Παναγιωτόπουλος: "Δεν αποκλείουμε την παρουσία τζιχαντιστών στους μετανάστες"

Καπούτσης Χρήστος
345
«Κοινωνία συμφερόντων» η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τον ΥΠΕΘΑ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι το προσφυγικό, είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε ενημερωτική συνάντηση με τους διαπιστευμένους στρατιωτικούς συντάκτες. Και μάλιστα σημείωσε ότι, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχουν μπει στη χώρα μας και τζιχαντιστές και κάλεσε την ΕΕ να δείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, που είναι και ευρωπαϊκό θέμα.

Ο Παναγιωτόπουλος, αποκάλυψε ότι, στο περιθώριο της πρόσφατης Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κ.Χουλουσί Ακάρ, εξέφρασε την έντονη δυσφορία του, για τη συμμετοχή ελληνικών μαχητικών F-16 σε στρατιωτική άσκηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιωτόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αναβαθμισμένη στρατηγική αμυντική συνεργασία Ελλάδας- ΗΠΑ, επισημαίνοντας, ότι η Ελλάδα θα έχει πολλά γεωπολιτικά οφέλη και ότι, για μία ακόμη φορά, βρίσκεται στην σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Σχετικά με τα εξοπλιστικά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, είπε ότι προτεραιότητα είναι , η αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 και η ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με καινούργια πλοία επιφανείας, τύπου Φρεγάτας ή κάτι παρεμφερές, σύμφωνα με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις του ΓΕΝ.

Εκτίμησε, ότι μέσα στο 2020 θα μπορέσουμε να κατασκευάσουμε το δικό μας μη επανδρωμένο αεροσκάφος πολλαπλών χρήσεων (UAV). Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των στρατιωτικών συντακτών από τον κ. Παναγιωτόπουλο, ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος, πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Μεγίστη, του νησιωτικού συμπλέγματος του Καστελλόριζου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.