ΑΠΟΨΗ

Αυτά που ξέρει κι αυτά που λέει ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος…

Αυτά που ξέρει κι αυτά που λέει ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος... Δημήτρης Χρήστου

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου ο εισηγητής μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, τόνισε για το επίμαχο θέμα του πολιτικού γάμου των ομοφύλων: «Το µεγαλύτερο λάθος µας ὡς Εκκλησίας θὰ ἦταν νὰ δεχθοῦµε ὅτι ἡ οµοφυλοφιλικὴ πράξη, ἐκτὸς ἀπὸ ψυχικὴ διαταραχή, δὲν εἶναι καὶ ἁµαρτία. Τὰ πρόσωπα αὐτά, ἐκτὸς ἀπὸ τὴν ἐλπίδα τῆς ψυχιατρικῆς (!) θεραπείας, θὰ εἶχαν χάσει ὁριστικὰ καὶ τὴ σωτήρια διάθεση µετανοίας καὶ τὴν ἀναζήτηση τῆς παρηγορίας τοῦ θείου ἐλέους γιὰ τὶς δικές τους ἐκτροπές».

Σημείωσε τα εξής ο μητροπολίτης Νικόλαος: «Από τότε που η ψυχιατρική διέγραψε την ομοφυλοφιλία από την λίστα των ψυχικών διαταραχών, παραιτήθηκε από τη σχετική έρευνα και έμειναν τα δύστυχα αυτά άτομα αβοήθητα με μοναδική συντροφιά την ελπίδα σε μια βολική νομοθεσία και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων με παρελάσεις αυτοξευτελισμού και ντροπής». Δεν παρέλειψε μάλιστα να επιτεθεί με σκληρά λόγια στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι «η τυχόν ψήφιση του νομοσχεδίου υπονομεύει το Έθνος και υπό την έννοια αυτή λειτουργεί αντεθνικά»!

Σε ανάρτησή της με δύο γραμμές η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία απάντησε: «Η ΕΨΕ τονίζει, ρητά και κατηγορηματικά, ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο».

Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι τί είπε ως μητροπολίτης. Το θέμα είναι πως ο Μεσογαίας Νικόλαος που χειροτονήθηκε το 1989, είχε σπουδάσει Φυσική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αστροφυσική στο Harvard (Master of Arts) και Μηχανολογία στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) (Master of Science in Mechanical Engineering). Οι διδακτορικές σπουδές του στο HST (κοινό πρόγραμμα Harvard και ΜΙΤ) επικεντρώθηκαν στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (Βιορευστοδυναμική, Μαθηματική Φυσιολογία, Αιμοδυναμική της καρδιάς και των αγγείων).

Εργάστηκε ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης στο Αγγειολογικό Εργαστήριο του New England Deaconess Hospital, στο Τμήμα Αναισθησιολογίας του Massachusetts General Hospital και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Boston Children’s Hospital. Επίσης, διετέλεσε επί διετία επιστημονικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών σε θέματα Διαστημικής Ιατρικής Τεχνολογίας.

Παράλληλα με την επιστημονική του έρευνα, σπούδασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης και στη συνέχεια στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, ξέρει πολύ καλά ότι η βιβλική εκδοχή που ασπάζεται είναι πλέον μια μυθολογία που αντέχει από την επιβολή του σκοταδιστικού δόγματος «πίστευε και μη έρευνα» σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας που ασπάζεται την χριστιανική θρησκεία.

Η δημιουργία του κόσμου μας

Ξέρει πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν πριν από περίπου 13 δισεκατομμύρια χρόνια. Ξέρει ότι το ηλιακό μας σύστημα έχει ηλικία 5 δισεκατομμύρια χρόνια, όταν τότε δημιουργήθηκε ο ήλιος. Και γνωρίζει πως στις αρχές του 17ου αιώνα, ο Γαλιλαίος, με τη βοήθεια τηλεσκοπίου, τεκμηρίωσε τη θεωρία του Κοπέρνικου πως η γη με τους άλλους πλανήτες περιστρέφονταν γύρω από τον ήλιο. Χρησιμοποίησε, μάλιστα, εδάφια απ’ τη Βίβλο, για να αποδείξει πόσο λανθασμένη ήταν η αντίληψη που ίσχυε μέχρι τότε – ότι, δηλαδή, η Γη ήταν ακίνητη και ο Ήλιος γυρνούσε γύρω από αυτή. Έτσι έγινε επικίνδυνος και ετέθη σε κατ’ οίκον περιορισμό από την Ιερά Εξέταση.

Ξέρει πολύ καλά, ο μητροπολίτης Μεσογαίας ότι οι πρώτοι ζωντανοί οργανισμοί στη Γη ήταν μονοκύτταροι. Τα παλαιότερα απολιθώματα μικροβιοειδών οργανισμών χρονολογούνται ως και 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, δημιουργήθηκαν και αναπτύχθηκαν στο νερό. Γνωρίζει ότι η ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης άρχισε μόλις πριν από 4 εκατομμύρια χρόνια στην ανατολική Αφρική, από μια ομάδα ζώων που ονομάζονται Αυστραλοπίθηκοι και έφτασε στον Homo sapiens, δηλαδή τον σημερινό άνθρωπο.

Ίσως δεν έχει ακούσει τον διάσημο αστροφυσικό Δημήτρη Νανόπουλο, διευθυντή Αστροσωματιδιακής Φυσικής του Κέντρου προχωρημένων ερευνών στο Χιούστον του Τέξας, να αποκαλύπτει το συμπέρασμα των επιστημόνων της ΝΑSΑ. Ο περίφημος μηχανισμός των Αντικυθήρων, κατασκευασμένος τον πρώτο(!) αιώνα μ.Χ., είχε τον ήλιο στο κέντρο και τους πλανήτες στην σωστή ακριβή περιστροφή γύρω από αυτόν.

Οι επιστήμονες, λοιπόν, του κορυφαίου διαστημικού προγράμματος με αφορμή τον μηχανισμό αυτόν, μελέτησαν την εξέλιξη των επιτευγμάτων της αστροφυσικής στην γη και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως αν δεν είχε μεσολαβήσει ο θρησκευτικός σκοταδισμός, ο άνθρωπος θα είχε πατήσει στη σελήνη τον 9ο αιώνα μ.Χ.! Και όμως ο Νικόλαος αποδέχεται σήμερα την βιβλική ερμηνεία του Αδάμ και της Εύας κατασκευασμένους από τον θεό. Η θεωρία της εξέλιξης των ειδών απορρίπτεται. Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, γνωρίζουμε σχεδόν τα πάντα, τουλάχιστον για το πώς βρεθήκαμε εδώ, ξέρουμε ότι ο ήλιος, ως πυρηνικός αντιδραστήρας έχει ζωή για ακόμη 5 δισεκατομμύρια χρόνια και μετά θα καταπιεί τους κοντινούς πλανήτες μαζί και την γη διαλύοντας το ηλιακό σύστημα.

Ο Χριστός ξανασταυρώνεται

Μικρό το κακό, αν τουλάχιστον σήμερα οι χριστιανοί ιερείς αφοσιώνονταν να υπηρετούν τις ουμανιστικές διδαχές του Ιησού και δεν περιόρισαν τα καθήκοντά τους σε αέναες λειτουργίες, που σε τίποτα δεν βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων. Ευλογούν πολέμους, στήριξαν την αποικιοκρατία, αρνήθηκαν να καταδικάσουν το δουλεμπόριο ανθρώπων, σιώπησαν μπροστά στην βαρβαρότητα των Ναζί με τη δικαιολογία πως όλα αυτά είναι θέλημα θεού και δοκιμασία για την απονομή της παραδείσιας ζωής!

Αντί επιλόγου ας αφιερώσουμε στον Νικόλαο ένα απόσπασμα από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”, τον οποίο αφόρισαν οι προγενέστεροι του. «Ο Χριστός ο δικός μας είναι φτωχός, κατατρεγμένος, χτυπάει πόρτες και κανένας δεν του ανοίγει. Ο Χριστός ο δικός σας είναι πλούσιος κοτζαμπάσης, τα έχει φτιαγμένα με τον Αγά, μανταλώνει την πόρτα του και τρώει. Ο Χριστός ο δικός σας διαλαλεί: Δίκαιος είναι ο κόσμος τούτος, τίμιος, σπλαχνικός μου αρέσει, αφορεσμένος όποιος σηκώσει χέρι να τον κουνήσει. Ο Χριστός ο δικός μας ξυπόλητος, κοιτάζει τα κορμιά που πεινούν, τις ψυχές που πλαντούν, φωνάζει: Άδικος είναι, άτιμος, άσπλαχνος, ο κόσμος τούτος. Πρέπει να γκρεμιστεί».

Ας αποφασίσουν λοιπόν οι ψυχίατροι ποιος έχει δίκιο και ποιοι χρειάζονται θεραπεία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι