Για έναν μουσακά και μια γκαζόζα!

Γιώργος Τζεδάκις
320

Σε μία από τις καλτ, πλέον, ταινίες του, ο... μέγας εραστής Γκουσγκούνης έριξε τουρίστρια με μια γκαζόζα. Οπότε, το μείζον πολιτικό ερώτημα που τίθεται είναι ποιος παρέσυρε το βουλευτή Φωκά με γκαζόζα για να μην ρίξει την ψήφο του; Απόδειξη ότι επρόκειτο για δόλιο σχέδιο αποτελεί και το χαλασμένο καζανάκι της τουαλέτας, όπου πήγε το άξιο αυτό τέκνο της πατρίδας μετά την κατανάλωση της διουρητικής γκαζόζας και τον καθυστέρησε ακόμα πιο πολύ.

Και όμως, για το ύπουλο αυτό σχέδιο κατά της δημοκρατίας, όχι μόνο δεν έχει διαταχθεί επείγουσα έρευνα, αλλά κάποιοι ελαφρά τη καρδία ειρωνεύονται τον εθνοπατέρα. Και ο φόβος των βουλευτών, πλέον, είναι ποιες άλλες μεθόδους θα σκαρφιστούν οι δολοπλόκοι εχθροί της δημοκρατίας για να τους αποπλανήσουν πολιτικά. Με μια σουμάδα; Μια τουλούμπα; Με αμερικάνικο ή γαλλικό καφέ; Γι’ αυτό και ο πρόεδρος της Βουλής σκέφτεται να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα εφιστά την προσοχή στους βουλευτές:

  • Να μην δέχονται κεράσματα από αγνώστους.
  • Αν κάποιος προσπαθήσει να τους παρασύρει πολιτικά με καραμέλες να ενημερώσουν τη μαμά πατρίδα.
  • Αν υποπέσει στην αντίληψή τους (λέμε τώρα...) ότι κάποιος έχει πονηρούς σκοπούς για τη δημοκρατία ή τους κάνει άσεμνες πολιτικά πράξεις να ενημερώσει τον φρούραρχο.

Κι ενώ αυτά τα ύποπτα παιχνίδια ταλανίζουν το Κοινοβούλιο, οι πονηροί Σκοπιανοί ("Μακεδόνες" θα τους πούμε μετά και την τυπική ολοκλήρωση της Συμφωνίας) βρήκαν ευκαιρία να μας χτυπήσουν πισώπλατα.

Παρότι ο φόβος ήταν μήπως μας πάρουν την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη, μην σας πούμε και την Καλαμάτα, αυτοί μας πήραν το εθνικό μας φαγητό, τοn μουσακά. Πρόκειται για μία άνανδρη επίθεση στον τουρισμό μας, που αιφνιδίασε μέχρι και την Κουντουρά του τουρισμού, η οποία την πληροφορήθηκε εν μέσω της παραγγελίας της για το νέο iPhone και την προετοιμασία του ταξιδιού της στην Παταγονία. Φυσικά και δεν ακύρωσε τίποτα από τα δύο, αλλά στενοχωρήθηκε.

Ο σφετερισμός του μουσακά από τους αχόρταγους γείτονες ξεσήκωσε τον απανταχού ελληνισμό και σύντομα αναμένονται συλλαλητήρια με σύνθημα "Ο μουσακάς είναι ένας και ελληνικός" . Οι μουσακομάχοι βρίσκονται ήδη με το πιρούνι παρά πόδα για να υπερασπιστούν τα πάτρια εδέσματα μέχρι τελευταίας ρανίδος του σάλιου τους!

Βέβαια, η κυβέρνηση κρατά άλλη στάση. Όπως σημειώνει, ο μουσακάς δεν είναι ένας αφού άλλοι βάζουν μελιτζάνα, άλλοι κολοκύθι, ενώ άλλοι προσθέτουν και πατάτα. Και παραπέμπει στη σχετική διατριβή της κυβερνητικής μαγείρισσας Φωτίου! Και μπορεί ο Γκουσγκούνης να μην έριξε τουρίστρια με μουσακά, αλλά τους τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας για τον γκρικ μουζάκα τους τον ρίχνουμε στο πιάτο κι ας είναι και περσινός. Κι αυτός, σίγουρα, είναι μόνο δικός μας.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.