ΑΠΟΨΗ

Το βρώμικο παιχνίδι του Ερντογάν με το Μεταναστευτικό

Τι έλεγε ο Μητσοτάκης για τα κέντρα μεταναστών και τι κάνει (video)

«Δόξα σοι ο Θεός!». Επιτέλους, «η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα». Και κατόπιν τούτου θα σκεφθούν δύο και τρείς φορές στο Μεταναστευτικό οι Αφγανοί, οι Πακιστανοί, οι Σύροι, οι Ιρακινοί και οι Σομαλοί να ξοδεύσουν τις λίγες αιματηρές οικονομίες τους για να τις δώσουν στους Τούρκους “δουλέμπορους” για να τους στείλουν στην Ελλάδα, όταν η υποβολή ασύλου θα απορριφθεί άμεσα και θα πρέπει να επιστρέψουν στην Τουρκία άφραγκοι.

Οφείλω να συγχαρώ την ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τον κ. Μηταράκη και την κα Βούλτεψη που προώθησαν αυτήν την απόφαση παρά τις… αντιδράσεις, ως και τον κ. Δένδια που ενίσχυσε και συνυπέγραψε την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Αλλά γεννάται το ερώτημα: Αυτή η απλή απόφαση που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, γιατί δεν ελήφθη πριν από 6-7 χρόνια; Άλλωστε η απόφαση αυτή δεν προσκρούει σε οποιαδήποτε διάταξη της ΕΕ.

Η άγνοια, η αφελής ιδεοληψία, η πλήρης έλλειψη στρατηγικής και εκτίμησης επιπτώσεων κυριάρχησε την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Από το αμίμητο της κας Τασίας ότι «λιάζονται», ως την συνεχή προσπάθεια του Λιμενικού μας να σώσει δήθεν τους πρόσφυγες, ενώ στην ουσία έπεφτε στην παγίδα των Τούρκων, που τους μετέφεραν μέχρι τα θαλάσσια σύνορα και από εκεί τους παρελάμβαναν οι Λιμενικοί μας για να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στα νησιά μας.

Και γέμισε η Ελλάδα και γέμισε και η Ευρώπη, κυρίως η Γερμανία, από πρόσφυγες και μετανάστες που περπατούσαν την διαδρομή της ντροπής Τουρκία-Ελλάδα-Σκόπια-Σερβία-Αυστρία-Γερμανία. Τέτοια ανικανότητα, τόση αφέλεια! Και κάποιοι έλεγαν ότι εμείς οι Έλληνες ήμασταν έξυπνοι και οι Τούρκοι καθυστερημένοι! Ο σουλτάνος χαμογελούσε και φούσκωνε από αυτοϊκανοποίηση.

Πότε κατάλαβε η Ελλάδα

Και τα έπαιρνε από παντού. Και από τους δυστυχισμένους της Ανατολής που ζητούσαν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη και από τους Ευρωπαίους που τον πλήρωναν διότι κρατούσε δήθεν τους “πρόσφυγες” στη χώρα του. Όταν αργότερα μας έκλεισαν τα σύνορα στην Ειδομένη με τους Σκοπιανούς, μας γέμισαν στρατόπεδα προσφύγων στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου και σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι Σκοπιανοί έκαναν την δουλειά και πήραν και τις Πρέσπες! Και όταν υποστήριζα ότι εφόσον οι χώρες της ΕΕ δεν δέχονται ομοιόμορφη κατανομή, έπρεπε να κλείσουμε τα σύνορα, οι διάφοροι εθνομηδενιστές με αποκαλούσαν εθνικιστή! Ποιος, όμως, θα πληρώσει για την κατάσταση που δημιουργήθηκε και τις επιπτώσεις στο μέλλον; Επί του ερωτήματος “αιδήμων σιωπή”.

Και έπρεπε να γίνει η “βρώμικη” υβριδική επιχείρηση του Ερντογάν στον Έβρο για να ξυπνήσει η ελληνική κυβέρνηση και να μάθει ο κ. Τσίπρας ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Είχε λίγο πριν μάθει και τι εστί “Ίλιντεν”. Θυμάμαι την ρήση του αμφιλεγόμενου αλλά αναμφίβολα ευφυούς Θεόδωρου Πάγκαλου: «Η Γερμανία είναι γίγας με μυαλό νάνου». Βέβαια, ο Θόδωρος αναγκάστηκε να ανακαλέσει, αλλά η πραγματικότητα παραμένει. Δυστυχώς και η ΕΕ είναι οικονομικός γίγαντας, αλλά πολιτικά παραμένει “νάνος”.

Η Ευρώπη “ξυπνάει”

Καθυστερημένα, σταδιακά οι χώρες της ΕΕ διαπιστώνουν τα αποτελέσματα της αφελούς πολιτικής τους στο μεταναστευτικό. Στην Γερμανία, οι Τούρκοι, που ανέρχονται σε 4-5 εκατομμύρια, εξασκούν πίεση στην Κυβέρνηση έχουν δημιουργήσει δίκτυα με “Γκρίζους Λύκους” στις μεγάλες πόλεις. Ίσως η κα Μέρκελ να το λαμβάνει υπόψιν στην φιλοτουρκική της πολιτική. Στη Γαλλία οι μουσουλμάνοι έχουν δημιουργήσει γκέτο και τα περίχωρα του Παρισίου “κατέχονται” από αυτούς.

Παρόμοια κατάσταση σε κάποιο βαθμό και σε Ολλανδία και Αυστρία. Εξαίρεση αποτελούν οι χώρες “Βίσενγκραντ” όπου η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Σλοβακία έχουν “περιτειχίσει” τα σύνορα και δεν επιτρέπουν την είσοδο οποιουδήποτε παράνομου μετανάστη. Πάντως άρχισαν από την Δανία αυστηρά μέτρα και απελάσεις. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ». Ο έξυπνος δε σουλτάνος, βλέποντας την αμηχανία και ανικανότητα της ΕΕ, εκμεταλλεύεται την κατάσταση, γεμίζοντας την Ευρώπη τζαμιά και θέλοντας να καθιερωθεί σαν ο μέγας προστάτης όλων των μουσουλμάνων.

Και ενώ εκβιάζει, ενώ υβρίζει τους ηγέτες της Ευρώπης όποτε γουστάρει, καταφέρνει να τα αρπάζει χοντρά. Χρήματα ως δήθεν υποψήφια χώρα για την είσοδο στην ΕΕ, χρήματα για τους δήθεν πρόσφυγες και επιπλέον ζητά από την ΕΕ να καταργήσει βίζες και να αναβαθμίσει την τελωνειακή ένωση, ενώ αφήνει την κυρία Ούρσουλα όρθια! Είναι πλέον καιρός να αναθεωρηθεί η συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ, που υπέγραψε ο Σημίτης μαζί με το Ελσίνκι και τη Μαδρίτη και το ρεζιλίκι στα Ίμια! Κλειστά ευρωπαϊκά σύνορα και ίση συμμετοχή στη φύλαξη και στη “φιλοξενία” των μεταναστών κατ’ αναλογία σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι