ΕΘΝΙΚΑ

Οι εμμονές της Ζαχάροβα και οι “μισθοφόροι” του Μεσολογγίου

Οι εμμονές της Ζαχάροβα και οι "μισθοφόροι" του Μεσολογγίου, Μπάμπης Αγρολάμπης
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Αυτά που λέει η Μαρία Ζαχάροβα, καμία και κανένας εκπρόσωπος υπουργείου Εξωτερικών άλλης χώρας στην οποία στοιχειωδώς υπάρχει ελευθερία, (και οι δημοσιογράφοι μπορούν να ρωτήσουν “μα τί είναι αυτά, που τα βρήκατε”;) δεν θα τα έλεγε!

Από που κι ως που η Μαριούπολη είναι το Τάγμα Αζόφ, (η πόλη αριθμούσε πληθυσμό 500.000 κατοίκων και τώρα δεν έχει ούτε το εν πέμπτο) που κατά τη Ζαχάροβα είναι ναζί, ενώ οι Ρώσοι που διέλυσαν την πόλη, με τον Τσετσένο Καντίροφ και τα παλικάρια του νοούνται αγωνιστές της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη Μαριούπολη και ο παραλληλισμός του ήταν για την πόλη και το Μεσολόγγι και όχι για το Τάγμα Αζόφ. Εκτός και αν όλοι οι άλλοι στη Μαριούπολη, που δεν είναι ναζί (Αζόφ) είναι “ναρκομανείς”, που λέει και ο πρόεδρός της Πούτιν, ο οποίος έχει ένα θέμα με τα ναρκωτικά, αλλά όχι με το ξεκλήρισμα πόλεων και χωριών! Όσο για τα όπλα της Ελλάδας στην Ουκρανία, προφανώς δεν “ξέρει τίποτε” για τα drones της Τουρκίας, την οποία σέβεται και επαινεί!

Τύφλα να έχει ο Γκέμπελς, που μάλλον ήταν πολύ λίγος μπροστά στην εκπρόσωπο του Λαβρόφ. Αλλά εδώ ούτε και ο Όργουελ της ξέφυγε! Σε πρόσφατη ομιλία της, η Ζαχάροβα υποστήριξε ότι ο Βρετανός συγγραφέας έγραψε το “1984” «για την κοινωνία που ζούσε… για την κατάρρευση των ιδεών του φιλελευθερισμού»! Για να είμαστε ακριβείς, ο ίδιος ο Όργουελ ουδέποτε παραδέχτηκε ότι το έγραψε για να καταγγείλει τον σταλινικό ολοκληρωτισμό. Βέβαια, “όποιος έχει την μύγα, μυγιάζεται” λέει ο λαός μας… Μάλλον για αυτό έσπευσε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο να το απαγορεύσει στην Λευκορωσία. Πως να το κάνουμε, δεν φημίζεται για τις “φιλελεύθερες” θέσεις του, ο Λευκορώσος πρόεδρος!

Τέλος πάντως, επίκειται και η απέλαση διπλωματών της Ελλάδας από την πρεσβεία στη Μόσχα και τα προξενεία… Βέβαια, το να διανθιστεί η πράξη με “ιστορικές παρατηρήσεις” από την κυρία Ζαχάροβα πάει πολύ. Δεν έχει διαβάσει προφανώς ότι στο Μεσολόγγι ήταν και ξένοι μαχητές, “μισθοφόροι” στην αντίληψη της Ζαχάροβα, αλλά και στρατηγοί Γερμανοί, Πολωνοί, Ούγγροι κά. Μήπως έχει διαβάσει και τίποτε που να ανταποκρίνεται στην αλήθεια;

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι