Σύλληψη Ελλήνων στρατιωτικών: Πολιτικά οφέλη επιδιώκει η Τουρκία

Ηλιάδη Ιωάννα
7
Σύλληψη Στρατιωτικών: Πολιτικά οφέλη επιδιώκει η Τουρκία, Ιωάννα Ηλιάδη

Πολιτικά οφέλη φαίνεται ότι επιδιώκει η Τουρκία από τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο. Η διαπραγμάτευση για την επιστροφή τους γίνεται σε υψηλό πολιτικό επίπεδο

Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη  - 

Η σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, ενός αξιωματικού κι ενός υπαξιωματικού, έγινε την ώρα που στο υπουργείο εθνικής άμυνας γινόταν η τελετή παράδοσης - παραλαβής των καθηκόντων του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας. Ο υπουργός Πάνος Καμμένος ειδοποιήθηκε άμεσα και έδωσε οδηγίες αντιμετώπισης, ενώ άμεση ήταν και η ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι δυο στρατιωτικοί, σύμφωνα με πληροφορίες πρόφθασαν και μίλησαν με την μονάδα τους και είπαν ότι έχουν οδηγηθεί στην Ανδριανούπολη, όπου και παραμένουν μέχρι να βρεθεί κάποια λύση.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν και οι οικογένειες, ενώ ξεκίνησαν και οι διαπραγματεύσεις αρχικά σε χαμηλό επίπεδο για να γίνει η επιστροφή των στρατιωτικών. Πρέπει να σημειωθεί πάντως πως στην περιοχή του Έβρου και κάτω από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν, έχει συμβεί τα περίπολα να χάνουν τον προσανατολισμό τους και να μπαίνουν στο έδαφος της άλλης χώρας.

Αυτό έχει συμβεί και με Τούρκους αλλά και με Έλληνες στρατιωτικούς στο παρελθόν και συνήθως λυνόταν με διαπραγματεύσει σε τοπικό επίπεδο.

Το γεγονός ότι η διαπραγμάτευση γίνεται σε πολιτικό επίπεδο, δείχνει ότι η Τουρκία επιθυμεί να αποκομίσει ωφέλη από αυτή το συμβάν.

Στο πλαίσιο αυτό μετά τα μεσάνυχτα ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών, ενώ σε στρατιωτικό επίπεδο υπάρχουν συχνές επικοινωνίες μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Αποστολάκη και του Αρχηγού του Τουρκικού Επιτελείου Στρατηγού Ακάρ.

Πάντως ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να θελήσει να "ανταλλάξει" τους Έλληνες στρατιωτικούς με τους στρατιωτικούς που ήρθαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη όταν έγινε το πραξικόπημα, και έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Το ενδεχόμενο αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει επιληφθεί εισαγγελέας στην Τουρκία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.