Παιχνίδια με κατασκοπευτικό βαν ανάβουν φωτιές στην Κύπρο

Παιχνίδια με κατασκοπευτικό βαν ανάβουν φωτιές στην Κύπρο, Κώστας Βενιζέλος

Η υπόθεση με το κατασκοπευτικό βαν της ισραηλινών συμφερόντων εταιρείας, που δραστηριοποιείται στην Κύπρο εδώ και χρόνια, δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί κάτω από το χαλί. Πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση, που αφορά ως φαίνεται παρακολουθήσεις και θέματα κατασκοπείας. Εγείρονται εκ των πραγμάτων μια σειρά από ερωτήματα που μέχρι στιγμής δεν έχουν απαντηθεί από τους αρμόδιους του κυπριακού κράτους:

Γνώριζε το κυπριακό κράτος τις δραστηριότητες της εταιρείας αυτής και πώς ένα βαν με εξοπλισμό 9 εκατομμυρίων δολαρίων κινείτο στους δρόμους της Κύπρου; Συνεργαζόταν η εταιρεία με υπηρεσίες του κράτους; Όντως έχει σχέση με την εταιρεία πολιτικό κόμμα και πολιτικός αρχηγός; Πώς και γιατί δόθηκε άδεια οπλοφορίας στον διευθυντή της εταιρείας; Η Αστυνομία και η κυβέρνηση εν γένει αντέδρασε μετά που είδε το φως της δημοσιότητας το όλο θέμα.

Και μετά που έχει κατάσχει το βαν άρχισε έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένει η κοινή γνώμη. Μια έρευνα, που κατά τα φαινόμενα θα έχει την τύχη και τον χαρακτήρα προηγούμενων. Δηλαδή, της συγκάλυψης. Αλλά ας μην προτρέχουμε. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα αναφερθεί στο πόρισμα αλλά λόγω και της υφής του θέματος δεν αποκλείεται να επικαλεστούν και θέματα εθνικής ασφάλειας.

Συνάντηση Κυπριανού-Αναστασιάδη

Και τούτο μπορεί κανείς το συνάγει και από το γεγονός ότι μετά από τόσες ημέρες συζητήσεων στη δημόσια σφαίρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε την ερχόμενη Παρασκευή τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού για να συζητήσουν το θέμα. Ιδιαίτερα επειδή το ΑΚΕΛ συντηρεί το θέμα στις δημόσιες συζητήσεις ζητώντας εξηγήσεις.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, στη χθεσινή δήλωσή του μετά που επανέλαβε τις προεδρικές «για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων όλων των πολιτών, όπως βεβαίως και για την προστασία της επικοινωνίας των πολιτικών προσώπων…», ανακοίνωσε τη συνάντηση με τον ηγέτη του ΑΚΕΛ.

Η απάντηση του κ. Κυπριανού, ο οποίος προφανώς και ενοχλήθηκε το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκε η συνάντηση. Δήλωσε πως «παρόλη τη δυσφορία μου, θα πάω στη συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη την ερχόμενη Παρασκευή γιατί θεωρώ ότι αυτό το θέμα αγγίζει την ουσία της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας μας».

Διαφάνεια ή συγκάλυψη;

Διαπιστώνεται μια ανησυχία από πλευράς της κυβέρνησης. Γιατί άραγε; Μέσα στην ανησυχία, που μερικές φορές εξέπεμπε και πανικό, υπήρξε και το αμίμητο να παραπέμψει και την προηγούμενη κυβέρνηση. Η εταιρεία, αναφέρθηκε, έχει εγγραφή το 2011. Δυο χρόνια πριν αναλάβει η κυβέρνηση Αναστασιάδη. Κι αυτό τι σημαίνει; Πώς φταίνε οι προηγούμενοι;

Αστειότητες. Κυβερνούν εδώ και επτά χρόνια και οι προηγούμενοι έχασαν δυο εκλογικές αναμετρήσεις! Η υπόθεση με το κατασκοπευτικό βαν είναι σοβαρό και δεν μπορεί παρά να ξεκαθαρίσει πλήρως. Να υπάρξει διαφάνεια εδώ και τώρα. Τα υπόλοιπα θα είναι απλή συγκάλυψη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι