Στο Αιγάλεω αδελφές μου, στο Αιγάλεω!

Στο Αιγάλεω αδελφές μου, στο Αιγάλεω!

Τα νέα τρέχουν και ίσως γι’ αυτό ο Αλέξιος ο Μικρός δήλωσε: «Στόχος μας να τρέξουμε». Δεν θέλει να τα χάσει κι αυτά, όπως έχασε τ’ αυγά και τα πασχάλια σε μία ακόμα διαπραγμάτευση.

Τι κακό κι αυτό με τον πρωθυπουργό. Κάθε περήφανη διαπραγμάτευσή του κι ένα μνημόνιο!

Κι έχουμε και τον Σκουρλέτη να υπόσχεται επαναδιαπραγμάτευση το 2018. Αφήστε το καλύτερα σύντροφε. Αφού βλέπετε πως δεν σας πάει.

Και τα νέα τρέχουν…

Στη Γαλλία ο Μακρόν ετοιμάζεται να πάρει τις τύχες της Γαλλίας στα χέρια του και στη Γερμανία η Μέρκελ χαίρεται και χαμογελά.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο (που δεν είναι και πολύ ενωμένο αλλά τέλος πάντων), δεν έχουν ξεπεράσει, ακόμα, το σοκ από την παραίτηση του πρίγκηπα Φίλιππου. Μα κι αυτός πάνω στο άνθος της ηλικίας του αποφάσισε ν’αποσυρθεί; Φαίνεται πως οι καιροί είναι δύσκολοι και για πρίγκηπες…

Κι εμείς, εδώ στην Ελλάδα, τρέχουμε στο Αιγάλεω…

Ναι, στο μαρτυρικό τόπο της διετούς εξορίας του παιδιού του λαού Τζανακόπουλου και μελλοντική έδρα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Και φυσικά, σύγχρονο Άγιο Τόπο της Χριστιανοσύνης, αφού θα υποδεχθεί το Σκήνωμα της Αγίας Ελένης και τμήμα του Τιμίου Σταυρού (ποιο ακριβώς θα σας γελάσουμε).

Έτσι εξηγείται και το πρωθυπουργικό «τα καλύτερα έρχονται».

Εκκλησία και πολιτικοί

Και μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να λέει πως η Εκκλησία δεν μπαίνει στην πολιτική, διότι της το απαγορεύει ο… Χριστός, αλλά μάλλον, μαζί με το χριστεπώνυμο πλήθος, θα προστρέξουν για προσκύνημα και πολλοί πολιτικοί.

Πρώτη-πρώτη η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, βαφτιστήρα του Κοκού, την οποία και δένει κάτι κοινό με την Αγία Ελένη. Ο Θεός βοήθησε τη βουλευτή, μετά από τάμα, στην εύρεση… γαμπρού και τη μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου στην εύρεση του Τιμίου Σταυρού.

Φυσικά και δεν θα λείψει ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος μας αποκάλυψε ότι ο Θεός του… εκμυστηρεύτηκε πως δεν έχει αντίρρηση ν’ανοίγουν και Κυριακές τα μαγαζιά. Τώρα, πώς γίνεται να του λέει γι’ αυτό και όχι για τους ανθρώπους που λεηλατεί με την ψήφο του στη Βουλή, ένας Θεός το ξέρει.

Την επιθυμία του να πάει εξέφρασε και ο Μητσοτάκης ο Δεύτερος (και καταϊδρωμένος) και ρώτησε αν για το Αιγάλεω χρειάζεται… διαβατήριο για να το ανανεώσει. Ο Κικίλιας του είπε πως θα ρωτήσει και θα τον ενημερώσει.

Η μισή του καρδιά…

Δυστυχώς, δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί ο εξόριστος της δυτικής λεωφόρου Τζανακόπουλος. Θα βρίσκεται με τον πρωθυπουργό στο Πεκίνο. Κι αν όμως, η μισή του καρδιά είναι στην Κίνα, η άλλη μισή στο Αιγάλεω θα βρίσκεται!

Απών θα είναι και ο διανοητής Παπαδημούλης. Έχει ν’ ασχοληθεί με την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στις Φιλιππίνες. Για τα δικά μας δικαιώματα, που καταπατούνται (και) από την κυβέρνησή του, μάλλον, δεν ευκαιρεί…

Για την υποδοχή, πάντως, του Σκηνώματος θα κινητοποιηθεί μέχρι και η Αντιτρομοκρατική (ναι, δεν κάνουμε πλάκα). Προφανώς, ο μοίραρχος επί Χούντας και νυν Μητροπολίτης Αμβρόσιος θα έχει πληροφορίες πως οι… κομμουνισταί ετοιμάζουν δολιοφθορά!

Κρίμα που δεν ζει και η Αγία Αθανασία του Αιγάλεω…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι