Σχεδόν σχέδιον εξοντώσεως

Κόλμερ Κωνσταντίνος
2685
Δρομολογείται εφ' όλης της ύλης ελληνοτουρκικός διάλογος, Νεφέλη Λυγερού

Με την συνήθη αμετροέπεια της ...αριστερής κυβέρνησης, συνεορτάσθη η Κοίμησις της Θεοτόκου και η απελευθέρωση των Ελλήνων αξιωματικών που κρατούσαν οι Τούρκοι στην Αδριανούπολη. Πράγματι, μετά από τόσα φιάσκα ο σύντροφος Αλέξης εχρειάζετο και μία «επιτυχία», αλλά η επιστροφή των δύο αιχμαλώτων πιστούται στην αναστολή των Μέτρων Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία, που επέβαλε το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Στρατού, μέχρι τέλους του έτους.

Διότι οι γείτονες μόνον την γλώσσα των αντιμέτρων αντιλαμβάνονται στις λαθροχειρίες τους και τώρα έχουν ανάγκη επιδείξεως στοιχειώδους σεβασμού στο διεθνές δίκαιο που άρχισαν να επικαλούνται. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν σε τουρκική ενέδρα ολίγα μέτρα μέσα στο τουρκικό έδαφος και εκ συγγνωστής αμελείας των. Αλλού συνέβησαν γεγονότα άξια προσοχής της Ελλάδος, οφειλόμενα όμως εις αλλοτρίους:

  1. Πρώτον, με απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τράμπ διεγράφησαν τα μαχητικά αεροπλάνα F-35 από την λίστα πωλήσεως όπλων στην Τουρκία. Ελπίζομεν οριστικώς, διότι ο εξοπλισμός της με τα αεροσκάφη πέμπτης γενεάς θα ανέτρεπε πλήρως την ισορροπία δυνάμεως στο Αιγαίον.
  2. Δεύτερον, δύο αμερικανικά αεροσκάφη «Ράπτορ» F-22 προσεγειώθησαν στην Λάρισσα – μία συμβολικής σημασίας ενέργεια του αμερικανικού Πενταγώνου.
  3. Τρίτον, το Κογκρέσο ήρε το εμπάργκο πωλήσεως αμερικανικών όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, που ετοιμάζεται να διατρήσει τα θαλάσσια «οικόπεδα» με την τεχνολογική βοήθεια του αμερικανικού κολοσσού ΕxxonMobil και της γαλλικής Τotal. Η διακριτική παρουσία δύο γαλλικών φρεγατών στην νοτιοανατολική Μεσόγειο δεν πέρασε απαρατήρητη.

Το ρήγμα στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις θα γεφυρωθή, με τον ένα ή τον άλλο τρόπον και οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών θα αποκατασταθούν αργά ή γρήγορα. Ο Ερντογάν έχει ανάγκη της Δύσεως δια να μην καταρρεύσει η τουρκική οικονομία και η Αμερική είναι δύσκολο να χωνέψει άλλη μία «ισλαμική δημοκρατία» στη Μέση Ανατολή.

Η «ηνωμένη Ευρώπη» έλαμψε πάλι δια της απουσίας στην διένεξη των δύο πρώην συμμάχων. Οι Ιταλοί το είπαν πιο εύστοχα με την κατάρρευση της γεφύρας στην Γένοβα: Η Ιταλία δεν αντέχει κι’ άλλες περικοπές στις υποδομές που η συντήρηση των έχει ανάγκη γενναίων δημοσίων δαπανών. Οπότε η γραφειοκρατία των Βρυξέλλών και οι Γερμανοί προϊστάμενοι κατάπιαν την γλώσσα τους.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση μας δεν αντιλαμβάνεται τον παράγοντα χρόνο, ασχολουμένη με πανηγυρικές δηλώσεις για την νέα «καθαρή έξοδο» - που δεν είναι και τόσο παστρικιά! Την σημασία της δημογραφικής απισχάνσεως του ελληνικού πληθυσμού εξ αιτίας της παρατεταμένης λιτότητος μέχρις του 2060, υπενθύμισε σε άρθρο το γερμανικό περιοδικό Ντερ Σπήγκελ, βεβαίως κομμίσαν «γλαύκα εις Αθήνας» αφού δεν προχώρησε εις βάθος, να μας πει πού και πόθεν εξεπονήθη το σχέδιον εξοντώσεως του Ελληνισμού εντός των προσεχών 32 ετών;

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.