ΑΠΟΨΗ

Περισσότερο σε Αφρική παρά σε ΕΕ παραπέμπουν τα Δυτικά Βαλκάνια

Περισσότερο σε Αφρική παρά σε ΕΕ παραπέμπουν τα Δυτικά Βαλκάνια, Κωνσταντίνος Κόλμερ

Παραπονούνται τα Δυτικά Βαλκάνια (Σκόπια, Αλβανία, Κόσοβο κλπ) ότι εξαπατήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν τα δέχτηκε στους κόλπους της και κατηγορούν την Ελλάδα ότι υπονομεύει την ευρωπαϊκή τους πορεία. Ας μέμφονται εαυτά!

Τα μεν Σκόπια, ουδέποτε τήρησαν την συμφωνία των Πρεσπών κι είναι η Βουλγαρία εκείνη που απορρίπτει την κατάπτυστη ονομασία τους, ισχυριζομένη ότι ομιλούν διάλεκτο της βουλγαρικής γλώσσας, η δε Αλβανία του Ράμα, υπαναχώρησε της συμφωνίας με την προηγουμένη αλβανική κυβέρνηση χαράξεως της ΑΟΖ με την Ελλάδα, που παραπέμφθηκε στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης – κακώς – κι αγνοεί ότι η “εμπόλεμος κατάσταση” έχει ρυθμιστεί από της εποχής Παπούλια, ενώ οι προσφιλείς του Τσάμηδες βαρύνονται με εγκλήματα πολέμου κατά την Γερμανική κατοχή της Ελλάδος.

Τόση είναι η ανθελληνική τύφλωση του σημερινού πρωθυπουργού της Αλβανίας, που κατηγορεί την Ελλάδα ότι (δήθεν) κακομεταχειρίζεται την παρεπιδημούσα και προοδεύουσα ενταύθα αλβανική κοινότητα, ώστε λησμόνησε ότι το ίδρυμα των Αδελφών Ζάππα του παραχώρησε προ διετίας το Ζάππειο Μέγαρο για να εκθέσει τις καρικατούρες του, όταν η αλβανική “δικαιοσύνη” φυλάκισε με ψευδομάρτυρες τον εκλεγέντα δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη ήδη υποψήφιο για την Ευρωβουλή.

Δυτικά Βαλκάνια και Τουρκία

Η “Ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων” ήταν άλλη μία χειμερική ιδέα του αλήστου μνήμης Κώστα Σημίτη όταν κυβερνούσε την Ελλάδα και κατήργησε το εθνικό νόμισμα, τη δραχμή κι αναγνώρισε τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίον, πέραν των τριών μιλίων από της ασιατικής ακτής που ίσχυαν από το 1922 με την Συνθήκη της Λωζάννης.

Για να γίνει κατανοητό αν μπορούν η Αλβανία, τα Σκόπια και το Κοσσυφοπέδιο, να γίνουν δεκτά στην “ηνωμένη” Ευρώπη, πρώτον, πρέπει να συμφωνήσουν οι 27 χώρες-μέλη της. Η Ουγγαρία και η Σλοβακία έχουν σοβαρούς ενδοιασμούς, η Κομισιόν έχει …ράμματα για “την γούνα” του Ράμα και επιφυλάξεις για τους κομιτατζήδες VMRO-DPMNE που είναι σήμερα “κυβέρνηση” των Σκοπίων. Οι Σέρβοι έχουν αντιρρήσεις για την συμφωνία του Ντέϊτον που επετεύχθη εκβιαστικώς με βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στο Βελιγράδι επί 77 ημέρες (έναντι δύο ημερών του Χίτλερ, την άνοιξη του 1941).

Σήμερα είναι αμφίβολο αν θα ενέδιδε η Ευρώπη στην οικονομική καθυστέρηση των Δυτικών Βαλκανίων που ομοιότητα έχει με την Ελλάδα της δεκαετίας του 1950 (ΣΣ: Η Ελλάς έγινε δεκτή στην ΕΕ με χίλια ζόρια τριάντα χρόνια αργότερα). Ας μην έχομε τις αυταπάτες του κ. Γεραπετρίτη: Πίσω από τον θρασύ Ράμα, τον Κριστιάν Μιτσκόσκι και τη Σιλιανόφσκα των Σκοπίων, κρύπτεται η “μεγάλη ιδέα” ανασυστάσεως της Οθωμανικής αυτοκρατορίας υπό του Ερντογάν, που διαγείρει όλους αυτούς.

Πολύ ωραία! Ας πάνε οι Αλβανοί  οι Σκοπιανοί κι οι Κοσοβάροι με τους φίλους τους στην Τουρκία και να δούμε πώς θα περάσουν. Η Βουλγαρική αντίσταση του 1908 στον Οθωμανικό ζυγό προδιαγράφει το αποτέλεσμα, αλλά κι αν δεν συνεπάγεται κάποια μορφή γενοκτονίας όπως των Αρμενίων ή των Ποντίων, τα Δυτικά Βαλκάνια έχουν τόση σχέση με την Ευρώπη, όση η δυτική Αφρική!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι