Τούρκοι συνέλαβαν δύο Έλληνες στρατιωτικούς στον Έβρο

Σύνταξη SLpress.gr
1
Τούρκοι συνέλαβαν δύο Έλληνες στρατιώτες στον Έβρο

Τούρκοι έχουν συλλάβει δύο Έλληνες στρατιώτες στον Έβρο την Πέμπτη το βράδυ. Διαπραγματεύσεις δύο πλευρών για την απελευθέρωσή τους.

Σύνταξη SLpress.gr  - 

Δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης στον Έβρο από τουρκική περίπολο στην περιοχή Καστανιές. Μετά τη γνωστοποίηση της σύλληψης των δύο Ελλήνων έχουν αρχίσει συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας (υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών), προκειμένου να επιτευχθεί η απελευθέρωσή τους.

Η τουρκική πλευρά ισχυρίζεται πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί εισήλθαν σε τουρκικό έδαφος. Είναι, ωστόσο, δεδομένο πως το χειμώνα στον ποταμό Έβρο το σύνορο γίνεται δυσδιάκριτο.

Ανακοίνωση από το ΓΕΣ

Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.

Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.