Με εσχατολογία το ΚΚΕ δραπετεύει από το τώρα

Με εσχατολογία το ΚΚΕ δραπετεύει από το τώρα

του Δημήτρη Χρήστου  – 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα το ΚΚΕ αποκαλύπτει -ηχηρά- την απόστασή του από την πραγματικότητα και τις εξελίξεις πάνω στον πλανήτη. Εξελίξεις επιστημονικές, με χιλιάδες ανακαλύψεις και αφάνταστα, πριν λίγα χρόνια, επιτεύγματα. Η ρομποτική αλλάζει γοργά τις σχέσεις εργασίας, μεταθέτοντας την αξία του προϊόντος από τα δυνατά και επιδέξια χέρια του εργάτη, στους εγκεφάλους προικισμένων ανθρώπων που έχουν τις γνώσεις και το μεράκι για νέες ανακαλύψεις. Ανακαλύψεις που για να γίνουν, προσπέρασαν θεωρήματα και δόγματα αιώνων.

Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό ίσως κόμμα στον ανεπτυγμένο κόσμο και το δεύτερο στην Ευρώπη (μετά το Κ.Κ. Πορτογαλίας) που εκπροσωπεί πολίτες σε Κοινοβούλιο. Το δόγμα του λέει -ακόμα και σήμερα- ότι τίποτα δεν πρόκειται να λυθεί στον καπιταλισμό και όλα θα λυθούν στο σοσιαλισμό! Τί προκύπτει από αυτό το αξίωμα; Ότι η εξουσία θα καταληφθεί ύστερα από ένοπλη πάλη της εργατικής τάξης και θα ανατεθεί στο ΚΚΕ, το οποίο θα εφαρμόσει τη δικτατορία του προλεταριάτου.

Πότε; Κάποτε!

Και πότε θα γίνει αυτό; Όποτε ωριμάσουν οι συνθήκες. Και πως ωριμάζουν οι συνθήκες; Με φτώχεια και βάσανα. Οτιδήποτε βελτιώνει τη ζωή των πολιτών και δεν είναι “επιστημονικός σοσιαλισμός” είναι παραπλάνηση που οι επαναστάτες πρέπει να πολεμήσουν. Και πώς θα πολεμήσουν, όταν δεν ξέρουν σκοποβολή και δεν είναι καλοί στην αναρρίχηση και το έρπην; Πώς θα κάνεις ένοπλη επανάσταση, χωρίς ενόπλους.

Δεν βρισκόμαστε στην Αγία Πετρούπολη το 1917. Σήμερα, τα αεροπλάνα πετάνε χωρίς πιλότους, τα βαπόρια δεν χρειάζονται πλήρωμα και τα ντρόουνς σε βλέπουν ανά πάσα στιγμή. Σήμερα, όλες οι επικοινωνίες παρακολουθούνται και οι ενδιαφερόμενοι, που έχουν τα μέσα, γνωρίζουν ποιές θα είναι οι κινήσεις σου.

Όπως έχει δηλώσει η κ. Παπαρήγα για να προλάβει τις ερωτήσεις και να μας καθησυχάσει, ο επιστημονικός σοσιαλισμό του ΚΚΕ, θα είναι διορθωμένος από τα λάθη που έγινα στην Σοβιετική Ένωση και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες. Και αν δοκιμάσουμε και τα πράγματα δεν είναι διορθωμένα και θέλουμε να επιστρέψουμε στην κοινοβουλευτική δημοκρατία; Δεν μας ενημέρωσε. Δεν συνεχίζω άλλο διότι δεν έχει νόημα.

Φτώχεια και επανάσταση…

Νόημα έχει, ότι με αυτά τα μυαλά η ηγεσία ενός κόμματος, όπως έχει καταντήσει μετά τη διάσπαση του 1990, αρνείται να συμβάλει σε οτιδήποτε κάνει τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη με περισσότερη ελευθερία και δημοκρατία. Ενός κόμματος που  φτάνει ως το σημείο να αποδοκιμάζει την επιλογή του Κ.Κ. Πορτογαλίας να συμμαχήσει με τον Μπλόκο και να στηρίξουν τη κυβέρνηση των Σοσιαλιστών που κατάφερε να βγάλει τη χώρα από το πηγάδι του μνημονίου στο οποίο την είχε ρίξει η εκεί νεοφιλελεύθερη δεξιά.

Και για τη στάση του αυτή το πορτογαλικό κόμμα αύξησε την πολιτική επιρροή του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές με τη Δεξιά να απομονώνεται στο 16%! Το ΚΚΕ έχει αυτοαναγορευτεί σε κάτι σαν Διεθνή που  χορηγεί πιστοποιητικά κομμουνιστικής συνέπειας μόνο σε όσους συμφωνούν μαζί του. Δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν χρειάζεται να διορθώσει τίποτα!

Ιδεολογικό ένα πρόβλημα της φύσης!

Στη Βουλή, υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση φύλου «θεμελιώνει και αναπαράγει τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό μεταξύ του βιολογικού και κοινωνικού φύλου», ενώ χαρακτήρισε την ταυτότητα φύλου «γλωσσική κατασκευή αστικών θεωριών». Πιστό στη σταλινική πατριαρχία, το κόμμα που άλλοτε έκφραζε την πρόοδο κόντρα στη συντήρηση, θεωρεί τους διεμφυλικούς, «ασθενείς» που το δικαίωμά τους είναι «κολοβό» και τους αποκόπτει από την ταξική πάλη!

Όσοι στη ζωή μας,  στην παιδική και εφηβική ηλικία, έτυχε να έχουμε συμμαθητές με δυσφορία φύλου, αισθανθήκαμε την ομηρία εκείνων των πλασμάτων. Δεν ήταν θέμα επιλογής τους αυτό που τους συμβαίνει, αλλά κληροδότημα των γονέων. Μάλιστα, ο αείμνηστος καθηγητής της παιδιατρικής και ακαδημαϊκός Νικόλαος Ματσανιώτης δίδασκε, ότι το φύλλο του ανθρώπου διαμορφώνεται μέχρι την ηλικία των τριών ετών. Μετά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Και φυσικά, λόγω ηλικίας, δεν μπορεί να έχει σχέση με τις σεξουαλικές προτιμήσεις.

Σκοταδιστική συμμαχία

Έτσι λοιπόν το ΚΚΕ συνέπλευσε με τον σκοταδισμό της ιεραρχίας της εκκλησίας, με τη Χρυσή Αυγή και τον θλιβερό Λεβέντη που αναζήτησε πολιτικό σωσίβιο στην άγνοια των θρησκευόμενων. Μίλησε μόνο για το θέμα που ένας άνδρας επιθυμεί να ζήσει ως γυναίκα. Για τη γυναίκα που θέλει να ζήσει ως άνδρας, δεν έκανε καμία αναφορά διότι ο ανδρικός πληθυσμός δεν ενοχλείται!

Συνέπλευσε και με τη ΝΔ που χρησιμοποίησε το σχετικό νομοσχέδιο για να πλήξει την κυβερνητική πλειοψηφία που έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας, παρότι πολλοί από τους φιλελεύθερους βουλευτές της παράταξης συμφωνούσαν απολύτως με το νομοσχέδιο.

Και είναι απορίας άξιον πως νέοι, με υψηλή υποτίθεται μόρφωση και ερευνητική διάθεση, καλύπτονται σήμερα από δόγματα που δεν οδηγούν πουθενά. Ουσιαστικά ομοιάζουν με τη λειτουργία των τελετών του Χριστιανισμού, στον οποίο οι αξιωματούχοι του, για να παρακάμψουν τις ενοχλητικές ερωτήσεις, έχουν το δόγμα: Πίστευε και μη ερεύνα.

Η ρήση του Λένιν

Κλείνοντας ας επιστρέψουμε στον τίτλο. Στη ρήση του Λένιν που είπε ότι η ιδεολογία -όπως την αντιλαμβάνεται το ΚΚΕ- είναι ψευδής συνείδηση. Και είναι, διότι αρνείσαι να δεις τις αλλαγές που φέρνουν οι εξελίξεις στη ζωή. Φέρνεις, δηλαδή, τον πραγματικό κόσμο στα δικά σου μέτρα για να επιβιώσεις πολιτικά με τις δογματικές θεωρίες σου. Και το κάνεις, όχι για να αλλάξεις τον κόσμο, αλλά για να έχεις εκκλησίασμα που θρέφει τις ανάγκες σου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι