ΕΘΝΙΚΑ

Βολικό για την Ελλάδα το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία

Βολικό για την Ελλάδα το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία , Κωνσταντίνος Κόλμερ
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Τι το όφελος για την χώρα από τις χθεσινές προεδρικές εκλογές στην Τουρκία; Η οριακή νίκη του εξασθενημένου Ταγίπ Ερντογάν χρειάζεται δεύτερη μετά 15θήμερον επανάληψη της αναμετρήσεως κι αν τελικώς εξασφαλίσει την προεδρία, όπως διαφαίνεται, ο Ερντογάν θα είναι διαφορετικός με την αλαζονική μέχρι τούδε στάση του.

Πάνε οι μεγαλοστομίες περί ελεύσεως των Τούρκων “ένα βράδυ” στα ελληνικά νησιά, παρέχεται μία ανάπαυλα στην ρητορεία των συνεργατών του και παχιά λόγια, αλλά όχι δράσις του, με εξαίρεση την Κύπρο την Αγιά Σοφιά και το τουρκολυβικό ψευτοσύμφωνο. Εκεί πρέπει να στρέψει τις προσπάθειες του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Με δύο λόγια… ίδιος ο χαβάς, αλλά χαμηλή η ένταση! Η αμερικανική πολιτική απέτυχε να ανατρέψει το ερντογανικό καθεστώς, άρα θα στραφεί περισσότερο προς την Ελλάδα, για την άμυνα της Ουκρανίας από την “γραμμή” Αλεξανδρουπόλεως, που ακύρωσε την γεωπολιτική αξία των Στενών. Οι Ευρωπαίοι θα προσπαθήσουν να εξευμενίσουν το θηρίο, αλλά τα δόντια του πέφτουν. Η Ρωσία διατηρεί ένα ασταθή σύμμαχο κι η Κίνα έναν επικριτή για τους μουσουλμάνους Κινέζους που δύσκολα βιώνουν.

Ο εξοπλισμός των ελληνικών νήσων του Αιγαίου δεν θα θιγεί και το πρόγραμμα ενδυναμώσεως των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θα συνεχισθεί αδιατάρακτο, αφού η ελληνική κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφωνούν γι’ αυτό στις βουλευτικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής. Πισωγυρίσματα αποκλείονται! Η ΝΔ απέκτησε εγγυητές απέναντι στους τουρκόφιλους “συνεργάτες” της. Απομένει η κήρυξη της ΑΟΖ, αλλά κι ’αυτή γίνεται πιο εύκολη με τον Ερντογάν, παρά με τον Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

Συνοψίζω: το εκλογικό αποτέλεσμα στην Τουρκία είναι προς όφελος της Ελλάδος, διότι θα μπορούσε να είναι και χειρότερο!

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι