Quantcast
«Ουδείς έδωσε βήμα στον Ακιντζί», λέει ο Γιώργος Παπανδρέου! - slpress.gr
"Ουδείς έδωσε βήμα στον Ακιντζί", λέει ο Γιώργος Παπανδρέου!, Κώστας Βενιζέλος

Ο πρόεδρος της παραπαίουσας Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, προσκάλεσε (όχι για πρώτη φορά) τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί και μίλησε για το Κυπριακό σε σύνοδο της Οργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη. Ο κατοχικός ηγέτης, με ένα μακρύ μονόλογο ενημέρωσε για τις θέσεις του. Χωρίς κανέναν αντίλογο. Αυτό σημαίνει πλουραλισμός και δημοκρατία για τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται, ως γνωστό και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν προσκλήθηκε να ενημερώσει το προεδρείο της Σ.Δ.

Σημειώνεται συναφώς ότι το ίδιο έγινε και μετά το Κραν Μοντανά, το 2017, όταν και πάλι προσκλήθηκε ο κ. Ακιντζί από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Και τότε είπε το αφήγημα του ο κ. Ακιντζί, κατηγορώντας την ελληνική πλευρά, χωρίς αντίλογο. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της «προεδρίας» του κατοχικού καθεστώτος, ο κ. Ακιντζί παρέστη προχθές στην Σοσιαλιστική Διεθνή, η συνεδρία του προεδρείου της οποίας έγινε στο κεντρικό κτίριο του ΟΗΕ μετά από πρόσκληση του Γιώργου Παπανδρέου.

Ισχυρίσθηκε πως στο πρόσφατο παρελθόν χάθηκαν δύο σημαντικές ευκαιρίες, το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν και η Διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα. Ο κατοχικός ηγέτης είπε πως «σε κάθε συνεταιρισμό είναι αναπόφευκτο οι αποφάσεις να λαμβάνονται από κοινού, ωστόσο η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν αποδέχεται την ισότητα και την αποτελεσματική συμμετοχή στις αποφάσεις».

Για το φυσικό αέριο, ο κ. Ακιντζί δήλωσε ότι όλοι αποδέχονται πως υπάρχει δικαίωμα και των δύο πλευρών στους υδρογονάνθρακες, επαναλαμβάνοντας την θέση του ότι υπάρχει τρεις δρόμοι για να λυθεί αυτό το ζήτημα, ένας από αυτούς είναι αυτό που ο κ. Ρολάνδης είχε προτείνει, ένα μορατόριουμ (στα ενεργειακά) μέχρι την λύση. Εάν αυτό δεν μπορεί να γίνει, να δημιουργήσουν οι δύο πλευρές μια κοινή επιτροπή, είπε ο κ. Ακιντζί επαναφέροντας την πρότασή του της 13ης Ιουλίου. «Εάν ούτε αυτό συμβεί, θα γίνει αυτό που συμβαίνει τώρα, ο καθένας θα πράττει χωριστά». Δηλαδή, εάν δεν έχουν μερίδιο δεν θα πρέπει να αξιοποιηθεί το φυσικό αέριο.

Το παραμύθι αυτό το λέγει συνεχώς ο εγκάθετος της Τουρκίας στα κατεχόμενα, που εκφράζει διαφωνίες μόνο εκ του ασφαλούς. Γιατί και τις προάλλες όταν ήταν στην Κύπρο η απεσταλμένη του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, ενώ αρχικά αποδέχθηκε να συμφωνήσει τους όρους αναφοράς στη συνέχεια με εντολές της Άγκυρας τούμπαρε την προσπάθεια. Ο κ. Ακιντζί, μόνιμος ομιλητής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, εκφράζει την μία προσέγγιση στο Κυπριακό. Εκείνη της κατοχικής δύναμης. Η άλλη προσέγγιση δεν ενδιαφέρει τον κ. Παπανδρέου και τους συντρόφους του;

Drones, ραντάρ και φράχτες στον Έβρο – Ένας χρόνος από την υβριδική επίθεση

Η σχέση της ΕΔΕΚ με τη Σοσιαλιστική Διεθνή έχει τερματιστεί λόγω της γενικότερης συμπεριφοράς Παπανδρέου, ο οποίος κατάφερε να διώξει τα πλείστα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα. Πέραν τούτο ο κ. Παπανδρέου κάνει τις συνεδρίες στην Λατινική Αμερική…

Οι “υπερπατριώτρες με κροκοδείλια δάκρυα” του Παπανδρέου

«Τα κροκοδείλια δάκρυα ορισμένων “υπερπατριωτών”, με αφορμή την παρουσία του κ. Ακιντζί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είναι απολύτως υποκριτικά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών.

Επίσης, επισημαίνεται ότι ουδείς “έδωσε βήμα” στον κ. Ακιντζί καθώς «όλοι όφειλαν να γνωρίζουν ότι, ο κ. Ακιντζί, ως εκπροσωπών την τουρκοκυπριακή πλευρά, ήταν προσκεκλημένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, με αφορμή τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού».

Όσο για τον Γιώργο Παπανδρέου, το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ επισημαίνει: «Στη Νέα Υόρκη, παρουσία Ακιντζί, εξέφρασε τα συμφέροντα του Κυπριακού λαού, όπως πριν από λίγα χρόνια, παρουσία περίπου 5.000 Τούρκων διπλωματών και του ιδίου του Ερντογάν, εξέφρασε τα εθνικά συμφέροντα, στη μακρινή Ανατολία, στο Ερζερούμ. Εκεί. Παρουσία όλων. Όχι κρυπτόμενος. Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Έτσι αγωνίζεται κανείς».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.