Ο Ερντογάν τεστάρει τις ελληνικές αντοχές – Τι προτείνουν οι συνέλληνες δικαιωματιστές

Καπούτσης Χρήστος
2303
Ο Ερντογάν τεστάρει τις ελληνικές αντοχές – Τι προτείνουν οι συνέλληνες δικαιωματιστές, Χρήστος Καπούτσης

Σε τακτά χρονικά διαστήματα, η συνοριακή γραμμή στον Έβρο δέχεται τις επιθετικές ενέργειες των αλλοδαπών (προσφύγων, μεταναστών και άλλων), που οργανώνονται και κατευθύνονται, απροκάλυπτα πλέον από την τουρκική στρατοχωροφυλακή. Μάλιστα, σε μία από αυτές, χρησιμοποιήθηκε και τεθωρακισμένο όχημα του τουρκικού στρατού, που προσέγγισε τον φράχτη σε περιοχή στον βόρειο Έβρο, μία κίνηση αναμφίβολα επιθετική σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας.

Οι επιτηρητές της ελληνοτουρκικής μεθορίου, διαπιστώνουν, μία έντονη κινητικότητα από πλευράς Τουρκίας, η οποία αυξάνει συνεχώς την ένταση και τη δύναμη των απανωτών επιθέσεων, που έχουν στόχο την παραβίαση της συνοριακής γραμμής ή ακριβέστερα την κατάρρευση των ελληνικών στρατιωτικών, για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.

Η επιτυχία των σχεδίων τους, δηλαδή αν θα επιτύχουν ή όχι, τα σχέδια του τουρκικού επεκτατισμού στον Έβρο, θα εξαρτηθεί (κατά την ανάλυση των Τούρκων της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ), από την κόπωση (σωματική ή και ψυχολογική) των ελληνικών δυνάμεων της μεθορίου. Εκεί είναι που στρατιώτες, αστυνομικοί και εθνοφύλακες, δίνουν μάχες σώμα με σώμα προκειμένου να διασφαλίσουν το απαραβίαστο των χερσαίων ελληνικών συνόρων.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, εκτιμώντας την κατάσταση στον Έβρο, δήλωσε ότι «απειλείται η εθνική μας ασφάλεια» και πως «δεχόμαστε επίθεση από την Τουρκία με όχημα τους μετανάστες. Βρισκόμαστε σε πόλεμο χωρίς σφαίρες»! Επίσης, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, είπε ότι «η Τουρκία διεξάγει έναν υβριδικό πόλεμο και το πρώτο θύμα είναι η αλήθεια». Επίσης, σχετικά με την απόφαση της Τουρκίας να στείλει 1.000 στρατιώτες στα σύνορά της, ο αναπληρωτής υπουργός απαντά ότι «αυτή η απόφαση είναι πολύ επικίνδυνη, είναι μια περαιτέρω κλιμάκωση».

Προστατεύουμε ή ανοίγουμε τα σύνορα;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN, απαντώντας στην προπαγάνδα της Άγκυρας αναφορικά με την μεταναστευτική κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, είπε: «Αντιμετωπίζουμε μια συνεχή προσπάθεια της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει μετανάστες και πρόσφυγες ως γεωπολιτικά πιόνια προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντά της. Οι άνθρωποι που προσπαθούν να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν είναι Σύροι, δεν προέρχονται από το Ιντλίμπ».

Επίσης το πρακτορείο Bloomberg, σε εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ καταλήγει και σε μια αιχμηρή προειδοποίηση για το μέλλον της ΕΕ: «Μια ένωση κρατών-μελών, που δεν μπορεί να ελέγξει τα σύνορα της και να εμπνεύσει συνοχή και αλληλεγγύη στα μέλη της, δεν έχει αξιοπιστία και τελικά κινδυνεύει να καταρρεύσει».

Προστατεύουμε ή ανοίγουμε, τα σύνορα; Συγκρούεται η εθνική ασφάλεια με τον ανθρωπισμό; Με αφορμή λοιπόν, τα συμβαίνοντα στην ελληνοτουρκική μεθόριο, είναι χρήσιμες μερικές επισημάνσεις. Η προστασία και το απαραβίαστο των εθνικών συνόρων, είναι υποχρέωση για κάθε κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος. Σεβασμός από τα γειτονικά κράτη στα φυλασσόμενα εθνικά σύνορα σημαίνει σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας. Και ακόμη, ασφαλή εθνικά σύνορα σημαίνει ασφάλεια για τους Έλληνες πολίτες, προάσπιση της δημοκρατίας και των θεσμών της και διασφάλιση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.

Χώρα-φράχτης

Η οργανωμένη προσπάθεια εισόδου χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική επικράτεια με τη βία εντάσσεται αφενός στα σχέδια του τουρκικού επεκτατισμού, αφετέρου στην σταδιακή μετατροπή της χώρας μας σε χώρα-φράχτη (αποθήκη) για μετανάστες-πρόσφυγες που επιθυμούν να φθάσουν στην ΕΕ. Ας μην ξεχνάμε ότι τα σύνορα προς την Ευρώπη, παραμένουν ερμητικά κλειστά. Η προσπάθεια μαζικής εισόδου επιχειρεί να ακυρώσει κάθε μέτρο προστασίας των συνόρων που λαμβάνουν οι εντεταλμένες ελληνικές αρχές (Στρατός, Αστυνομία, Εθνοφυλακή), παραβιάζοντας βίαια τα σύνορα από αλλοδαπούς.

Η άποψη ότι η κυβέρνηση θα ασκήσει πολιτική πίεση στην ΕΕ ώστε να επιβάλει κυρώσεις στην αναθεωρητική Τουρκία, που εργαλειοποιεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό έχει αποδειχτεί ουτοπική, μία φαντασίωση που την εκδικείται η πραγματικότητα. Όπως επίσης, είναι ουτοπικό να θεωρούμε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στο προσφυγικό και στη δίκαιη κατανομή προσφύγων-μεταναστών.

Οι δικαιωματιστές υπονομεύουν τη Θράκη

Είναι πολλοί οι συνέλληνες που υποστηρίζουν την άποψη για "ανοιχτά σύνορα" και την παροχή ασύλου σε όλους όσους το ζητούν, επικαλούμενοι ανθρωπιστικούς και κοινωνικούς λόγους. Καταρχήν, ο ελληνικός λαός, έχει αποδείξει τα ανθρωπιστικά και αλληλέγγυα αισθήματα του προς τους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας και δεν έχει ανάγκη πιστοποιητικών από τους αυτόκλητους κριτές του στρατευμένου ανθρωπισμού.

Η υλοποίηση της άποψης για "ανοιχτά σύνορα" προϋποθέτει την κατάργηση της συνοριακής γραμμής, ή όπως λένε πιο κομψά, την "διεθνοποίηση" του Έβρου και την περιφρόνηση προς την ελληνική έννομη τάξη. "Ελεύθερα σύνορα στον Έβρο" σημαίνει μετακίνηση του Δ’ Σώματος Στρατού στα μετόπισθεν (π.χ. στην Καβάλα). Σημαίνει ακόμη ότι η Θράκη μετατρέπεται de facto σε διεθνοποιημένη γκρίζα ζώνη, μέσω του εποικισμού με πληθυσμούς από τη Μέση Ανατολή. Το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής θα είναι φορέας της τουρκοποίησης ή στην καλύτερη περίπτωση της αυτονομίας της Θράκης, που σημαίνει πιθανόν εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας.

Και ένα τελευταίο, ο Έβρος και τα νησιά, προστατεύονται επαρκώς από τις δυνάμεις ασφαλείας του ελληνικού κράτους (Στρατός, Αστυνομία, Εθνοφυλακή) και δεν χρειάζονται τη βοήθεια, ούτε καν τη παρουσία ακροδεξιών, αλλά ούτε και την προπαγανδιστική παρουσία των ιδεοληπτικών δικαιωματιστών, που έχουν ήδη αποδεχτεί κάποιες από τις απαιτήσεις του τουρκικού επεκτατισμού. Η παρουσία όλων αυτών είναι και προσβλητική και προβληματική.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.