ΓΝΩΜΗ

Το Ισραήλ σαν το νέο “ξανθό γένος”!

Το Ισραήλ σαν το νέο "ξανθό γένος"! Γιώργος Μαργαρίτης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ξαφνικά πολλοί αναλυτές και “αναλυτές” επί των εθνικών θεμάτων αφού εξάντλησαν έναν πλουσιότατο κατάλογο υποψήφιων “σωτήρων” της Ελλάδας, ανακάλυψαν τον τελικό και υπέρτατο σωτήρα. Προφανώς, εφόσον συνέχισαν να ψάχνουν ώσπου να καταλήξουν στο ύστατο συμπέρασμα, οι προηγούμενοι σωτήρες (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Γαλλία, κλπ) ουδέν απέδωσαν στο κεφάλαιο της σωτηρίας.

Μέχρις ότου προέκυψε στη νεοελληνική ιστορία το κράτος του Ισραήλ. Αυτό θα μας σώσει και εμάς ως Έλληνες και τους αδελφούς Κυπρίους και γενικώς τον δυτικό πολιτισμό από τους “ισλαμοφασίστες” και αλλόφυλους εισβολείς. Η στενή συμμαχία λοιπόν με το Ισραήλ (η “σύμπλευση” μαζί του) αναγορεύθηκε σε “εθνική επιταγή”. Να ξεκινήσουμε από το τι είναι το Ισραήλ. Το Ισραήλ λοιπόν είναι ένα κράτος 9.400.000 ανθρώπων. Από αυτούς:

  • Το 21,1% (1.983.000 άτομα) είναι Άραβες Παλαιστίνιοι με ισραηλινή υπηκοότητα.
  • Το 14% (1.316.000) είναι “υπερορθόδοξοι” εβραϊκού θρησκεύματος που μάλλον απεχθάνονται το κράτος του Ισραήλ και σίγουρα την ιδέα να πολεμήσουν γι’ αυτό.
  • Το 5% (470.000) είναι Εβραίοι της Αφρικής και της Ασίας (Υεμένη), πολίτες β’ κατηγορίας στην χώρα της οποίας το διαβατήριο διαθέτουν.
  • Ένα άλλο 5% κατοικεί στο Ισραήλ με καθεστώς ξένου υπηκόου.

Με λίγα λόγια το κράτος του Ισραήλ το συγκροτούν 5.200.000 Ισραηλινοί με πλήρη δικαιώματα, στην πάνω κλίμακα του “απαρχάϊντ” που λειτουργεί σε βάρος των υπολοίπων. Από αυτούς περίπου 700.000 κατοικούν ως “έποικοι” σε παλαιστινιακά εδάφη, δηλαδή στην Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Οι υπόλοιποι στριμώχνονται σε τρεις μεγάλες πόλεις. (στοιχεία CIA Factbook).

Με ετούτα τα πληθυσμιακά δεδομένα το Ισραήλ ασκεί στρατιωτική κατοχή και στα υπόλοιπα παλαιστινιακά εδάφη ερήμην πλήθους αποφάσεων του ΟΗΕ. Στην Λωρίδα της Γάζας κατοικούν 2.146.000 Παλαιστίνιοι (2024) και στην Δυτική όχθη 3.243.000 Παλαιστίνιοι. Συνολικά δηλαδή 5.389.000 Παλαιστίνιοι, ήδη περισσότεροι από τους “βέρους” Ισραηλινούς. Αν δε αθροίσουμε τους Παλαιστίνιους με ισραηλινή υπηκοότητα τότε έχουμε 7.372.000 Παλαιστίνιους μέσα στα όρια της ισραηλινής εξουσίας.

Ο γεωπολιτικός περίγυρος του Ισραήλ

Η διάμεσος ηλικία των “βέρων” Ισραηλινών ξεπερνά τα 31-32 χρόνια, στους Παλαιστίνιους ο αντίστοιχος δείκτης είναι κάτω από το 20. Οι σχεδιασμοί των ισραηλινών κυβερνήσεων (και των ΗΠΑ) για εκδίωξη των Παλαιστινίων σε άλλους τόπους ελάχιστα έχουν αποδώσει παρά τις απάνθρωπες, εγκληματικές πολιτικές που έχουν επιστρατευθεί σε αυτή την κατεύθυνση. Αντίθετα, αν και τα ισραηλινά στοιχεία παραμένουν αυστηρά απόρρητα, ο εκπατρισμός Ισραηλινών προς άλλους, περισσότερο ασφαλείς τόπους παίρνει διαστάσεις. Το βλέπουμε και στην Κύπρο και στην χώρα μας και παντού αλλού.

Γύρω από το Ισραήλ υπάρχουν μόνο αραβικές χώρες. Μερικές από αυτές παρουσιάζονται ως σταθερές, άλλες έχουν διαλυθεί ως ενιαίες πολιτικές οντότητες. Οι κυβερνήσεις τους – ενίοτε με αμερικανική παραίνεση – είναι πρόθυμες να συμβιβαστούν με το Ισραήλ. Οι λαοί τους μάλλον μισούν το Ισραήλ και με τις τρέχουσες εξελίξεις μάλλον θα το μισούν περισσότερο. Οπότε τυχόν συμμαχία ή συμφωνία με το Ισραήλ μετατρέπεται αυτόματα σε ζήτημα εσωτερικής πολιτικής.

Τα μεγέθη εδώ είναι αξιοσημείωτα: Η Συρία έχει 24.000.000 ανθρώπους, ο Λίβανος 5.360.000, η Ιορδανία 11.174.000, η Αίγυπτος 111.247.000, η Λιβύη 7.361.000, το Ιράκ 42.083.000, η Υεμένη 32.140.000, το Ιράν 88.386.000, η Τουρκία 84.189.000, η Σαουδική Αραβία 36.544.000 και τα Εμιράτα 10.032.000. Τα άθροισμα μας δίνει κοντά στο μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους, μέγεθος δηλαδή εκατό φορές μεγαλύτερο από εκείνο του Ισραήλ. Ας μην αναφερθούμε σε γεωγραφικά ή στρατηγικά δεδομένα.

Ο επιλεγμένος “σωτήρας” των Ελλήνων “αναλυτών” και αναλυτών μάλλον έχει συγκεκριμένο πρόβλημα προστασίας του εαυτού του. Είναι λοιπόν αμφίβολο εάν θα προστρέξει στην επίλυση προβλημάτων άλλων. Επιπλέον το Ισραήλ έχει αρκετούς εχθρούς το ίδιο. Μπορεί να διακρίνει την ηγεσία του ο φανατισμός, αλλά η τελευταία δεν θα επιθυμούσε να προσθέσει στους ενεργούς εχθρούς της τους εχθρούς των “φίλων” της. Για να το διατυπώσω πιο απλά: θα ήταν αυτοκτονική κίνηση για το Ισραήλ να προκαλέσει την Τουρκία για λογαριασμό της Κύπρου ή της Ελλάδας. Αρκετά προβλήματα έχει με το Ιράν.

Μία φανταστική θέση ισχύος

Ας περάσουμε σε ένα άλλο κεφάλαιο. Το Ισραήλ έχει χρήματα. Για την ακρίβεια έχει τα χρήματα και την συνακόλουθη στρατιωτική, επιμελητειακή, οικονομική, πολιτική στήριξη των ΗΠΑ. Επειδή υπάρχουν οι ΗΠΑ τα καθεστώτα της Αραβικής χερσονήσου επιχειρούν εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, το ίδιο και η κυβέρνηση του Καΐρου. Άρα, το Ισραήλ το προστατεύουν οι ΗΠΑ και ως εκ τούτου είναι μάλλον υπερβολικό να μιλούμε για την στρατιωτική ισχύ του Ισραήλ. Χωρίς την ενεργή παρέμβαση των ΗΠΑ θα είχε χάσει όλους τους μετά το 1967 κλασσικούς ή μη κλασσικούς πολέμους.

