Αυξάνονται δραματικά οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές

Αυξάνονται δραματικά οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές
Φωτογραφία Αρχείου.

Δεν έχει τέλος η τραγωδία από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική, οι οποίες ξεκίνησαν από τον Νέο Βουτζά και σάρωσαν όλη την περιοχή μέχρι το Μάτι, καθώς οι νεκροί αυξάνονται  δραματικά και ήδη εκφράζονται φόβοι για τριψήφιο αριθμό θυμάτων.

Μέχρι αυτήν την ώρα, επισήμως οι νεκροί από την πυρκαγιά είναι 76, αφού οι άνδρες των ΕΜΑΚ βρήκαν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι νεκρό μέσα στο σπίτι τους στην οδό Δημοκρατίας στο Μάτι. Την ίδια ώρα όμως, πληροφορίες αναφέρουν και για άλλον έναν νεκρό στην Λεωφόρο Μαραθώνος, η οποία αν επιβεβαιωθεί ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων στα 77.

Ωστόσο αξιωματικοί της πυροσβεστικής θεωρούν πλέον ακόμη και αυτόν τον τραγικό απολογισμό ως μετριοπαθή, αφού δεν είναι ξεκάθαρος ο αριθμός των αγνοουμένων. Αν και επισήμως ως αγνοούμενοι αναφέρονται 25 άτομα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για 50, ενώ κάποιοι εκτιμούν ότι ο αριθμός των αγνοουμένων είναι τριψήφιος.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί είναι ότι από τα 1500 σπίτια που έχουν πληγεί από την φωτιά, έχουν ερευνηθεί μόνο τα 450, δηλαδή κάτι λιγότερο από το ένα τρίτο. Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι στην περιοχή υπάρχουν και πολλοί αδήλωτοι αλλοδαποί, για τους οποίους κανεις δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν κατάφεραν να διαφύγουν ή αν εγκλωβίστηκαν.

Έρευνες σπίτι σπίτι

Οι έρευνες συνεχίζονται πλέον σπίτι σπίτι, καθώς υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένους ηλικιωμένους και μικρά παιδιά.

Την ίδια ώρα απόλυτη σύγχυση επικρατεί σχετικά με τον αριθμό των αγνοουμένων, καθώς πολλοί αναζητούσαν τους δικούς τους σε διάφορους φορείς (νοσοκομεία, αστυνομία) με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ενιαία και συγκεντρωτική καταγραφή. Για τον λόγο αυτό η Πυροσβεστική καλεί όποιον έχει να δηλώσει κάποιον ως αγνοούμενο να επικοινωνεί στο 199.

Σε ότι αφορά την έκταση της καταστροφής εκτιμάται ότι έχουν καεί περίπου 1.000 σπίτια και 300 αυτοκίνητα.

Νεώτερα στοιχεία για τους τραυματίες

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, συγκεντρωτικά στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 71 ενηλικές εγκαυματίες-τραυματίες, από τους οποίους πλέον οι 10 είναι διασωληνωμενοι. Αρκετοί από αυτούς που αρχικά είχαν μεταφερθεί ή προσέλθει με δικά τους μέσα στα νοσοκομεία έχουν ήδη λάβει εξιτήριο, ενώ άλλοι θα μπορέσουν φύγουν μετά την παρέλευση 48 ωρών.

Το απόγευμα της Δευτέρας έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας ότι δώδεκα παιδιά πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, όπου νοσηλεύονταν με προβλήματα λόγω των πυρκαγιών. Στα Νοσοκομεία Παίδων παραμένουν ακόμη ένδεκα παιδιά.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι