Οι Κύπριοι απειλούνται από τους Τούρκους αλλά άνοιξαν τις πόρτες στη διαφθορά

Ιγνατίου Μιχάλης
1387
Οι Κύπριοι απειλούνται από τους Τούρκους αλλά άνοιξαν τις πόρτες στη διαφθορά, Μιχάλης Ιγνατίου

Αυτή η υπόθεση με τις εξυπηρετήσεις των ολιγαρχών από κυπριακά δικηγορικά και λογιστικά γραφεία είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, αν και οι δραστηριότητές τους έχουν την κάλυψη των νόμων, επειδή αυτό αποφάσισαν οι πολιτικοί ταγοί. Όπως υπογραμμίσαμε και στο τελευταίο κείμενό μας το ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ. Σημειώσαμε ότι πρέπει στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων -χωρίς να έχουμε ακόμα τα στοιχεία στα χέρια μα- να έγιναν και παρανομίες. Και το λέμε επειδή ξένες κυβερνήσεις μίλησαν για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Πολύ βαριά κουβέντα και επειδή ειπώθηκε από τους ξένους πρέπει να ερευνηθεί. Φίλοι στην Κύπρο μου είπαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δικηγορικών και λογιστικών γραφείων έχουν ανάμειξη σ’ αυτό το «πανηγύρι» του ξεπλύματος. Έχω ακούσει και κουβέντες επαγγελματιών που εργάζονται στο εξωτερικό, οι οποίοι όταν λένε πως γεννήθηκαν στο νησί δεν τους μιλούν για την τουρκική κατοχή αλλά για το «πλυντήριο-Κύπρος». Η αλήθεια είναι ότι γράφτηκαν και πολλά δημοσιεύματα στα ξένα ΜΜΕ αλλά οι απαντήσεις δεν ήταν πειστικές από τους δικηγόρους και τους λογιστές. Όλοι έχουν κολλήσει στο νόμιμο.

Το οποίο, επαναλαμβάνω, ότι δεν είναι και ηθικό. Αντίθετα πρόκειται για ανήθικη συμπεριφορά. Σ’ αυτό το πανηγύρι του ξεπλύματος πρωτοστάτησε ο πολιτικός κόσμος. Ομιλούμε για τη συντριπτική πλειοψηφία. Δικηγόροι που πρόσκεινται στα περισσότερα κόμματα έχουν πελάτες ολιγάρχες. (Ανοίγω μία παρένθεση: Σε προηγούμενο δημοσίευμα μου είχα αναφέρει μόνο τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, λόγω των καταγγελιών του Βγενόπουλου, ότι τους έδωσε χρήματα. Καλοί φίλοι μου είπαν να προσθέσω στον κατάλογο και το ΔΗΚΟ.

Εάν εισέλθουμε σε αυτή τη συζήτηση πρέπει να αναφερθούμε και στα ρούβλια της Σοβιετικής Ένωσης και στα «πετροδόλαρα» του Μουαμάρ Καντάφι και στις εξαγορές από την ελληνική χούντα. Είναι εντελώς σάπιο το πολιτικό σύστημα). Όμως, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα για να μην δημιουργούνται κακές εντυπώσεις: Ούτε πολιτικός φίλος του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη είμαι, ούτε και συμφωνώ με τις πολιτικές του θέσεις. Καμία απολύτως σχέση. Διαφωνώ κάθετα με τη «γραμμή» του για το Κυπριακό. Και η διζωνική, και η διχοτόμηση και τα «δύο κράτη» είναι λύσεις καταστρεπτικές για τον Ελληνισμό. Το μοίρασμα της Κύπρου δεν είναι λύση.

Απ’ εκεί και πέρα σέβομαι τις απόψεις όλων των ανθρώπων, άλλωστε έχω φίλους οπαδούς του «ναι» με τους οποίους συζητούμε κόσμια. Πιστεύω, λοιπόν, ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να δώσει άμεσα πειστικές απαντήσεις. Όπως και το δικηγορικό γραφείο που ίδρυσε. Μπορεί να έφυγε πριν από 20 χρόνια, αλλά συνεχίζουν να εργάζονται συγγενικά του πρόσωπα.

Η υπόθεση με τα διαβατήρια, αν και νόμιμη, προσωπικά δεν μου αρέσει. Είναι η άποψη μου. Το κυπριακό διαβατήριο είναι διαβατήριο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ολιγάρχες το ορέγονται διότι τους προσφέρει εντυπωσιακά οφέλη. Γι’ αυτό πληρώνουν και εκατομμύρια για να το αποκτήσουν. Έπρεπε να μην μπει καν η Κύπρος σε αυτή τη διαδικασία από τη στιγμή κατά την οποία βρίθουν οι κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος...

Διαβάστε τη συνέχεια στο hellasjournal 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.