Ο Ερντογάν έχει στο χέρι τον Τραμπ - Τα διδάγματα για το Κυπριακό

Ιγνατίου Μιχάλης
1803
Ο Ερντογάν έχει στο χέρι τον Τραμπ - Τα διδάγματα για το Κυπριακό, Μιχάλης Ιγνατίου

Μέσα σε μία εβδομάδα από την τουρκική εισβολή στη Συρία, προσφυγοποιήθηκαν πέραν των 300 χιλιάδων Κούρδων, εκατοντάδες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν. Ήταν τόσο το μένος των Σύριων τρομοκρατών, που χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι, και του στρατού του Αττίλα, που ακόμα και ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Μαρκ Έσπερ, μίλησε για την πιθανότητα να εκτελέστηκαν "εγκλήματα πολέμου".

Η ανθρωπότητα έφριξε από τις ωμότητες που διέπραξαν οι Τούρκοι και οι Σύριοι τρομοκράτες συνεργάτες τους, πολλές κυβερνήσεις τερμάτισαν τις πωλήσεις όπλων στην κατοχική δύναμη, αλλά -αυτό που πρέπει να κρατήσουμε- είναι ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν δείλιασε. Προχώρησε. Οι δυνάμεις του σκότωσαν, τραυμάτισαν, βίασαν και εκτόπισαν χιλιάδες ανθρώπους. Έγιναν φρικτά εγκλήματα, για τα οποία δυστυχώς δεν θα πληρώσει, διότι θα σπεύσει να τον σώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως δεν πλήρωσε η Τουρκία για την κατοχή της Κύπρου. Αλλά εδώ είναι άλλο το πρόβλημα. Οι πολιτικοί μας ήταν αυτοί που έσπευσαν να υποχωρήσουν για να συναντήσουν τις θέσεις της Τουρκίας. Αν είναι δυνατόν! Γιατί να ταλαιπωρούνται και να παλεύουν οι Τούρκοι για να κερδίσουν τα …«δίκαια» τους στην Κύπρο! Οι πολιτικοί μας, που είναι πολύ large οι άνθρωποι, πρόσφεραν στο πιάτο το νησί στον αιμοβόρο Αττίλα. Και επειδή δεν είναι ικανοποιημένος ο εισβολέας, στις νέες διαπραγματεύσεις θα αποδεχθούμε και την παραμονή του κατοχικού στρατού, για να νιώθουν …ασφαλείς, οι «συμπατριώτες» μας Τουρκοκύπριοι.

Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί επιχείρησε να κάνει την «επανάστασή» του με αφορμή την τουρκική εισβολή στη Συρία για να δεχθεί μία άνευ προηγουμένου επίθεση από τον Σουλτάνο της Τουρκίας. Ο Ταγίπ Ερντογάν, ως γνωστό, δεν σέβεται τίποτα. Ούτε τη Δημοκρατία. Ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εκστόμισε πολλά εναντίον του κ. Ακιντζί, ο οποίος αναγκάστηκε να κάνει ένα βήμα πίσω. Λογικό. Διότι γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος έχει φυλακίσει και Τούρκους φίλους του κατοχικού ηγέτη, ισχυριζόμενος ότι ήταν άνθρωποι του Ιμάμη Γκιουλέν.

Δεν θα τον κρίνω για την υποχώρηση, διότι δεν είναι καθόλου εύκολο να τα βάλει κανείς με τον Ερντογάν. Είναι ένας βίαιος άνθρωπος, αυταρχικός, που έχει καταπατήσει τις δημοκρατικές διαδικασίες και παραβιάζει καθημερινά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Από το παραλήρημά του: Κράτησα ότι αυτός επέλεξε και επέβαλε ως παράνομο «πρόεδρο» του κατοχικού καθεστώτος τον κ. Ακιντζί. Κράτησα ότι θα τον αλλάξει στις παράνομες ψευτο-«εκλογές» στο παράρτημα της Άγκυρας στα κατεχόμενα. Και, κράτησα ότι ο Ερντογάν αποφασίζει και διατάζει στα κατεχόμενα.

Τα ψέματα των Ερντογολάγνων

Όλα τα άλλα που μας τσαμπουνάνε οι Ερντογολάγνοι, είναι ψέματα. Ο κ. Ακιντζί δεν έχει καμία εξουσία στα κατεχόμενα, πέραν του γεγονότος ότι είναι παράνομος και δεν τον αναγνωρίζει κανείς. Δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις για απλά πράγματα, πόσο μάλλον για τη λύση του Κυπριακού. Μου λένε οι φίλοι μου που τον εκτιμούν, ότι αν ο κατοχικός ηγέτης και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατέληγαν σε μία συμφωνία, η Τουρκία θα αναγκαζόταν να την δεχθεί. Ειλικρινά δεν τους θεωρώ αφελείς. Αντίθετα γνωρίζουν το Κυπριακό ακόμα και πιο καλά από μένα.

Είναι έξυπνοι και επιτυχημένοι ο καθένας στον τομέα του. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να συμβεί αυτό; Ο κ. Ακιντζί θα διαπραγματεύεται με τον κ. Αναστασιάδη χωρίς να συμβουλεύεται την Άγκυρα; Θα συμφωνήσει σε λύση με τον Πρόεδρο της Κύπρου με την οποία δεν θα συμφωνεί η Τουρκία; Πως στο καλό θα συμβεί αυτό; Και έχω και ένα άλλο ερώτημα: Που και πότε διαφώνησε ο κατοχικός ηγέτης με τη λύση που επιθυμεί η κατοχική δύναμη; Και παραμονή στρατευμάτων απαιτεί. Και να συνεχιστεί το αναχρονιστικό καθεστώς των εγγυήσεων της Τουρκίας. Και να παραμείνουν σε ισχύ τα επεμβατικά της δικαιώματα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο hellasjournal

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.