ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Α, όλα κι όλα, η Μύκονος δεν είναι Λέσβος και Σάμος

Δύο λιοντάρια και μια τίγρης με προορισμό την Μύκονο! (video)

Εξαιρετική ευαισθησία προς τη Μύκονο δείχνει η κυβέρνηση, καθώς κοινή επιχείρηση Αστυνομίας και Λιμενικού στο κοσμικό νησί σάρωσε όλες τις γειτονιές και μάζεψε 84 Ασιάτες κυρίως μετανάστες, που ειχαν πάει εκεί για μεροκάματο. Το ίδιο προβλέπεται και για άλλα νησιά που παραπονούνται για το image τους.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Μυκόνου σε συνεργασία με το Λιμενικό συνέλαβαν 84 αλλοδαπούς (κυρίως υπηκόους Πακιστάν και Μπανγκλαντές). Η έφοδος των Αρχών έγινε την Παρασκευή  και οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο κέντρο ΠΡΟΚΕΚΑ (προαναχωρητικό κέντρο κράτησης) Κορίνθου. Η αιτιολογία για την κατ΄εξαίρεση επιχείρηση – σκούπα, ήταν ότι οι αλλοδαποί διέμεναν στοιβαγμένοι σε δωμάτια κάτω από άθλιες συνθήκες. Πέρσι είχε δημιουργηθεί θέμα και με την “αρνητική εικόνα των λιανοπωλητών στις παραλίες του νησιού”.

Η ιδιαίτερη μεταχείριση της Μυκόνου άρχισε με αφορμή ή αιτία τα κορονοπάρτι της. Αναβαθμίστηκε σε Υποδιεύθυνση η Αστυνομία  του νησιού και μετατέθηκαν εκεί 100 αστυνομικοί, που τους στερήθηκαν άλλες περιοχές της χώρας. Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί από τον περασμένο Νοέμβριο. Η αναβάθμιση αποφασίσθηκε με αφορμή τα πάρτι που διοργανώνονταν, εν μέσω πανδημίας, σε μισθωμένες βίλες της Μυκόνου. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ουσιαστικά από πέρσι τον Ιούλιο ότι θα αναβαθμιστεί η αστυνομία και θα έχει 120 άτομα προσωπικό. Είχε μάλιστα σταλεί με παρέμβασή του στη Μύκονο μεικτή ομάδα από την Ασφάλεια Αττικής, με αρμοδιότητα να αντιμετωπίσει τη δράση οργανωμένων ομάδων διαρρηκτών, κυρίως όμως να περιορίσει τα μυστικά «κορονοπάρτι».

Mεικτή ασυτνομική δύναμη

Τους μήνες που ακολούθησαν τη λήξη της τουριστικής σεζόν ολοκληρώθηκαν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη σύσταση της Υποδιεύθυνσης και στα μέσα Νοεμβρίου δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο ιδρύθηκε η νέα αστυνομική υπηρεσία σε Μύκονο και αντίστοιχα στη Σαντορίνη. Το νέο Π.Δ. προβλέπει ότι την Υποδιεύθυνση θα συγκροτούν τα  τμήματα Αστυνόμευσης, Τουρισμού και Τροχαίας, Ασφάλειας Αλλοδαπών και Διοικητικής Υποστήριξης.

Παρά τη σύσταση της Υποδιεύθυνσης, στον σχεδιασμό της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περιλαμβάνεται η εκ νέου αποστολή στη Μύκονο μεικτής δύναμης της Ασφάλειας Αττικής, όπως ακριβώς συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια. Θα απαρτίζεται από αστυνομικούς κυρίως του τμήματος Διαρρηκτών. Στους αστυνομικούς της Μυκόνου έχουν επίσης διατεθεί μηχανάκια χαμηλού κυβισμού αλλά και drones. Παρόμοιες πρωτοβουλίες έχουν ληφθεί και στη Σαντορίνη, ενώ εξετάζεται η ενίσχυση –μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες– των αστυνομικών τμημάτων Πάρου και Ρόδου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι