ΕΘΝΙΚΑ

Με πράσινο φως από ΗΠΑ η συνάντηση Μητσοτάκη-Πούτιν

συνάντηση Μητσοτάκη-Πούτιν,Απόστολος Αποστολόπουλος
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Δεν μπορεί να μιλάμε για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας χωρίς προηγουμένως να έχουμε διευκρινίσει αν θεωρούμε την Ελλάδα εξαρτημένη χώρα ή όχι. Οπότε σε καιρό τέτοιας οξύτητας στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας πρέπει να είναι σαφές σε όλους αν ο Μητσοτάκης ή όποιος άλλος Έλληνας πρωθυπουργός μπορούσε σε πάει στη Μόσχα χωρίς να έχει ενημερώσει και να έχει την έγκριση των ΗΠΑ –για να λέμε τα σύκα-σύκα.

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να πήγε στη Μόσχα για να δείξουν οι ΗΠΑ στον Ερντογάν ότι διαθέτουν διαύλους επικοινωνίας με τον Πούτιν που μπορεί να τον βλάψουν ή μπορεί ο Έλληνας πρωθυπουργός να έκανε τον αγγελιοφόρο των ΗΠΑ ή να υπάρχει άλλος λόγος, άγνωστος.

Πάντως όταν ο Μακρόν τρώει τέτοια σφαλιάρα (ακύρωση του συμβολαίου με την Αυστραλία), είναι ανέκδοτο της κακιάς ώρας να κάνουμε ότι αγνοούμε πως κανείς Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα είχε τη φαεινή ιδέα να πάει στη Μόσχα χωρίς έγκριση. Υποθέτω ότι η σιωπή του κ. Κ. Καραμανλή είναι διαφωτιστική.

Όλα αυτά δεν είναι λόγος καταγγελίας των ΗΠΑ, όπως συνέβαινε παλιά. Οι ΗΠΑ κάνουν τη δουλειά τους, όπως ανά τους αιώνες την έκαναν όλες οι αυτοκρατορίες, πχ η Αθηναϊκή –με το επίθετο “Δημοκρατία”. Όταν έσφαξε τους Μήλιους με το τελικό επιχείρημα ότι το κάνει «επειδή μπορούσε», όπως μας ενημέρωσε ο Θουκυδίδης. Άραγε όταν δεν μιλάμε για την εξάρτηση θα γλιτώσουμε το κεφάλι μας ή πάλι θα κλαίμε με κατάρες για τους παραδόπιστους προστάτες μας;

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι