Το ψήφισμα για τους δύο ομήρους και η 5η Φάλαγγα στη Θράκη

Καραΐσκος Κώστας
3491
Το ψήφισμα και αυτοί που συντηρούν την 5η Φάλαγγα στη Θράκη, Κώστας Καραΐσκος

Μία τεράστια προσβολή δέχθηκε η τοπική ελληνική κοινωνία στις 9 Μαΐου του 2018 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αν. Μακεδονίας - Θράκης. Οι δέκα μουσουλμάνοι σύμβουλοι των δύο μεγάλων κομματικών παρατάξεων απουσίασαν (για δεύτερη φορά!) επιδεικτικά από την συνεδρίαση. Αποφεύγοντας έτσι και πάλι να τοποθετηθούν επί του ψηφίσματος υπέρ των δύο στρατιωτικών μας που κρατούνται στην Τουρκία.

Αδιανόητο κι όμως αληθινό: για ένα θέμα τόσο απλό και αυτονόητο δεν τόλμησαν να πουν έστω μια κουβέντα από ανθρωπιστική σκοπιά! Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι για το επίμαχο ζήτημα έχουν ήδη τοποθετηθεί σωστά δύο τουλάχιστον από τους μουσουλμάνους βουλευτές μας έχουν, προς τιμήν τους. Ποιοι είναι όμως οι κύριοι που φοβήθηκαν ότι αν διατυπώσουν μιαν ευχή για την απελευθέρωση των ομήρων θα θιγόταν κάποιος; Είναι οι Κατραντζή Μουσταφά, Ιμπράμ Αχμέτ, Χουσέ Μουσταφά Ισμαήλ, Χατζηγκενέ Ιρφάν, Μουσταφά Μετίν, Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά, Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ (παράταξη Μέτιου - ΝΔ), Κοτζά Μουμίν Ριτβάν, Μεχμέτ Ουστά Χουσεΐν (παράταξη Καραλίδη - ΠΑΣΟΚ) και Μουμίν Οντέρ (ανεξαρτητοποιημένος).

Όλοι λοιπόν αυτοί οι "Έλληνες μουσουλμάνοι" - εκτός ίσως κάποιου δικαιολογημένα απόντος – τι δηλώνουν με την επιλήψιμη στάση τους; Ότι είναι έτοιμοι να πουλήσουν τον τόπο με ένα νεύμα του Τούρκου Προξένου; Κι επειδή δεν είμαστε από άλλον πλανήτη, ας δούμε λίγα από όσα έχει καταγράψει η μοναδική στο είδος της ιστοσελίδα tourkikanea.gr σχετικά με την πολιτική πρακτική των πιο προβεβλημένων εξ αυτών.

Οι ύποπτοι τέσσερις της Θράκης

Μουσταφά Κατραντζή

Ο αντιπεριφερειάρχης Μουσταφά Κατραντζή είναι γραμματέας στην ΠΕΚΕΜ, στον φορέα που έστησε το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής για τον συστηματικό εκτουρκισμό στον χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης και η οποία είναι πάντα παρούσα για συκοφαντίες κατά της Ελλάδος στα διεθνή φόρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και βεβαίως στα χρόνια που ο Μουσταφά Κατραντζή ήταν πρόεδρος στον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας, η λειτουργία των παράνομων νηπιαγωγείων από τον σύλλογο πήγαινε σύννεφο.

Χουσεΐν Μεχμέτ Ουστά

Ο Χουσεΐν Μεχμέτ Ουστά είχε φωτογραφηθεί πριν έναν χρόνο να κάνει το σήμα των Γκρίζων Λύκων. Όταν κλήθηκε να το δικαιολογήσει, μίλησε για «ειρωνεία» και «αστείο». Εφόσον όμως στο διαδικτυακό προφίλ του ανεβάζει φωτογραφίες του με τον Μπαχτσελί (!) και φράσεις του ιστορικού ηγέτη των Γκρίζων Λύκων Αρπασλάν Τουρκές, αυτό μάλλον δείχνει πως αστείοι είναι όσοι τον πιστεύουν.

 

Οντέρ Μουμίν

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Οντέρ Μουμίν, ως νέος σχετικά πολιτικός, ακολουθεί προσεκτικά κάθε προξενική γραμμή και εκδήλωση, μιλά πάντα για την τουρκική μειονότητα, παρεμβαίνει συχνά όπου χρειάζεται τον λόγο του η Άγκυρα και ταυτοχρόνως φιγουράρει ως πολύφερνος υποψήφιος βουλευτής της …ΝΔ.

 

 

Χατζηγκενέ Ιρφάν

Ο Χατζηγκενέ Ιρφάν, αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, μετέχει από χρόνια στα κοινά, πάνω στη γνωστή γραμμή. Μία τουλάχιστον φορά, τον Δεκέμβριο του 2012, συνόδευσε τον τότε βουλευτή (ΠαΣοΚ) Αχμέτ Χατζηοσμάν στην Προύσσα, όπου όλοι ευτυχείς φωτογραφήθηκαν κάτω από την σημαία της «Ανεξάρτητης Δ. Θράκης» και τα πορτραίτα του θανόντος φασίστα Σαδίκ.

 

 Ιδίως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Δεν χρειάζονται μάλλον περισσότερα παραδείγματα. Η ευθύνη ανήκει στο λεγόμενο πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας, το οποίο οφείλει επιτέλους να επανακαθορίσει τους όρους του παιχνιδιού στη Θράκη. Από χρόνια επισημαίνουμε ότι κάθε πολιτευτής πρέπει να ξεκαθαρίζει προεκλογικά και με τρόπο δεσμευτικό ότι θα υπηρετεί την κοινή μας πατρίδα, τη χώρα όπου ζούμε και τις κοινές ανθρώπινες αξίες, διαφορετικά δεν θα έχει θέση σε κανένα ψηφοδέλτιο.

Ιδίως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν μπορούν να συνεχίζουν να παριστάνουν τις/τους απατημένους συζύγους που πέφτουν από τα σύννεφα, όταν όλη η κοινωνία γνωρίζει τα ελαφρά ήθη της/του εκάστοτε συμβίας/ου τους. Η Τουρκία δεν θέλει να ακουστεί ειδικά από τη Θράκη μια ενιαία φωνή υπέρ των ελληνικών δικαίων σε οποιοδήποτε θέμα, είναι σαφές. Στην πολιτική εκπροσώπηση της μειονοτικής κοινωνίας βρίσκει ευήκοα ώτα, κι αυτό -για άλλη μια φορά- ξεκαθάρισε. Όσον δε αφορά εμάς, που βρισκόμαστε ίσως στο παρά πέντε μιας σύγκρουσης με την εχθρική, πειρατική γείτονα, τα χάδια στην 5η Φάλαγγα δεν μπορούμε παρά να τα αντιμετωπίσουμε ως εγκληματική ενέργεια.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.