“Όπλο περιττωμάτων” κατά των Γερμανών… Το τρελό σχέδιο του Β’ ΠΠ

“Όπλο περιττωμάτων” κατά των Γερμανών… Το τρελό σχέδιο του Β’ ΠΠ

Κατά τη διάρκεια ενός πολέμου, οι κάθε λογής υπηρεσίες, οι τεχνικοί, οι επιστήμονες και των δύο πλευρών αναζητούν τρόπους για να πλήξουν φυσικά, υλικά ή ηθικά τους αντιπάλους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόγονος της CIA, το Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών (Office of Strategic Services–OSS) ανέθεσε σε δύο επιστήμονες να δημιουργήσουν ένα “άρωμα” που θα ψεκαζόταν στους Γερμανούς αξιωματικούς στην κατεχόμενη Ευρώπη, με σκοπό να τους ταπεινώσουν και να τους ρίξουν το ηθικό.

Το “άρωμα” έλαβε την κωδική ονομασία “Who Me?”. Ο στρατιώτης Ερνστ Κρόκερ ήταν ένας από τους 1.700 που εργαζόταν για τον αμερικανικό στρατό. Η εργασία τους αφορούσε την παρασκευή θανατηφόρων και μη χημικών. Ο Κρόκερ το 1943 στρατολογήθηκε από την OSS με σκοπό τη δημιουργία μιας “βόμβας βρώμας” που θα χρησιμοποιείτο κατά των αντιπάλων.

Ο Κρόκερ κατάφερε να δημιουργήσει ένα “άρωμα” βασιζόμενο στην οσμή των ανθρωπίνων περιττωμάτων, ενισχυμένη με ορισμένα χημικά. Το “άρωμα” θα τοποθετείτο σε μικρούς ψεκαστήρες, γυάλινες αμπούλες ή μικρά σωληνάρια με τους οποίους μέλη της αντίστασης θα ψέκαζαν, θα έραιναν ανυποψίαστους Γερμανούς αξιωματικούς ή θα έσπαζαν τις αμπούλες δίπλα τους, κατά προτίμηση στον δρόμο.

Ο Κρόκερ δημιούργησε και ένα αντίστοιχο “άρωμα” κατά των Ιαπώνων με διαφορετική χημική σύνθεση. Παρήχθησαν δοκιμαστικά μόλις 600 μονάδες του “Who Me?”. Οι πηγές διίστανται αν και κατά πόσο το “αρωματικό” αυτό μυστικό όπλο χρησιμοποιήθηκε.

Φαίνεται πως το “όπλο” δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ, καθώς ήταν έτοιμο για παραγωγή μόλις τον Νοέμβριο του 1944, όταν οι Γερμανοί είχαν ήδη εγκαταλείψει τις περισσότερες τουλάχιστον πρόσκαιρες κατακτήσεις τους και για τους Ιάπωνες ετοιμαζόταν κάτι πιο αποτελεσματικό, η ατομική βόμβα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx