτό το επίτευγμα κανένας δεν μπορεί να το ανατρέψει. Στο πλαίσιο αυτής της νομικής, αλλά και θεσμικής πραγματικότητας, ελέγχεται από τις δικαστικές αρχές, αλλά και τους πολίτες, ο δήμαρχος Ιάσμου. Το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο υπάγεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα λάβει τα μέτρα που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία.

Επιλογές συναισθηματικές ή προτιμήσεις προσωπικές για υποστήριξη ιδεολογιών, ή έμμεσων υπηρεσιών προς τρίτους αφορούν αποκλειστικά όσους τις προτιμούν με γνώση της νομικής ευθύνης των αποφάσεών τους. Σαφέστατα, όμως, όλοι οι πολίτες της Ελληνικής Δημοκρατίας γνωρίζουν ότι οποίο αξίωμα και αν κατέχουν είναι υπόλογοι στην έννομη τάξη της χώρας. Το 1991 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διακήρυξε το αυτονόητο, την πολιτική ισοτιμίας και ισοπολιτείας για όλους τους Έλληνες πολίτες. Την πολιτική αυτή ακολούθησαν με συνέπεια και δημοκρατική αποτελεσματικότητα όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις που εκλέγονται μέχρι σήμερα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι