ΕΘΝΙΚΑ

Το απόρρητο έγγραφο-σκευωρία της “Σιγκουρίμι” κατά Βορειοηπειρωτών

Το απόρρητο έγγραφο-σκευωρία της "Σιγκουρίμι" κατά Βορειοηπειρωτών, Ορφέας Μπέτσης
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Η οργάνωση “Justice Homeland” είναι αυτή που διαχειρίζεται υλικό από τις επιθέσεις hackers στην υποδομή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του κράτους της Αλβανίας. Οι διαρροές από αυτή την οργάνωση, εκτός των άλλων, φέρνουν στο φως και πτυχές από μια  διαρκή σχεδόν σκευωρία της αλβανικής Αστυνομίας εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Η υπόθεση έχει βέβαια και την σατιρική της πλευρά. Ένα εκ των πλέον ενδεικτικών εγγράφων για το πώς πλέκονται οι μηχανορραφίες, τις οποίες στη συνέχεια τις πιστεύουν και οι ίδιοι, φέρει τον χαρακτηρισμό “Απόρρητο”. Συντάχθηκε στις 25.04.2021 και “αποχαρακτηρίστηκε” σε λιγότερο από δύο χρόνια! Η υπόθεση είναι, όμως, πολύ πιο σοβαρή και αποδεικνύει όσα κατά καιρούς έχουν καταγγείλει η οργάνωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού “Ομόνοια” και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ στη Βουλή κ. Βαγγέλης Ντούλες.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση Ράμα χρησιμοποιεί μεθόδους του καθεστώτος Χότζα για την καταπίεση, τον εκφοβισμό και εν τέλει τον ξεριζωμό της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Πρόκειται για μακροσκελές έγγραφο που έχει συντάξει ο Γκλεντίς Νάνο, τότε διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Αλβανίας, που έχει εκπαιδευτεί σε σχολές της Τουρκικής Αστυνομίας και σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει συμμετάσχει σε επιχειρήσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία κατά των Κούρδων. Το έγγραφο απευθυνόταν στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα.

Το… ερέθισμα της Σιγκουρίμι

Χωρίς να αναφέρει ούτε μία τεκμηριωμένη πληροφορία ενημερώνει το Γραφείο Περιφερειακών Υποθέσεων της Πρεσβείας (RAO- Regional Affairs Office) για ενδεχόμενο τρομοκρατικό πλήγμα στην Πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα. Είναι ένα σενάριο από τα γνωστά που κατασκεύαζε η περιβόητη Σιγκουρίμι του Χότζα και συνεχίζουν να κατασκευάζουν οι σημερινές αλβανικές μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα, λοιπόν, με το σενάριο, Βορειοηπειρώτες συγκροτούν μυστική ομάδα για να τοποθετήσουν εκρηκτική ύλη στο κτίριο της αλβανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ή του αλβανικού γενικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

Απέστειλε ένα έγγραφο, στο οποίο δεν υπάρχει το παραμικρό συγκεκριμένο στοιχείο και το οποίο έχει συνταχθεί με εξόφθαλμο ερασιτεχνισμό. Αναφέρει Βορειοηπειρώτες με σκοπό να εμπεδώσει την εντύπωση και στις αμερικανικές υπηρεσίες, μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ότι υπάρχουν τρομοκρατικοί πυρήνες στους κόλπους της ελληνικής κοινότητας στη Βόρεια Ήπειρο. Δευτερευόντως και δεδομένου ότι τα πρόσωπα που αναφέρει το έγγραφο ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα αφήνει να αιωρείται η εντύπωση και της ανάμειξης των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών σε δράσεις κατά της Αλβανίας.

  Οι "τέσσερις" της "Κ" ξαναχτύπησαν – Η Χάγη και οι τρεις τουρκικοί όροι

Το επίσημο έγγραφο που διέρρευσε (οι ειδικοί αναφέρουν ότι είναι ένα από τα πολλά ανάλογου ύφους και περιεχομένου που περιέχονται στο ογκώδες υλικό της Homeland Justice) καταλήγει, ζητώντας την συνδρομή των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών όχι μόνο για την αποφυγή της κατά φαντασία τρομοκρατικής ενέργειας, αλλά κυρίως στην παροχή οποιουδήποτε στοιχείου για τους Βορειοηπειρώτες που αναφέρει.

Το… μνημειώδες έγγραφο

Τι ακριβώς περιέχει το επίμαχο έγγραφο που έστειλε ο Γκλεντίς Νάνο; Περιήλθε λέει στην αλβανική Αντιτρομοκρατική πληροφορία για ανεπιβεβαίωτες ενδείξεις ότι στις 25 Απριλίου 2021 ομάδα Βορειοηπειρωτών (από Αγίους Σαράντα, Κορυτσά και Χιμάρα) σχεδιάζουν να επιτεθούν με εκρηκτικά στην αλβανική πρεσβεία. Αναφέρει ακτιβιστές για τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Πρόκειται για σκευωρία που παραπέμπει σε φθηνά αστυνομικά-κατασκοπευτικά βιβλία. Είναι, ωστόσο, επίσημο έγγραφο με ανάλογη διαβάθμιση, στο οποίο υπάρχουν και οι προσωπικοί φάκελοι για τον καθένα αναφερόμενο. Στην ουσία, όμως, επιβεβαιώνει ότι φακελώνει συστηματικά Βορειοηπειρώτες. Αποδεικνύεται έτσι πόσο επικίνδυνη είναι η παροχή πρόσβασης στις αλβανικές υπηρεσίες σε ευαίσθητα συστήματα όπως το TIMS και το DEEPSEE, δεδομένου ότι οι αλβανικές υπηρεσίες δεν πληρούν τα κριτήρια στοιχειώδους φερεγγυότητας.

Το επίμαχο έγγραφο δεν χαρακτηρίζεται από το λιτό τρόπο γραφής που συντάσσονται αστυνομικά έγγραφα, αλλά παραπέμπει σε κείμενα πολιτικού εντυπωσιασμού. Αξίζει όμως να αναφερθεί ότι η Αθήνα δεν έχει επιδείξει την αναγκαία προσοχή για την ουσιαστική αντιμετώπιση του ζητήματος. Είναι προσβλητικό Έλληνες πολίτες, όπως οι αναφερόμενοι, να ελέγχονται και ανακρίνονται στα σύνορα με βάση αναρτήσεις στους λογαριασμούς στο facebook ή λόγω συμμετοχής τους σε νεκρώσιμες τελετές…

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι