ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άγριο ξεκαθάρισμα μεταξύ Αλβανών τουριστών στη Λάκκα Παξών

Άγριο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ Αλβανών στη Λάκκα Παξών,

Το ήσυχο λιμανάκι της Λάκκας στους Παξούς έζησε πρωτοφανείς σκηνές χθες το βράδυ, όταν δύο Αλβανοί τουρίστες βρέθηκαν να λογομαχούν άγρια και στη συνέχεια ο ένας έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε τον άλλο 10 φορές, μπροστά στα μάτια δεκάδων κατοίκων και επισκεπτών.

Το θύμα, ηλικίας 51 ετών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όμως εξαιτίας της σοβαρότητας των τραυμάτων του μεταφέρθηκε με ιδιωτικό σκάφος στην Ηγουμενίτσα και από εκεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της πόλης και στη συνέχεια των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά βρίσκονταν στους Παξούς με την σύζυγο και τα τρία ανήλικα παιδιά τους. Οι πρώτες αστυνομικές εκτιμήσεις παραπέμπουν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Το θύμα ονομάζεται Αντρέα Καλέμι και, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης που αναφέρονται σήμερα εκτενώς στο συμβάν των Παξών, θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στη δολοφονία του Έντμοντ Πάπα, ο οποίος σκοτώθηκε τον Δεκέμβριο στην περιοχή Σελίτα των Τιράνων. Επίσης, έχει κατηγορηθεί για τη δολοφονία δύο ανθρώπων στο Βέλγιο το 2001. Τα αλβανικά μέσα μιλούν για βεντέτα ή πληρωμένο συμβόλαιο και αναφέρουν επίσης ότι γίνονται έρευνες στην Αλβανία.

Έρευνες Λιμενικού-ΕΛ.ΑΣ.

Στελέχη του ΛΣ πραγματοποιούν ελέγχους σε όλα τα σκάφη που κινούνται προς Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα αλλά και στο μικρό νησί του Ιονίου, προκειμένου να εντοπίσουν τον δράστη της επίθεσης. Από το Λιμεναρχείο εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Παξών, για ύπαρξη άνδρα στην παραλιακή χερσαία ζώνη του λιμένα Λάκκα Παξών, ο οποίος είχε δεχθεί πυροβολισμούς από έτερο άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Παξών, της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον άνδρα και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Παξών. Στη συνέχεια ο άνδρας μεταφέρθηκε από το ιδιωτικό σκάφος «ΠΑΞΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Λ.Π.805 στον λιμένα Αρρίλα Πέρδικας και έπειτα διακομίσθηκε από ασθενοφόρο όχημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Διενεργείται προανάκριση από τον Λιμενικό Σταθμό Παξών».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι