Η αριστερή (όπως βγαίνουμε) επέτειος της 21ης Αυγούστου

Τζεδάκις Γιώργος
330
Η αριστερή (όπως βγαίνουμε) επέτειος της 21ης Αυγούστου, Γιώργος Τζεδάκις

Η 21η Αυγούστου είναι ακόμα μια ημέρα παλιγγενεσίας, όπως διαφημίζει η εθνοσωτήριος κυβέρνησή μας και δεν θέλει και πολύ ο Αλέξιος ο Μικρός να την συγκρίνει με την 25η Μαρτίου, ή την 28η Οκτωβρίου. Πιθανόν, να μπει και στα σχολικά βιβλία, αν βέβαια συμφωνήσει και η Εκκλησία. Αν και μάλλον, δεν θα έχει αντίρρηση. Αρκεί ν’ αναφέρεται ότι για την έξοδό μας από τα μνημόνια βοήθησε και η Παναγία.

Δεν αποκλείεται να γίνει η συγκεκριμένη ημέρα και εθνική αργία. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αυγουστιάτικα τα σχολεία είναι κλειστά, οπότε δεν θα μπορούν να γίνονται μαθητικές παρελάσεις. Ε, μια ρυθμισούλα από τον Γαβρόγλου και τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 10 Αυγούστου, μαζί με το αγγλικό πρωτάθλημα!

Το πρωί προπαγανδιστική πανδαισία με τα αυτογκόλ (ουπς, συγγνώμη Καρτερέ μου, κατορθώματα...) της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και το απόγευμα ποδοσφαιρική πανδαισία με γκολ από το νησί. Φυσικά και η ημέρα θα περιλαμβάνει πλείστες εορταστικές εκδηλώσεις. Στα σχολεία, οι μαθητές θα απαγγέλουν ποιήματα του βουλευτή Τάσου Κουράκη (γνωστός και ως Ταβάφης...) και θα διαβάζουν αποσπάσματα από τη βιογραφία της ηρωίδας της ΕΡΤ Αννέτας Καββαδία.

Επίσης, θα ανεβάζουν θεατρικά αποσπάσματα από τις μάχες του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφθορά και τη διαπλοκή, ρόλους που θα υποδύονται μαθητές που πήραν το χαμηλότερο βαθμό στην έκθεση με θέμα: “Πρώτη φορά Αριστερά σε κάθε γειτονιά”. Πρόκειται για την έκθεση που αντικαθιστά την “Αποταμίευση” όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, η οποία και μας χρεοκόπησε!

Στο δημόσιο, επειδή ανήμερα της επετείου θα είναι κλειστό, ο εορτασμός θα γίνεται την παραμονή με ημιαργία. Στην ΕΡΤ θα ετοιμάζεται υπερπαραγωγή. Στην ΕΡΤ1 θα προβάλλονται όλες οι ομιλίες του πρωθυπουργού. Και επειδή δεν επαρκεί μία ημέρα, ο εορτασμός θα είναι τριήμερος. Στην ΕΡΤ2 θα φιλοξενούνται όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, οι οποίοι θα εξιστορούν τα κατορθώματά τους, με τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ να έχουν την ευχέρεια να χειροκροτούν όπου αυτοί κρίνουν!

Στην ΕΡΤ3 θα προβάλλεται συνεχώς το “Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης” με την ένδειξη “Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη”. Και όποιος αμφιβάλλει θα καταγγέλλεται ως εχθρός του έθνους και θιασώτης των μνημονίων. Στα στρατόπεδα, οι φαντάροι θα ξεματιάζουν τον Καμμένο υπουργό και θα κάνουν ασκήσεις ετοιμότητας για την υποδοχή του. Και η μέρα θα τελειώνει με προσκύνημα στην Παναγιά την Καμμενοβλεπούσα!

Κάπως έτσι θα γιορτάζουμε την 21η Αυγούστου, ημέρα που η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές. Το ότι οι Έλληνες βγαίνουμε μόνο στις λαϊκές αγορές (και όχι όλοι) και δεν βγαίνουμε οικονομικά, προφανώς δεν απασχολεί την εορτάζουσα κυβέρνηση. Άλλωστε, επί πρωθυπουργίας Αλεξίου του Μικρού δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και οι νεόφτωχοι περνούν ζωή και κότα χάρη στη φιλάνθρωπη κυβερνητική πολιτική!

Το ότι πληρώνουμε ακόμα τον “άδικο φόρο” ΕΝΦΙΑ, μισθοί και συντάξεις μοιάζουν με φιλοδωρήματα, τα παιδιά μας ξενιτεύονται και για να πιούμε ένα καφέ στην πλατεία κάνουμε οικογενειακό συμβούλιο είναι λεπτομέρειες που δεν μπορούν να αμαυρώσουν τον αντιμνημονιακό θρίαμβο της κυβέρνησης.

Αντε βρε σύντροφοι, χρόνια σας πολλά! Αλλά όχι στην κυβέρνηση...

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.