Ο κάθε λογικός άνθρωπος θα συμπέραινε ότι η όποια στήριξη θα μπορούσε το Ισραήλ να δώσει στην Ελλάδα και στην Κύπρο δεν θα ήταν παρά η στήριξη των ΗΠΑ. Οι τελευταίες όμως υποτίθεται πώς από καιρό στηρίζουν Ελλάδα και Κύπρο – με τα γνωστά αποτελέσματα… Οι προσδοκίες των “αναλυτών” και αναλυτών ως προς την στήριξη που το “σύμμαχο” Ισραήλ θα μπορούσε να δώσει στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ουσιαστικά επαναφέρουν στο προσκήνιο την, “ζωτικής σημασίας”, στήριξη των ΗΠΑ. Επαναφέρουν δηλαδή ένα σενάριο που η χώρα μας και η Κύπρος πλήρωσαν ακριβά στο παρελθόν. Στην ουσία η περί Ισραήλ φαντασίωση ανασταίνει την παλιά καλή συνταγή της προστασίας που παρέχει στις χώρες μας η Δύση και ως εκ τούτου δικαιολογεί το κυβερνητικό αφήγημα περί “σωστής πλευράς της ιστορίας”.

Αυτού του είδους οι φαντασιώσεις και τα εκ του πονηρού συμπεράσματά τους δεν είναι ακίνδυνες. Δημιουργούν γύρω από την Ελλάδα και την Κύπρο ένα διπλωματικό κενό. Οι δύο χώρες γίνονται υπόλογες για τα εγκλήματα του Ισραήλ, τα οποία δεν διαπράττουν οι ίδιες, και επιδοκιμάζουν την κατάργηση του διεθνούς δικαίου που προκλητικά καταλύει η πολιτική του Ισραήλ. Με πιπίλα την δήθεν θουκυδίδεια συνταγή περί δικαίου του ισχυρού (διάλογος Μηλίων) οδηγούν μια αδύναμη χώρα σε μια φαντασιακή θέση ισχύος απέναντι στους εχθρούς της, επικαλούμενοι όχι την ισχύ της χώρας αυτής αλλά την εξίσου φαντασιακή ισχύ του “συμμάχου” τους, του Ισραήλ. Όπως εξάλλου το έκαναν στο παρελθόν με τις “φιλελληνικές” ΗΠΑ.

Το γεγονός ότι μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι ολόγυρα μισούν δικαίως το Ισραήλ για τις εγκληματικές πρακτικές του φαίνεται ότι περνά απαρατήρητο τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στο εν Αθήναις υπουργείο Εξωτερικών, όσο και στον εθνικιστικό παροξυσμό, δεξιό και “αριστερό”, που, εν μία νυκτί, πέρασε από την σχετικοποίηση των εγκλημάτων του Χίτλερ (διότι ο Στάλιν και η Σοβιετική Ένωση…) και την συνακόλουθη άμβλυνση των όσων ο ναζισμός προκάλεσε στον λαό μας, στον θαυμασμό του Νετανιάχου. Κι όλο αυτό στο όνομα του “αντισημιτισμού”! Η παρακμή ενός έθνους, βλέπετε, αντικατοπτρίζεται πρώτα στην ποιότητα των θέσεων, των απόψεων και των ιδεών των ταγών του – φυσικά και των αντίστοιχων μόνιμων παρατρεχάμενων της εξουσίας τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

18 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια

Μας επιασαν κωτσους οι ισραηλινοι. Δεν καιγονται ουτε για το ηλεκτρικο καλωδιο, ουτε για τον αγωγο EastMed. Αν καιγονταν θα τα εκαιγαν ολα. Μαλλον οι δικοι μας, ηθελαν να παριστανουν τους χρησιμους. Αλλα το Ισραηλ, οπως πολυ σωστα γραψατε, εχει το δικο του προβλημα επιβιωσης να λυσει. Πεφτει πολυ promotion… Διαβάστε περισσότερα »

Σε έναν τέτοιο πόλεμο θα είμαστε οι “ουκρανοί” και τίποτα περισσότερο. Όπως, άλλωστε, και στην μικρασιατική καταστροφή. Διαρκώς μας κατατρέχει η ιδέα του μεσσία που περιμένουμε να μας σώσει!

ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ:

The Zionist Occupation of Cyprus? Israelis Buying Land in Record Numbers Rings Alarm Bells for Locals (https://www.globalresearch.ca/zionist-occupation-cyprus-israelis-buying-land/5896640)
και
Israel Has Destroyed Palestine and Syria and Set Its Sights on Cyprus (https://www.globalresearch.ca/israel-destroyed-palestine-syria-set-sights-cyprus/5896540)

Να μην λησμονούμε ότι: “Η «Washington Post» έχει υπολογίσει ότι οι ∆ηµοκρατικοί υποψήφιοι πρόεδροι στις ΗΠΑ έχουν εξασφαλίσει το 60% της χρηµατοδότησής τους από Εβραίους χρηµατοδότες. Οι Εβραίοι αποτελούν το 3% του γενικού πληθυσµού, αλλά είναι συγκεντρωµένοι σε πολιτείες-κλειδιά για την εκλογή του προέδρου. Κανένας πολιτικός στις ΗΠΑ δεν ανέρχεται… Διαβάστε περισσότερα »

Θα μπορούσε κάποιος να σκύψει με κάποια περιέργεια στα λεγόμενα του συγγραφέα εάν δεν υπήρχε το πραγματικά τρισάθλιο ιστορικό του: οι μακελάρηδες της Χαμάς ως πεινασμένοι φτωχοδιάβολοι, ως μετενσάρκωση των Γάλλων επαναστατών, ως οι γνήσιοι εκφραστές του πανανθρώπινου αιτήματος για δικαιοσύνη και ελευθερία! Κάθε αληθινός αριστερός πρέπει να συγκλονίζεται, να… Διαβάστε περισσότερα »

Όχι ακριβώς. Το Ισραήλ όπως και άλλα κράτη ή λαοί, ως εχθροί της Τουρκίας δεν μπορεί να είναι πάρα φίλοι της Ελλάδας. Το Ισραήλ περιστιχοίζεται από πολυάριθμους εχθρούς άλλα αν κοιτάξουμε στο παρελθόν θα δούμε ότι τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα ενώ η πορεία των πραγμάτων είναι γνωστό πως εξελίχθηκε.… Διαβάστε περισσότερα »

#Σε μια απλή εξίσωση με δυό όρους και ένα ίσον. Είναι ‘τη: νεοέλληνες ίσον ελληνοεβραίοι.

Αν εφαρμόσουμε αυτή την εξίσωση στα πράγματα,θα μας δώσει δύο γινόμενα. Το πρώτο είναι ότι ζούμε σε εθνική πόλωση. Το δεύτερο, ακολουθία του πρώτου, ότι ζούμε χωρίς εθνική ταυτότητα. ….#
Λιαντίνης -ΓΚΕΜΜΑ

Από πού προκύπτει ότι οι Έλληνες περιμένουν το Ισραήλ ως Μεσιά; Δικά σας παρωχημένα συμπεράσματα που δεν νομιμοποιούνται από κανέναν και καμία πράξη, η Ελλάδα απλώς δεν καταδικάζει το Ισραήλ και πολύ καλά κανει.Τώρα αν προσπαθείς να μας πείσεις ότι αυτή την στιγμή το Ισραήλ δεν συμπορεύεται με εμάς έναντι… Διαβάστε περισσότερα »

Μπορεί να υπάρχει γύρωθεν μισό δις φακιόληδες, αλλά το Ισραήλ ειναι η μόνη πυρηνική δύναμη της περιοχής και τρομακτικό δίκτυο πληροφοριών. Αν τολμήσει να ρθει βράδυ ο μουστάκιας θα τον περιμένουμε έχοντας φάει λάδι. Δες τι είπε ο Μάζης για την χρησιμότητα του Ισραήλ μερικές βδομάδες πριν. Στο κάτω κάτω… Διαβάστε περισσότερα »

Eιναι ολοφάνερο, πέρα της παλαιότερης αλληλεγγύης προς τη Χαμάς, ότι υπάρχει μια έντονη συναισθηματική έξαρση και προκατάληψη προς τη μία πλευρά. Οι σοβαρές αναλύσεις, τουλάχιστον από εθνική και όχι διεθνιστική σκοπιά, απαιτούν μια στοιχειώδη νηφαλιότητα αλλιώς πρόκειται δυστυχώς για προπαγάνδιση προσωπικών μεροληπτικών ιδεολογικών απόψεων. Εκ του πονηρού ότι οι Έλληνες… Διαβάστε περισσότερα »

18
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx