ΕΘΝΙΚΑ

Ποδαρικό Ακάρ για το 2023 με νέες απειλές κατά Ελλάδας και Κύπρου

Ποδαρικό Ακάρ στο 2023 με νέες απειλές κατά Ελλάδας και Κύπρου,
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Με νέες απειλές κατά της Ελλάδας αποχαιρέτισε το 2022 και υποδέχθηκε το 2023 ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ. Χθες είχε συνεργασία με τους αρχηγούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και πέταξε με το αεροσκάφος Airborne Warning Control, προκειμένου να επιθεωρήσει, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο τις αεροναυτικές δυνάμεις στην περιοχή, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Και στη συνέχεια έκανε ποδαρικό στο νέο έτος με απειλητικές δηλώσεις.

Ο Ακάρ απέδωσε στην Ελλάδα και πάλι επεκτατικές βλέψεις και προκλητικές κινήσεις και πρόσθεσε: «Αυτά που λέει η Ελλάδα είναι πράγματα που διατυπώνονται μόνο και μόνο για να μπερδέψουν τους ανθρώπους στο διεθνές περιβάλλον. Η πολιτική της Τουρκίας είναι πολύ σαφής. Βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, στο δικαίωμα της αυτοάμυνας, στα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας.

»Εξακολουθούν να επιμένουν να μην το βλέπουν στην Ελλάδα. Θέλουν 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσιας δικαιοδοσίας στο Καστελλόριζο των 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και εξοπλίζουν τα νησιά κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών.

»Συνεχίζουμε τις στρατιωτικές δραστηριότητές μας σε κατάσταση επιφυλακής, με μεγάλη σοβαρότητα και ευαισθησία απέναντι σε όλα αυτά. Δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο γεγονός μέχρι στιγμής, ούτε θα επιτρέψουμε. Κάθε λάθος υπολογισμός από την Αθήνα θα απαντάται από την Άγκυρα». Την προηγούμενη, είχε επαναλάβει την απειλή πολέμου που είχε επαναφέρει ο Τσαβούσογλου αναφορικά με την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας ακόμα και στην Κρήτη.

Επιθεώρηση ετοιμότητας

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Ακάρ είχε συνεργασία με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Yaşar Güler, τον διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων στρατηγό Musa Avsever, τον διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων ναύαρχο Ercüment Tatlıoğlu και τον διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας Atilla Gülan. Ο υπουργός με το επιτελείο επιθεώρησαν τον βαθμό ετοιμότητας των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα και σύμφωνα με τις δηλώσεις που έγιναν στα μέσα ενημέρωσης ο Ακάρ δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος. Μαζί με το επιτελείο επισκέφθηκε και το συνοριακό στρατόπεδο Κιλίς, στη μεθόριο με την Συρία.

 

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι