ΣΧΕΣΕΙΣ

8+1 τύποι ανασφαλών γυναικών που πρέπει να αποφύγετε!

8+1 τύποι ανασφαλών γυναικών που πρέπει να αποφύγετε!, Μαρία Καλοπούλου

Η ανασφάλεια δεν προμηνύεται καλό για μια μακροχρόνια σχέση! Όταν μία γυναίκα δείχνει σκόπιμα ανασφαλής, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ταυτόχρονα καταχρηστικό και τραυματικό για το θύμα. Και τα θύματα; Απλώς παίζουν τον κομπάρσο.

Οι άνδρες που αρέσκονται στην ενθάρρυνση της ανασφάλειας συχνά ανακαλύπτουν ότι οι ανασφαλείς γυναίκες είναι τοξικοί έως και βιτριολικοί σύντροφοι. Το ανακαλύπτουν με τον δύσκολο τρόπο – με χωρισμό, απιστία,  ψυχολογική βία ή κάτι πολύ χειρότερο. Ποια είναι τα 9 σημάδια που πρέπει να παρατηρήσετε;

  1. Είναι ανταγωνιστική και αναζητά το κύρος με κάθε κόστος

Συναντήσατε ποτέ μια γυναίκα που ήταν λίγο πολύ ανταγωνιστική σε όλα; Πιο συγκεκριμένα, παρατηρήσατε ποτέ πώς μερικές γυναίκες φαίνεται να κυνηγούν τα σύμβολα του status με μια ανησυχητική εστίαση σε αυτά; Έχετε δει αυτή τη γυναίκα! Μπορεί να είναι η γυναίκα που επιδεικνύει την οικονομική της άνεση φορώντας πανάκριβα ρούχα και αξεσουάρ ακόμη και για να πάει για ψώνια, ή η γυναίκα που καυχιέται για τις πολυτελείς καλοκαιρινές διακοπές ή το εκπληκτικό αυτοκίνητό της.

Αυτή είναι μια γυναίκα που μπορεί να εργάζεται σε μία επιχείρηση με υψηλές απολαβές μόνο και μόνο λόγω της θέσης που την συνοδεύει. Συχνά ψάχνει για έναν εφοπλιστή ή μεγάλο επιχειρηματία ή έναν πολιτικό – όχι λόγω των χρημάτων, αλλά λόγω της θέσης που φέρνει μαζί του.

Ενώ πολλοί πιστεύουν ότι κυνηγάει το χρήμα, αυτό δεν είναι αλήθεια. Πολλές από αυτές τις γυναίκες έχουν τα δικά τους χρήματα. Ωστόσο, δεν ψάχνουν για χρήματα. Ψάχνουν για το κύρος. Με την πρώτη ματιά, αυτό δεν είναι κακό πράγμα, από μόνο του. Το να θέλεις να βγεις ραντεβού με κάποιον ευκατάστατο (ή τουλάχιστον ικανό να συντηρήσει τον εαυτό του) είναι μια έξυπνη και λογική κίνηση. Ακόμη και το να θέλεις κάποιον με δουλειά ή όνομα με κύρος δεν είναι και τόσο κακό.

Γίνεται κακό όταν γίνεται μια καταπιεστική, ατελείωτη επιθυμία για περισσότερα, περισσότερα, περισσότερα. Γίνεται κακό όταν αυτό είναι το μόνο που τη νοιάζει και όταν χρειάζεται απλώς οι άνθρωποι να δουν ότι «είναι κάποια». Πρέπει να είναι καλύτερη από οποιονδήποτε από τους άλλους ανθρώπους παντού, ή τουλάχιστον, πρέπει να είναι στους υψηλότερους κύκλους. Ανεβαίνει στην κοινωνική ιεραρχία και θα σκαρφαλώσει από πάνω σας, αν μπορεί.

  1. Δεν είναι σαν τις άλλες γυναίκες

Έχει τη συνέχεια να διατυμπανίζει ότι «δεν είναι σαν τις άλλες γυναίκες» ή πώς είναι η «καλύτερη τύπισσα που μπορεί να είχατε ποτέ»! Φαίνεται σαν κάτι καλό μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι αυτό σημαίνει ότι έχει εσωτερικεύσει τον μισογυνισμό. Όταν έχεις να κάνεις με μια γυναίκα που λέει αυτά τα πράγματα, είναι απελπισμένη για επιβεβαίωση από τον άντρα και θα προσκολληθεί σε όποιον της δώσει λίγη προσοχή.

Είναι η γυναίκα που δεν νοιάζεται με ποιον βγαίνει ραντεβού. Χαίρεται μόνο όταν έχει ένα ζεστό σώμα δίπλα της με την ταμπέλα «boyfriend». Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην της αρέσετε καν ως άτομο. Αντίθετα, μπορεί να συμβιβάζεται μαζί σας, απλώς επειδή είσαι άντρας και της δίνεις προσοχή. Δεν σε «διάλεξε» για εσένα, όσο διάλεξε οτιδήποτε αρσενικό αναπνέει!

  1. Δεν μπορείτε παρά να παρατηρήσετε πώς αναφέρει την «αγιοσύνη» της

Αυτές οι γυναίκες χρησιμοποιούν την αγνότητά τους και τη θρησκευτική πίστη τους ως τρόπο για να υπερέχουν ηθικά έναντι άλλων γυναικών. Μαντέψτε τι σημαίνει αυτό. Αν μαντέψατε ότι σημαίνει ότι έχει βαθιά απέχθεια για τον εαυτό της ως αποτέλεσμα πνευματικής κακοποίησης ή προσωπικής ανασφάλειας, έχετε δίκιο.

Οι «αγίες» αυτές θα χρησιμοποιήσουν τα πάντα εναντίον σας. Εάν δεν ανταποκριθείτε στο ίδιο επίπεδο, έχουν την καπατσοσύνη για να σας «ζωγραφίσουν» ως τον κακό, ακόμα και όταν δεν κάνατε τίποτα λάθος. Αυτή η γυναίκα προσπαθεί να διαφημίσει πόσο καλός άνθρωπος είναι – και πόσο ηθική σύζυγος θα είναι. «Δεν είναι σαν τις άλλες γυναίκες», αλλά με χριστιανική τροπή.  Η αλήθεια είναι ότι είναι βαθιά ανασφαλής, αλλά δεν είναι απλώς ανασφαλής για να είναι ελκυστική. Είναι επίσης ανασφαλής για τη θέση της στην κοινωνία.

  1. Ελέγχει κάθε σας κίνηση ή ξέρει πού βρίσκεστε ανά πάσα στιγμή

Αυτός ο τρόπος να θέλει να παρακολουθεί ένα άτομο 24 ώρες το 24ωρο δεν είναι υγιής. Αν θυμώσει μαζί σου που έκανες παρέα με τους φίλους σου, αρχίζει να προσπαθεί να σε απομακρύνει από τους αγαπημένους σου και πολλά άλλα; Είναι πιθανόν ανασφαλής για τον εαυτό της.

Κολλάει έτσι γιατί θέλει διαβεβαίωση ότι ο άντρας με τον οποίο είναι μαζί δεν θα φύγει. Φοβάται και έχει προβλήματα με την εγκατάλειψη. Δυστυχώς, το να την καθησυχάσει ο σύντροφός της μάλλον δεν θα κάνει τα προβλήματά της να φύγουν.

Πιθανότατα θα εθιστεί στη διαβεβαίωσή σας και θα αρχίσει να συμπεριφέρεται σαν να πρέπει να είστε κολλημένοι μαζί όλη την ώρα. Και μπορεί να κολλήσει πιο σφιχτά μέχρι να μην αντέχεις άλλο. Εάν παρατηρήσετε συμπεριφορά προσκολλήσεως, απομακρυνθείτε. Διαφορετικά, θα είναι κολλημένη πάνω σου και δεν θα έχεις χώρο ούτε να αναπνεύσεις.

  1. «Σε μισώ! Μη με αφήσεις!»

Οι γυναίκες με οριακή διαταραχή προσωπικότητας τείνουν να απομακρύνουν τους ανθρώπους, μόνο και μόνο για να τους παρακαλούν να μην φύγουν. Έρευνα από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας της Αμερικής δείχνει ότι είναι συχνά καταχρηστικές, ως ένα τρόπο να προσπαθήσουν να αποδείξουν στους ανθρώπους ότι δεν αξίζουν αγάπη.

Όταν δεν σας επικρίνουν, συχνά προσκολλώνται σε ένα λάθος. Καχύποπτες, ελεγκτικές και παραδόξως απόμακρες, αυτές οι γυναίκες είναι κακά νέα.

Manipulator concept vector illustration. Puppet master hands manipulate man mind, silhouette. Domination exploitation background. Mental control ropes.
  1. Αλλάζει το σενάριο για να είναι το… θύμα

Παιδιά, προσοχή στη γυναίκα που είναι πάντα θύμα σε όλες τις ιστορίες της. Προσέξτε τη γυναίκα που πιάνετε να λέει ψέματα για άλλους για να φαίνονται καλές, επίσης. Αυτή είναι η γυναίκα που δημοσιεύει όλα τα ωραία πράγματα στο Instagram. Είναι πάντα ο άγγελος. Δεν αντέχει κανέναν που την κάνει να δείχνει ή να νιώθει μέτρια. Α, και θα ψαρεύει κομπλιμέντα με κάθε τρόπο και για κάθε λόγο.

Γυναίκες σαν αυτή είναι πολύ ανασφαλείς για το πώς τις αντιλαμβάνονται οι άλλοι. Στους άντρες αρέσουν συχνά οι γυναίκες που είναι αρκετά ανασφαλείς ώστε να ζητούν κομπλιμέντα, αλλά αυτή είναι μια κακή κίνηση. Αυτές οι γυναίκες πραγματοποιούν τις δικές τους καμπάνιες δημοσίων σχέσεων. Κάντε πως την αφήνετε ή την απορρίπτετε, και μπορείτε σχεδόν σίγουρα να περιμένετε να αντιμετωπίσετε να διασπείρονται για εσάς το λιγότερο δυσάρεστες φήμες. Στη χειρότερη περίπτωση; Μπορεί να φτάσει στο σημείο να κάνει ψευδείς ισχυρισμούς εναντίον σας.

 

  1. Σκοπεύει να το «παίζει σκληρή»

Πολλοί ανασφαλείς άνθρωποι θα μιλήσουν για το πόσο πολύ τους αγαπούν οι άλλοι με ένα επιπλέον: «ω, είσαι τόσο τυχερός , που είσαι μαζί μου!». Μπορεί να σας απορρίψουν και στη συνέχεια να εκνευριστούν, αν δεχτείτε το όχι για απάντηση. Άντρες, αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πρέπει πάντα να παίρνετε το όχι ως απάντηση – ακόμα κι αν νομίζετε ότι η γυναίκα δεν είναι σοβαρή. Είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι και ένας πολύ καλός τρόπος για να έχετε τη χειρότερη εντύπωση για το πώς να αντιμετωπίζετε τις γυναίκες.

Θα πρέπει να μπορείτε να «διαβάζετε το μυαλό της» αν βγείτε ραντεβού μαζί της. Δεν θα σου πει ποτέ τι θέλει. Ωστόσο, θα περιμένει από εσάς να το μάθετε σαν να είστε ο μάντης Κάλχας. Μόνο οι ανασφαλείς, ανώριμες γυναίκες περιμένουν από τους άνδρες να συνεχίσουν να τις κυνηγούν αφού τους έχουν απωθήσει. Αν θέλετε να παίξετε παιχνίδια, προτιμήστε ένα Xbox, όχι αυτή την τύπισσα.

  1. Παρατηρείς ότι αλλάζει την προσωπικότητά της με βάση το τι αρέσει στους άλλους

Παύει ξαφνικά να της αρέσουν τα πράγματα, αν οι γύρω της λένε ότι δεν τους αρέσουν; Την προσέξατε να κάνει μικρά πράγματα όπως να υποβαθμίζει πράγματα που σιχαίνεται, να χαμογελά όταν οι άνθρωποι την προσβάλλουν ή να έχει το βλέμμα «παρακαλώ» σε όλους;

Μην βγαίνετε ραντεβού με γυναίκα με αυτή τη συμπεριφορά! Ο λόγος είναι επειδή είναι απελπισμένη για επικύρωση. Ακόμη χειρότερα, μπορεί επίσης να αποφεύγει τις συγκρούσεις. Το θέμα εδώ είναι ότι ποτέ δεν ξέρεις, αν της αρέσεις για σένα ή επειδή της δίνεις προσοχή. Το να βγαίνεις ραντεβού με μια γυναίκα όπως αυτή καταλήγει σε «ξινίλα», γιατί θα αγανακτήσει χωρίς να το καταλάβεις ποτέ. Εξάλλου, δεν είναι ότι έχει τα κότσια να μιλήσει για αυτό που θέλει.

Η απόγνωση δεν είναι ελκυστική, αλλά τυχαίνει να είναι και τοξική. Πώς μπορείς να καταλάβεις αν της αρέσεις ή απλώς αν ψάχνει κάποιον; Αν δεν μπορεί καν να παραδεχτεί τι της αρέσει ή τι αντιπαθεί, δεν ξέρετε ποια είναι.

Female hands holding in fingers fragments of a broken mirror with a reflection of a female face. Vector Illustration

Πολλοί άντρες που παντρεύονται τέτοιες γυναίκες βρίσκονται σε σχέσεις που έχουν ένα από τα ακόλουθα:

Τυφλά διαζύγια

Τη μια μέρα είναι εκεί, την άλλη, είναι στην άλλη άκρη της Γης και σου στέλνει τα χαρτιά του διαζυγίου. Έχει έναν νέο εραστή και δεν είσαι εσύ.

Απιστία

Γυναίκες σαν αυτή δεν ξέρουν πώς να αρνηθούν τις προκλήσεις. Είναι εθισμένες στην επικύρωση, πράγμα που σημαίνει ότι η απιστία είναι διάχυτη. Κατά καιρούς, απατούν με άντρες που είναι πιο συμβατοί μαζί τους, επειδή είναι πολύ δειλές για να τα διαλύσουν με τον άντρα τους.

Εκμετάλλευση

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι γυναίκες που ξεκινούν απελπισμένες συχνά καταλήγουν να εκμεταλλεύονται τους άντρες που της βάζουν δαχτυλίδι. Όταν «παίρνουν τα πάνω τους», τείνουν να βγάζουν τη δυσαρέσκεια τους στους συντρόφους τους – ακόμα κι αν δεν το αξίζουν.

  1. Διαλέγει συνεχώς τον εαυτό της

Αν κάνει συνεχώς αστεία που υποτιμούν τον εαυτό της ή συνεχίζει να μιλά για το πόσο απαίσια είναι, είναι βαθιά ανασφαλής. Πιθανότατα θα πρέπει να της τονώνετε συνεχώς και αδιαλείπτως τον εγωισμό, και πάλι θα τελειώσει, πολύ γρήγορα.

Στην καλύτερη περίπτωση, έχεις να κάνεις με μια γυναίκα που σε χρησιμοποιεί ως συναισθηματικό ταμπόν. Στη χειρότερη περίπτωση; Θα αντιμετωπίσεις πολύ χειρότερα.


 

Σε συνεργασία με το womanidol

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx