Ο τουρκικός Στόλος θα "παρελάσει" την 28η Οκτωβρίου στο Αιγαίο

Καπούτσης Χρήστος
2521
Ο τουρκικός Στόλος θα

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες που οι ηγέτες της ΕΕ, κατά την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, έδειξαν ανοχή προς την τουρκική παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο και την ΑΟΖ της Κύπρου, δεν συμπεριέλαβαν στο κείμενο των συμπερασμάτων τη λέξη κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, με απαίτηση της γερμανικής προεδρίας και υπέδειξαν τη διαδικασία του διαλόγου και το πνεύμα του κατευνασμού σε Αθήνα και Άγκυρα, προκειμένου να εκτονωθεί η ελληνοτουρκική κρίση.

Η απάντηση, δεν άργησε να έρθει από την Άγκυρα. Οι Τούρκοι δεσμεύουν περιοχή, για άσκηση με πραγματικά πυρά στην "καρδιά" του Αιγαίου! Βάσει των NAVTEX, οι οποίες δημοσιεύθηκαν από τις υδρογραφικές υπηρεσίες της Σμύρνης και της Αττάλειας, δεσμεύεται περιοχή για άσκηση με πραγματικά πυρά στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα από τα νησιά της Σκύρου, των Ψαρών, της Εύβοιας και της Χίου από τις 26 έως τις 28 Οκτωβρίου. Στο δε νοτιοανατολικό Αιγαίο η Άγκυρα ανήγγειλε άσκηση ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελλόριζο, σε διεθνή και τουρκικά χωρικά ύδατα. Έτσι, ο τουρκικός Στόλος είναι αυτός που θα "παρελάσει" την 28η Οκτωβρίου στο Αιγαίο

Να προσθέσουμε και την πρόκληση των Τούρκων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Ήδη, άνοιξε ο δρόμος προς το παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων. Υπενθυμίζεται ότι, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ανοίγει τμήμα της παραλίας στο Βαρώσι.

Επίσης προκλητικός εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνοντας σε εφημερίδα του Κατάρ ότι «η Τουρκία δεν θα κάνει ποτέ πίσω στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι είναι αυτή, που με τη στάση της προκαλεί ένταση στην περιοχή με τις «μονομερείς ενέργειές της»!

Η Άγκυρα, έχει μία σειρά από ανοιχτά μέτωπα. Είναι σε αντιπαράθεση με την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ έχει ενεργό στρατιωτική ανάμειξη σε τέσσερις περιφερειακές συγκρούσεις, σε Συρία, Ναγκόρνο Καραμπάχ, Λιβύη και Ιράκ. Είναι μια προσπάθεια, του συστήματος εξουσίας του Ερντογάν, να δημιουργήσει ένα ζωτικό χώρο, ουσιαστικά να αναβιώσει την παλιά «σφαίρα επιρροής» της νεκρής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως με σαφήνεια μαρτυρούν οι χάρτες της Γαλάζιας πατρίδας, αλλά και τα διακηρυγμένα οράματα του νεοοθωμανισμού.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.