Ποιος εκβιάζει τον Αναστασιάδη - Η σχέση του με Ρώσους ολιγάρχες

Ιγνατίου Μιχάλης
1540
Ποιος εκβιάζει τον Αναστασιάδη - Η σχέση του με Ρώσους ολιγάρχες, Μιχάλης Ιγνατίου

Στην Κύπρο συμβαίνουν πολλά παράξενα πράγματα το τελευταίο διάστημα, για τα οποία επικρατεί η απόλυτη σιωπή. Η ανησυχία είναι στο ζενίθ, καθώς βγήκαν τα μεγάλα μαχαίρια. Το νησί κινδυνεύει με τουρκοποίηση και μάλιστα με την υπογραφή των πολιτικών του. Αυτό αποτελεί ένα σοβαρότατο πρόβλημα διότι ο λαός θα μπορούσε να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να κληθεί να αποφασίσει να διορθώσει ή να δεχθεί τα λάθη των πολιτικών του τόπου σε ένα εξπρές δημοψήφισμα, πριν από το οποίο θα ασκηθούν εκβιασμοί στον υπέρτατο βαθμό. Ξαφνικά, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δέχεται επιθέσεις για σχέσεις του δικηγορικού του γραφείου με Ρώσους ολιγάρχες.

Ο εκπρόσωπός του στο Προεδρικό δείχνει τους “κομμουνιστές” του ΑΚΕΛ ως υπεύθυνους. Όμως, οι υποψιασμένοι στο νησί πιστεύουν ότι η επίθεση εκπορεύθηκε από τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο και απλά το ΑΚΕΛ με άλλους στο νησί ανέλαβαν να εκτελέσουν την “εργολαβία”.

Ποιος είναι ο στόχος; Να σύρουν τον κ. Αναστασιάδη σε συνομιλίες υπό μόνιμο εκβιασμό και να τον εξαναγκάσουν να υπογράψει τη λύση, που εξυπηρετεί την Τουρκία. Τα πράγματα είναι τόσο απλά και δεν χρειάζεται να σπάει το κεφάλι του ο κ. Αναστασιάδης. Οι δικοί του άνθρωποι και οι σύμμαχοι του στο κλείσιμο του Κυπριακού τον σταυρώνουν. Ήταν ασήμαντοι και τους έκανε “σημαντικούς” και πλούσιους. Και ακόμα δεν είδε τίποτα.

Ένα άλλο σοβαρό θέμα, είναι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου που φαίνεται ότι είναι υπό αναστολή. Δεν μας έλεγαν ότι ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός TOTAL θα ξεκινούσε έρευνες στα οικόπεδα που αγόρασε στην κυπριακή ΑΟΖ; Ο πρόεδρος της Κύπρου και οι αρμόδιοι υπουργοί του είχαν επισκεφθεί το Παρίσι και είχαν επαφές στο πιο υψηλό επίπεδο. Και η ενημέρωση τότε ήταν εξαιρετικά θετική.

Μέχρι και για ένα γαλλικό αεροπλανοφόρο ότι θα βρίσκεται στην περιοχή, μας είχαν πει. Δεν έχουμε δει τίποτα. Αντίθετα αλωνίζουν στην κυπριακή ΑΟΖ τα τουρκικά πολεμικά πλοία. Τα γεωτρύπανα της Τουρκίας -πεπαλαιωμένα είναι η αλήθεια- κάνουν γεωτρήσεις, αν και ένας Αμερικανός γνώστης της κατάστασης μου έχει πει με κατηγορηματικό τρόπο ότι θα ανοίξουν μία …τρύπα μέσα στη θάλασσα. Αλλά άσχετα εάν επιτύχουν ή όχι, είναι εκεί, μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, παρανομούν ασύστολα και δεν συγκινείται κανείς.

Ανύπαρκτη η ΕΕ

Οι Ευρωπαίοι, δεν αποδείχθηκαν μόνο κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά έδειξαν μία πρωτόγνωρη αδυναμία απέναντι στην Τουρκία, επιλέγοντας τα εθνικά τους συμφέροντα και όχι τα ευρωπαϊκά. Είναι ένα θέμα που πρέπει να προβληματίσει τη Λευκωσία και την Αθήνα, οι οποίες -κατά τα άλλα- είναι «βασιλικότερες» των Ευρωπαίων και για να στηρίξουν το αφήγημά τους για την «Ευρώπη της αλληλεγγύης των λαών», αναδεικνύουν την ανύπαρκτη βοήθεια που δήθεν προσφέρει η ΕΕ.

Με αφορμή τις φωτιές στην Εύβοια, λίγο πολύ μας παρουσίασαν ότι έσωσαν την παρτίδα οι Ευρωπαίοι. Δεν λέω, εξαιρετική δουλειά κάνει ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης και χίλια μπράβο του, αλλά είναι οι ηρωικοί Έλληνες πυροσβέστες που έδωσαν και κέρδισαν τη μάχη στην Εύβοια. Δεν είναι οι Ευρωπαίοι.

Ένα άλλο θέμα, που «μούδιασε» τους πολίτες της Κύπρου, ήταν η συνάντηση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Οδηγήθηκε σε αυτή τη συνάντηση υπό τον εκβιασμό των τουρκικών πολεμικών, για να ακούσει τον κ. Ακιντζί να του λέει μισά-μισά ή τίποτα. Και βεβαίως, αντί να σηκωθεί και να φύγει δέχθηκε να τον συναντήσει (και να τον νομιμοποιήσει ξανά) στη Νέα Υόρκη, στην παρουσία του γενικού γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος παρακολουθώντας τον από κοντά αντιλαμβάνεται κανείς αμέσως πως θεωρεί ότι οι Ελληνοκύπριοι είναι …κατακτητές και οι Τούρκοι τα θύματα! Εκεί μας έφτασε η πολιτική των υποχωρήσεων...

Διαβάστε τη συνέχεια στο hellasjournal

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.