ΘΕΜΑ

11.000 απολύσεις στην ΜΕΤΑ ανακοίνωσε με ένα μήνυμα ο Ζούκερμπεργκ

11.000 απολύσεις στη ΜΕΤΑ ανακοίνωσε με ένα μήνυμα ο Ζούκερμπεργκ,

Η META ανακοίνωσε ότι θα απολύσει περίπου 11.000 υπαλλήλους (με άλλα λόγια το 13% του συνολικού προσωπικού της εταιρείας). H αναγγελία έγινε από το αφεντικό της εταιρείας Mark Zuckerberg με ανάρτηση στο Facebook και το Ιnstagram λέγοντας ότι έκανε λάθος με την υπεραισιοδοξία που καλλιέργησε σχετικά με τη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας με αφορμή την πανδημία Covid.

«Στην αρχή του Covid, ο κόσμος στράφηκε αναφανδόν προς το διαδίκτυο και η αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου οδήγησε σε τεράστια αύξηση εσόδων», ανέφερε ο Zuckerberg. «Πολλοί άνθρωποι προέβλεψαν ότι αυτή θα ήταν μια μόνιμη κατάσταση που θα συνεχιζόταν ακόμη και μετά το τέλος της πανδημίας. Το έκανα και εγώ, οπότε πήρα την απόφαση να αυξήσουμε σημαντικά τις επενδύσεις μας. Δυστυχώς, αυτό δεν έγινε όπως περίμενα».

Οι αναγγελθείσες απολύσεις είναι οι πρώτες μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας από την ίδρυση της Meta το 2004 Ο Ζούκερμπεργκ είπε ότι η εταιρεία θα γίνει τώρα «πιο λιτή και πιο αποτελεσματική μειώνοντας τις δαπάνες και το προσωπικό» και θα μεταφέρει πόρους σε «μικρότερο αριθμό τομέων ανάπτυξης υψηλής προτεραιότητας», συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων, της τεχνητής νοημοσύνης και του metaverse.

Απολύεται και το τμήμα… προσλήψεων

Ο Ζούκερμπεργκ είπε επίσης ότι η ομάδα προσλήψεων της εταιρείας είναι αυτή που θα επηρεαστεί περισσότερο από τις περικοπές. Η Meta ανέφερε ότι είχε περίπου 87.000 υπαλλήλους τον Σεπτέμβριο και με τις σημερινές απολύσεις θα μείνει με 76.000. Οι προοπτικές της εταιρείας έχουν επίσης επηρεαστεί τόσο από τον ισχυρό ανταγωνισμό από τους αντιπάλους όσο και από την κακή της στρατηγική, σύμφωνα με τους ειδήμονες. Η άνοδος του TikTok και οιαλλαγές στην πολιτική απορρήτου της Apple έχουν συμπιέσει τα διαφημιστικά έσοδα της Meta, ενώ οι επενδύσεις της εταιρείας στο εκκολαπτόμενο metaverse φαίνονται όλο και περισσότερο εσφαλμένες.

Η Meta υπολογίζεται ότι έχει διαθέσει περίπου 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την τεχνολογία metaverse το 2022 και δηλώνει ότι θα δαπανήσει ακόμη περισσότερα στο μέλλον. Η μετοχή της Meta έχασε 70% φέτος, αλλά σήμερα ανεβαίνει μετά την ανακοίνωση μαζικών απολύσεων. Η ανακοίνωση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ έρχεται καπάκι στις ανακοινώσεις απολύσεων του Έλον Μάσκ στο Twitter.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version