ΕΘΝΙΚΑ

Ποιοι και πώς επιχειρούν να νομιμοποιήσουν τον “Αττίλα”

Ποιοί επιχειρούν να "ξεπλύνουν" τον "ΑΤΤΙΛΑ" με την ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Παιχνίδια για να «ξεπλύνουν» την εισβολή του ΑΤΤΙΛΑ και την κατοχή στη Κύπρο, αλλά και να επιβάλουν την διχοτόμηση,  φαίνεται να ετοιμάζουν ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ και ο Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και την επιθυμία για ένταξη στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Σύμφωνα μάλιστα με την Βρετανική εφημερίδα «Express» η Τουρκία πιθανά να θέσει το καθεστώς του ψευδοκράτους στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη στη Συμμαχία των δύο Σκανδιναβικών χωρών.

Η Τουρκία είχε αντιδράσει εξ αρχής στο ενδεχόμενο ένταξης των δύο σκανδιναβικών χωρών στη Συμμαχία και δήλωσε αρνητική σε αυτό το ενδεχόμενο με στόχο να «κερδίσει» ό,τι περισσότερο μπορεί είτε από τη μια, είτε από την άλλη πλευρά. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται αποφασισμένος να αποσπάσει σημαντικά ανταλλάγματα για να πει το «ναι» σε Σουηδία και Φινλανδία , καθώς προ ημερών ανακοίνωσε στην παγκόσμια κοινή γνώμη την πρόθεσή του να εισβάλει ξανά εναντίον των κουρδικών επαρχιών στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Express, η ελληνοτουρκική διαμάχη που αφορά στην επίλυση του Κυπριακού μπορεί να αποτελέσει το τελευταίο εμπόδιο στις ελπίδες του ΝΑΤΟ για ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία ώστε να αντιμετωπιστεί η απειλή από τη Ρωσία. Όπως αναφέρει η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει το καθεστώς του ψευδοκράτους της Κύπρου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να δεχτεί την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στην αμυντική συμμαχία.

Πηγή προσκείμενη στον «πρόεδρο» του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, επιβεβαίωσε ότι τηλεφώνησε στον πρόεδρο Ερντογάν για να ζητήσει να τεθεί στο τραπέζι των συνομιλιών του ΝΑΤΟ το καθεστώς του ψευδοκράτους. Η πηγή δήλωσε: «Γνωρίζω ότι έγινε το τηλεφώνημα και καταλαβαίνω ότι ο Πρόεδρος Τατάρ έλαβε θετική απάντηση. Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε κάθε μοχλό πίεσης που μπορούμε σε αυτή την κατάσταση; Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν χρησιμοποιήσει το βέτο τους στην ΕΕ για να εμποδίσουν την επίτευξη οποιασδήποτε προόδου και είναι καιρός να επιλυθεί αυτή η αδικία».

Ο Τατάρ αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην Sunday Express ότι στόχος του είναι να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα ως ανεξάρτητο κράτος. Παράλληλα, φαίνεται να πιστεύει ότι οι προσπάθειες να επανενωθούν οι δύο πλευρές της Κύπρου είναι πλέον μάταιες.

  Ίμια 1996: Πως έζησα την κρίση από το Προεδρικό Μέγαρο

 

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι